Парижка естетика в центъра на София

Последният завършен интериорен проект на ATG Design е зашеметяващо изискан и шик, и определено носи духа на френската столица, чието име избира студиото, за да го отличи.
18.03.2022
студио ATG Design
2149
интериорен дизайн, интериорен проект, интериор реализации, студио ATG Design
Източник: Снимка: Минко Минев

Просторни и светли помещения, красиви стенни облицовки, италиански мебели и уникален персонализиран дизайн – това е Париж! Последният завършен интериорен проект на ATG Design е зашеметяващо изискан и шик, и определено носи духа на френската столица, чието име избира студиото, за да го отличи.

„Първата крачка в разработката на концепцията, беше да преосмислим планирането на пространството и неговата функция. Даденост бяха големи тераси от единия до другия край на апартамента. За да се създаде светло и обширно пространство, бе важно да интегрираме терасите и да ги включим в разпределението на стаите.“ – споделя арх. Ивета Попова, чиято авторска концепция е уникалният интериор.


Дневната зона се състои от хол, трапезария и кухня.     Снимка: Минко Минев

Така всекидневната се оформя като голямо и споделено място за цялото семейство с панорамни прозорци. Антрето пък е отворено към всекидневната с ефирен стелаж, което позволява на дневната светлина да проникне до входа.

Апартаментът е съставен от всекидневна, комбинираща хол, трапезария и кухня, а родителска спалня и две детски стаи са отделени със самостоятелен коридор, преграден с врата от останалата част на жилището, за да осигури уют и уединение.

 
Двете бани.      Снимка: Минко Минев

Мястото в сърцето на столицата разполага с малка тоалетна и голяма баня с две мивки и душ кабина, намираща се точно до огромния прозорец с гледка към съвременен стенопис, част от облика на София. Абсолютно стилово разпознаваеми, баните са почерк на студиото. В малката тоалетна по елегантен начин е прикрито перално помещение зад остъклени опушени врати. Много харектерен избор за работата на ATG Design е имплементирането на влагоустойчива боя в акцентен цвят. Това е наситеносиният цвят, който помага на черния гранитогрес да изпъкне. Тук, както и в голямата баня, подовата настилка е в тип шеврон, която е подредна, наподобяваща паркет, но реално са плочки в черен мрамор.

Комбинация от хол, трапезария и кухня, общата стаята съчетава всички функционалности чрез фино планирани разделения, които да отграничават отделните кътчета в стаята, но и да остават отворени едно към друго.


Поглед към кухнята и трапезарната маса.     Снимка: Минко Минев

Кухнята се намира непосредствено до трапезарната маса, като се затваря елегантно с плъзгащи опушени врати, които се скриват в стените, когато са отворени. По този начин кухненският кът лесно може да се изолира, когато е нужно, но и да не се отделя визуално от останалата част.
Стъклени витрини в цвят бронзе са любим избор на дизайнерския екип и се превръщат в характерна част от повечето им интериори.


Трапезарията     Снимка: Минко Минев

Цветовата схема в основната стая е базинарана на светлите тонове, като акцент са синьото в различни нюанси и медното, което придава блясък. Интересните стенни облицовки редуват вертикални ПДЧ плоскости в бяло с огледални повърхности, които отразяват светлината по интересен начин и внасят допълнително усещане за блясък.

Спалня на мечтите

„Родителската спалня също претърпя промяна при преразпределение на помещенията в предварителния план. Преместването на вратата към стаята е ключово за създаването на просторен гардероб, така че родителите да ползват широко пространство към самата спалня за съхранение на дрехите си с един много елегантен дизайн.“ – разказва арх. Попова за процеса по създаване на изисканата спалня.


Спалнята с гардероба, отделен с плъзгаща врата.     Снимка: Минко Минев

Гардеробът се отделя с плъзгаща врата, която интегрира MDF панели с диагонални отвори, които са характерни за дизайна на стаята и могат да бъдат видени също и в голямата баня. Шик елемент е голямото овално огледало на входа на гардероба, което има златисто-медна рамка, а на гърба има тапет, който прави връзка със стената зад спалнята. И тук стенните облицовки са ключ за създаване на уют в стаята, като се забелязва отново редуване на огледала, но този път с тапет от естествени текстилни влакна.


Тоалетката е с елегантен дизайн.     Снимка: Минко Минев

Тоалетката в стаята е с изчистен и елегантен дизайн, превръщайки я в сбъдната мечта на всяка дама. Акцентни са медните отблясъци, които се забелязват върху осветителните тела и металната рамка на стола.

Персонализиран дизайн на библиотеката в спалня е в унисон с цялостната концепция нa стаята с диагоналните прорези, през които нежно подсветват скирити LED светлини.

В проекта е заложено висококачествено осветление, като освен характерните подсветки и спотове, осветителни тела са подбрани с отличителен дизайн, който допълва интериорната концепция и са красив акцент. „В ATG Design вярваме, че качественото осветление определя качеството на живот. Точно затова в дизайна на жилището сме предвидили няколко различни сценария, така че осветлението да отговаря на нуждите на семейството.“ – споделя арх. Попова като завършек и обобщава цялостната намеса на студиото.

 

Закони Нормативна база Коментари