Гипсови плоскости за по-чист въздух Knauf Cleaneo® Akustik

В началото на 2016 г. Кнауф България стартира производството на плоскости Cleaneo® Akustik в завод Марица, с. Медникарово - нова линия акустични плоскости за създаване на комфортни пространства.
14.03.2016
Кнауф България ЕООД
945
cleaneo® akustik, акустични плоскости, интериор, гипскартон, перфорирани плоскост
Knauf Cleaneo® Akustik отговарят на националните стандарти за акустика.
Източник: Кнауф България ЕООД

В началото на 2016 г. Кнауф България стартира производството на плоскости Cleaneo® Akustik в завод Марица, с. Медникарово - нова линия акустични плоскости за създаване на комфортни вътрешни пространства. Това улесни не само доставката им до всяка точка на страната, а и ги направи по-изгодни на по-добра цена.

Cleaneo® Akustik са перфорирани плоскости, които съдържат в гипсовото си ядро зеолити – естествени минерали с вулканичен произход и със специални каталитични свойства. Те разграждат вредни вещества и неутрализират миризми като формалдехиди, ацеталдехиди, бактерии и много други летливи органични съединения, отделящи се в ежедневието на човек, като създават много по-благоприятен микроклимат в помещенията. Осъществява се 24-часов каталитичен процес без натрупване на вредни вещества или изразходване на зеолитните минерали.

Чистият въздух вече е една осъзната нужда. Качеството на въздуха във вътрешното пространство на обществените сгради и частните жилища често не е на желаното ниво. Това се получава от херметическата обвивка от топлоизолационните материали на сградите, от химикалите, използвани в бита и промишлеността, както и поради недостатъчното проветряване и достигане на свеж въздух в помещенията. Едни от основните замърсители на въздуха в помещенията, за които често не подозираме, са някои интериорни бои, подовите настилки и лепилата за тях, лепилата и лаковете, ползващи се в мебелната промишленост, почистващите препарати, цигареният дим, които вредят на хората бавно и продължително. Целият каталитичен процес може да бъде ускорен от принудетелно движение на въздуха в помещението (например от тавански вентилатор, климатична инсталация и др.), което спомага за по-ефективно осъществяване на Cleaneo® ефекта. Продължителността на процеса на разграждане е в зависимост от концентрацията на вредни вещества, покритието на плоскостите, перфорацията и движението на въздуха в помещенията. Възлиза на няколко часа. За да се използват ефективно  възможностите на плоскостите, се препоръчва да се спазва минимално съотношение на количество плоскост спрямо обем на помещение, което е  минимум 0,2 m² на кубичен метър от обема на помещението.

Knauf Cleaneo® Akustik са изпитани в акредитирани лаборатории и отговарят на националните стандарти за акустика. Те имат способността да намаляват реверберацията, с което и намаляват ефекта на ехото благодарение на перфорацията и тънкия акустичен воал, с който е каширана обратната страна на плоскостта.

Красивият дизайн на окачените тавани с Cleaneo® Akustik е поредното предимство за клиента. Иновативни и уникални дизайнерски решения за завършване на помещенията, с набор от различни по размер и форма перфорации, разчупват стандартната визия.  

Новият FF кант улеснява монтажа и контролира разхода на фугиращия материал, като увеличава производителността. Кантовете са грундирани фабрично. Така се осигурява оптимална връзка между плоскостта и фугиращия материал - Knauf Jettfiller или Uniflott. Точните заводски размери (дебелина 12,5 mm, широчини от 1200 до1300 mm, дължини от 2000 до 3000 mm на Knauf Cleaneo® Akustik гарантират правилното полагане на плоскостите спрямо монтажния растер.

Вижте филмчето за монтаж: https://www.youtube.com/watch?v=0pIKEeHEQ8Q.

Автор: Кнауф България ЕООД
Закони Нормативна база Коментари