Дизайнът в кухнята

Вградените кухни, които се изработват по поръчка, предлагат изключително разнообразни възможности
17.02.2011
Мая Янева
977
кухня, дизайн в кухнята, вградени кухни, проект кухня, кухненски мебели
Източник: ALNO

Вградените кухни, които се изработват по поръчка, предлагат изключително разнообразни възможности и могат да посрещнат вашите специфични изисквания, като едновременно с това повишат красотата и функционалността на вашия дом. Възможностите за дизайн, които се предлагат в сферата на вградените кухни, са на практика безкрайни – модерни, класически, рустик, кънтри. Фирмите, които предлагат кухни за вграждане, изработват  индивидуални проекти. 


Материалите за мебелите в кухнята са принципно същите както при всички мебели – масивно дърво (дървесината може да бъде дъб, череша, бор, орех, явор и др.), MDF и ПДЧ. При кухните от ПДЧ и МДФ профил финишът може да е естествен фурнир, меламин, бамбук, винил. Разбира се има възможности за съчетаване на основните материали с други материали  -  камък, стъкло, метал. Съчетаването на материалите трябва да бъде с оглед на цялостната визия и желания краен резултат. За кухня с класически пропорции и траен дизайн е подходящо съвместното използване на масив, стомана и камък. Комбинацията от материали осигурява не само визуални, но и тактилни усещания, които трябва да бъдат в унисон. ПДЧ плоскостите добре се съчетават с ламинирани и твърди повърхности и масив, което създава изискана визия с уютно излъчване. Носеща конструкция от дървесина с бял ламинат и стъклени врати са оригинална комбинация за модерна линия в кухнята. 


Гладките и гланцови повърхности са отличителна черта на дизайна при повечето модерни кухни. При тях има идеална хармония между ефектите на светлината, композицията и функционалността. Стъклото, което покрива вратите на мебелите, създава оригинални светлинни ефекти. Твърдата повърхност под стъкления финиш може да бъде лакирана в различни цветове – червено, бяло, кремаво, черно, кафяво. Стъклото създава особена естетическа линия и е фаворит при дизайна на съвременните кухни. Други приятни решения предлагат врати на мебелите в полирана алуминиева рамка.


Индивидуалният проект дава възможност вашата кухня да бъде по-висока, по-ниска, по-широка или по-тясна, съобразно размерите на помещението, където ще са инсталира, както и да бъде съобразена с вашите индивидуални потребности, за да може лесно да работите в нея, да се храните и да се чувствате удобно. Началото на дизайна на вашите кухненски шкафове е във вашите представи и идеи.
Източник: ALNO


Преди да поръчате мебелите за кухнята, добре е експерт да отговори на вашите въпроси и така да изберете най-подходящия материал, дизайн и функционалност. Разбирането за добрия дизайн на кухненските мебели включва няколко основни характеристики - функционалност, ефективност, сигурност, стил.Кухнята е едно от най-скъпите помещения в жилището – тя е най-използваната зона, тя е сред най-реновираните и преустройвани помещения, а също така е социален център на дома. Тя трябва да отговаря на потребностите на цялото семейство и затова кухненският дизайн трябва да е от първостепенно значение, когато ви предстои да обзаведете нова кухня или решите да  преустроите съществуващата. Добрият дизайн в кухнята отразява вашите потребности, вашия вкус и въображение – при него функционалността, естетиката и сигурността са свързани в единно цяло. 

Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари