Кухнята -размерът има значение

Кухненските уреди са с различни размери – от миниатюрни до гигантски.
18.12.2011
Мая Янева
937
кухня, фурни, печки, утреди за вграждане, миялни
Източник: сп. “Още за къщата”

Кухненските уреди са с различни размери – от миниатюрни до гигантски. Ако за вас мечтаната кухня е с обемни уреди в стила на обществените търговски обекти, проверете дали подът е достатъчно устойчив за тяхната тежест. 


Всеки аспиратор има специфични инсталационни спецификации и е предназначен за монтаж към определен размер на вентилационния отвор (комин). В по-старите къщи или за по-големи вентилационни отвори може да се наложи да се премахне част от стената или таванът с цел да се пренасочи или увеличи размерът на отвора, така че да пасне на размера на аспиратора. Ако искате да добавите чекмедже за затопляне на посудата или хладилно чекмедже в кухненския шкаф по поръчка, проверете дали конструкцията на шкафовете е достатъчно здрава, за да носи тежестта на такъв вид чекмедже. Обикновено тези чекмеджета със специално предназначение са доста тежки. За инсталирането на миялня и подобни чекмеджета трябва да има наблизо необходимата електрическа и водопроводна инсталация. Готварските плотове за вграждане изискват различна дълбочина на шкафа под тях. Затова може да не е възможно точно под готварския плот да се постави чекмедже за съхранение на прибори. Ако предпочитате микровълновата печка да е върху плота, шкафа по поръчка или рафта, този уред трябва да пасва на размера и стила на фурната, а също така трябва в близост да се предвиди електрически контакт. 


Внимание – уреди за вграждане!
Уредите за вграждане гарантират удобство и функционалност. Ако сте си купили скоро къща или искате да се обзаведете с модерни уреди, сигурно сте избрали поне няколко електроуреда за вграждане. Често вградените уреди в кухнята са важна част от постоянната конструкция и създават невероятна визия. Най-голямото предимство на тези уреди е, че остават почти невидими, като позволяват да се съсредоточите върху другите положителни черти на дизайна в кухнята. Фактът, че те се смесват с другите декоративни елементи в дома, ги прави много популярни, тъй като освен удобството, което осигуряват, те повишават стойността на къщата. Обаче „вградени уреди” се употребява като събирателно понятие, когато всъщност не става дума за уреди за вграждане. Често думата „вградени” се ползва по отношение на всеки уред, който е монтиран в кухнята под плота или в някой шкаф. 

http://www.mirookki.com/


Терминът „вграден електродомакински уред” означава уред, който е наистина вграден в кухненски плот или е инсталиран в шкаф, а не е самостоятелна свободно стояща единица, която е фиксирана на определено място в кухнята.


Лидерите на пазара за кухненски електроуреди предлагат невероятни нововъведения, които могат да превърнат кухнята в най-прекрасното място от цялата къща. Характеристиките, които домакинските уреди съчетават, са удобство, високи технологии и функционалност. Ако искате да подмените оборудването в кухнята, може да потърсите авангардните иновативни решения, които са хит на сцената на електроуредите в последните години. Ако инсталирате някоя от тези чудесни иновации, ще преобразите кухнята си в картина от бъдещето. 

   
TEKA                                                                                                         AEG


Фурните с пара
Потокът пара подпомага готварския процес, като произвежда храна с по-добър вкус при скъсено време за готвене. Тъй като използват пара при готвенето, обикновено тези фурни са с конвекционно нагряване и намаляват нуждата от вода при готвенето. Тези фурни са изцяло компютризирани и имат електронно наблюдение за количеството на парата, необходимо за конкретната гозба, която вие сте задали посредством клавиатурата на командното табло. Истината е, че тези фурни готвят за вас!

AEG


Индукционните котлони
Те генерират електромагнитно поле, за да затоплят тенджерата, вместо да затоплят самия котлон. Трудно можете да го повярвате, но ако ястието на котлона ври, можете да отдръпнете тенджерата и да пипнете котлона, без да се изгорите. Освен това готвенето на индукционен плот е двойно по-енергийно ефективно в сравнение с котлоните на газ или традиционните електрически котлони. Ето затова този метод на готвене бързо ще се превърне в основен метод за готвене в бъдеще. 

SHARP


Микровълнови чекмеджета
Микровълновите чекмеджета са компактни микровълнови печки, които се инсталират под плота и се плъзгат като чекмедже вместо конвенционалните печки, на които трябва да се отваря вратата. Ползата от тези съоръжения е, че пестят място, вписват микровълновата печка в дизайна на вашите кухненски шкафове, осигуряват лесен достъп и са особено удобни за експлоатация от деца. 


Миялна чекмедже
Те са на същия принцип като микровълновите печки в чекмеджета. Вместо тромавия вид на традиционната микровълнова печка можете да инсталирате миялна чекмедже, която да е вградена в кухнята по поръчка. Чекмеджето изглежда точно като обикновено чекмедже в кухнята, но когато го изтеглите навън, се открива функционална миялна машина.

   


Фурна хладилник
Фурната, която мисли, е всъщност хладилник. Това не е грешка на редактора, това е уред, който комбинира възможно най-несъчетаемите уреди в кухнята, а именно хладилника и фурната. Тази фурна позволява да приготвите блюдо, да го поставите във фурната, която да го охлажда през деня и да започне готвенето по предварително зададената програма от вас, така че да е готово точно преди да се върнете от работа. Този уникален уред е подходящ както за професионално ползване, така и за заети семейства. 


Фурни с асансьор
Вътрешните камери на тези фурни могат да се спускат надолу като асансьор, вместо да се налага да отваряте вратата и да поставяте блюдото вътре. Поставяте гозбата върху таблата, която се е спуснала от фурната, натискате бутон и системата се връща обратно, за да започне готвенето. Това може да е удобно допълнение към всеки кухненски интериор, но е особено удобно за възрастни хора или за хора с увреждания, тъй като не е необходимо да се наведете, за да поставите блюдото във фурната, което е необходимо при традиционната фурна. 


Компютризирани хладилници
Те имат истински компютър и вграден екран точно на вратата. Можете да влезете в интернет мрежата, за да прочетете рецепта за готвене и дори да си проверите електронната поща. 

http://www.mirookki.com/


Център за забавление в кухнята
Центърът за забавление в кухнята гарантира приятно прекарано време, докато готвите. Той има пълната гама приемници – радио, телевизионен център, CD и DVD плейър. Може да бъдат инсталирани на стената, но има модели за вграждане под кухненския плот, както и такива за вграждане в шкафове. Във всеки случай подобен център, който включва всички приемници в една устройство, може да гарантира вашето приятно прекарване в кухнята, докато приготвяте семейната храна. 


Приятно готвене!

Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари