Покривът „PRESTIGE”, престижен и надежден!

Съграждането на красиви, естетични и значими постройки е било цел и вдъхновение на хората през различните епохи. Днес съвременният човек се възхищава,  възхвалява и почита тези достижения на своите предци
31.07.2007
Ви Джи Еф Изосистеми” ООД
219
Източник: https://vjfisosystems.com/

От зората на цивилизацията човекът се е стремил да създава сгради,
които издържат на изпитанията на времето.
Съграждането на красиви, естетични и значими постройки е било цел и вдъхновение на хората през различните епохи. Днес съвременният човек се възхищава,  възхвалява и почита тези достижения на своите предци.

 

Църква “Кристо Ризорото” Перуджа - Италия


„Тя остарява като катедрала" - този евфемизъм не е случаен, той съдържа в себе си оценка за непреходна красота, естетика, усет към детайла и  дълготрайност, а всичко това в голяма степен е резултат от отличните качества на материалите,  доброто им съчетаване и начина, по който са монтирани. Медта е материал, използван от всички велики цивилизации, още от епохата на неолита. Векове наред та до наши дни тя се прилага като покривно покритие с голям  успех. Динамиката в съвременния начин на живот изисква рационални действия във всяка една сфера.

Темповете на строителство са много бързи и по тази причина се изисква, влаганите материали в строителния процес, да са надеждни високотехнологични и естетични. Керемидите серия Prestige, производство на италианската фирма  Тegolа, които ви представяме, са един отличен пример за това как може да се съчетава  вековната традиция и високата технология. Тegola Canadese Spa е един от водещите европейски производители на битумни керемиди и ексклузивен собственик на технологията за производство на битумни керемиди с метално покритие –серия Prestige.

Появата на керемидите с метално покритие: Сериите Prestige и Prestige Antique е една истинска иновация, която дава възможност на
архитектите от целия свят да  вплетат в своите проекти традицията на миналото и силата на бъдещето!

Моделите Compact и Elite от Серия Prestige са подходящи при проекти, в които се търси ефекта от естествената топлина и блясък на медта (Минесотски университет, САЩ).
  
Моделите Compact и Elite от Серия Prestige Antique са керемиди с фабрично патинирано медно покритие и са подходящи в случаите, в които се търси благородния ефект на патината. (Църква “Кристо Ризорото” , Перуджа - Италия)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основни слоеве:

 • самозалепваща лента
 • медно фолио
 • тиа-хуана НР битумен слой
 • стъклопластова армировка
 • междинен битумен слой с ниска плътност
 • стъклопластова армировка
 • оксидиран тиа-хуана битумен слой
Основни предимства на керемидите с метално покритие

 • Подходящи за покриви с всякаква форма
 • Подходящи за покриви с всякакъв наклон от 15º до 90º
 • Подходящи за всякакви климатични условия
 • Не изискват последваща поддръжка
 • Позволяват вентилация на подпокривното пространство.
 • Не се изисква специална екипировка за изпълнениена монтажа


В духа на фирмената традиция Тegola не просто предлага покривното покритие, а покривна система включваща и цялата необходима гама покривни аксесоари, така че да може да бъде отработен всеки един покривен детайл (вентилация, водоотвеждане, покривни прозорци, снегозадържащи елементи и пр.). Красотата на покрива зависи от избора на материала. За да е красив един покрив, то трябва да се подбере подходящият материал, за да е съвършен трябва  да се отработи всеки детайл.


Минесотски университет, САЩ


Тegola присъства в експозициите на няколко световни галерии с фотографии на архитектурни шедьоври, изпълнени с продуктите на фирмата. Това е безспорно свидетелство за приноса на Тegola към световната архитектура .

Понякога покривът „слиза” и върху фасадата, това е една нова тенденция в съвременната архитектура която добива все по-голяма популярност (сградата в Перуджа, Италия; Американски университет, България)


Покрив, изпълнен с керемиди от серия Prestige е престиж и гордост за създателя и собственика.Сградата в Перуджа, Италия

Американски Университет, България

Къща в България


Фирмата е сертифицирана по международните стандарти ISO 9001 и ISO 14001. Също така е един от първите производители в Европейския съюз, със сертифицирани продукти съгласно европейски норми CE mark. Гаранцията на материалите е 10 години, според  изискванията на EN 544 и в кореспонденция с CE mark. Надеждност - над 50 години.

Официален представител за България Ви Джи Еф Изосистеми” ООД
Повече информация, техническа консултация вие може да получите в
нашите офиси в София, Пловдив и Смолян както и от нашите дилъри. Ние и оторизираните от нас изпълнители можем да осъществим пълен инженеринг на вашия обект.

Закони Нормативна база Коментари