Проектът "Bathroom by the sea" с награда от "Още за къщата"

Списание „Още за къщата”, медиен партньор на конкурса „Ideal Standart Баня на годината” избра своя фаворит, а именно "Bathroom by the sea" на Теодора Чаракчиева в категория „Идеалната баня за моя дом"
15.04.2015
Теодора Чаракчиева
900
баня, Баня на годината, интериор баня, дизайн баня, вана и душ
При влизането има пряк достъп до тоалетните съоръжения и мивката.
Източник: Теодора Чаракчиева


Идеалната баня на моя дом е просторна, функционална и стилна. Тя е комфортна и лесна за поддръжка, а оборудването е с чувство за отговорност към природата. Дизайнът е издържан с неподвластни на времето изчистени форми и естествени материали и цветове.

Площ на помещението 19,185 кв.м

Банята е разделена на две функционални зони. При влизането има пряк достъп до тоалетните съоръжения и мивката. Навътре в помещението са разположени вана и душ кабина.


Ваната е вградена в ниша с панорамни прозорци. За още по-качествена почивка, вана First може да се оборудва с някоя от двете хидромасажни системи Hygiene Plus и Twin Plus. Друга причина за този избор е височината от 48 см, която е по-ниска от стандартната със 7 см и позволява красиво изравняване с избраната мебел за сядане, която разделя душ кабината от ваната.


В забързаното ни ежедневие, душът е много по-честият избор от ваната и затова акцентът на това помещение е той. Специално изградената душ кабина се простира на 3 кв. м., което позволява много удобства и комфорт на движение. На две от стените има направени ниши за съхранение, които са оборудвани с осветление и придават завършен вид на тази зона. Отличителна черта е и конзолата за сядане, срещу която е монтирано огледало от пода до тавана. Избраните смесители са за вграждане - модел Archimodule, а главата за душа - IdealRainCube.


Големината на пространството, което е заето от душа е компенсирано от голямата стъклена врата Magnum, със страничен стъклен панел, която позволява отнемането на пространство, без да се отнеме от простора на цялото помещение.


За да се получи ефектът на разчупване, от външната страна на кабината е монтиран изчистен правоъгълен рафт, който започва от конзолата на тоалетната чиния и бидето, и продължава по дължината на стената и част от фиксирания стъклен панел. Различните височини на конзолата, рафта и душ кабината също допринасят за характера на цялото помещение.


Освен естетична роля, рафтът предоставя допълнително удобство при използване на тоалетните съоръжения. Място, на което да оставиш книга, тоалетни принадлежности, или технологии, за зареждането на които са предвидени два контакта на стената над конзолата за тоалетната чиния и бидето.


Освен удобство и стил, тоалетната и бидето от колекция Ventuno са с конзолното окачване, което допринася за лесно и качествено почистване в зоната. Когато банята е толкова голяма, почистването трябва да е улеснено максимално.


Мивката е от същата серия, съчетана с корпусни мебели от колекцията Step, цвят венге, а огледалото е от колекция Simply U, с размер 100 см и прилежащите аксесоари. За удобство са монтирани два контакта над допълнително изградения плот от лявата страна на мивката. Той достига до отсрещната стена, където има монтирано подвижно огледало и място за сядане.


Използваните смесители за мивката и бидето са на колекция Strada, която се отличава с контрол на струята и ограничител на дебита 5l/min.


Отоплението се състои от три лири – в душ кабината, над пейката за сядане и от дясната страна на мивката, които имат главно декоративна цел, предвид гледката.


Оттичането на водата се случва в специално изградени линейни сифони по дължината на стената към прозорците, ваната и душа.


+1
Автор: Теодора Чаракчиева
Закони Нормативна база Коментари