Креслото в интериора

+13

Креативният подход в света на мебелния дизайн предоставя огромно разнообразие от класически, модерни и стилни модели, които с лекота ще се превърнат в естетически завършек на Вашия интериор. Нека разгледаме отправните точки при избора на новото кресло.

Дизайн и големина  
По правило, трябва да бъде съобразен със стила на интериора и останалата част от мебелировката. Някои залагат на модерен дизайн и екстравагантни решения, докато други се стремят по-скоро към традиционна визия. Не се отчайвайте, ако харесате кресло в различен стил – ако то е напълно различно по цвят, текстура и дизайн, може да го превърнете в красив акцент, разполагайки го в близост до другите мебели. Големината на креслото не зависи единствено от Вашите предпочитания, а трябва да бъде съобразена и с пространството в жилището. Ще бъде ли то част от останалата мебелировка или ще стои в ъгъла на стаята?

Функционалност и комфорт
Тук трябва да се ръководите от предназначението на меката мебел, както и степента на комфорт, която искате да получавате от нейното използването. Креслото с висока облегалка е подходящо решение, ако желаете да поддържате изправен стоеж в него или просто желаете да Ви обгръща изцяло. Моделите с подлакътници и релакс функции определено ще Ви накарат да се чувствате като крале в удобната им прегръдка.

Помислете за тапицерията
Креслата с тапицерия от естествена кожа са практични и лесни за поддръжка – винаги ги бършете с влажна кърпа. Това обаче, не важи особено за изкуствената тапицерия, която след няколко години започва да се напуква и рони. Модерните материи от текстил са съчетани с водонепромокаеми нишки, което на практика не позволява на разлятата течност да премине в меките части на креслото.

Мобилност
Помислете какво Ви е нужно в случая, мобилност или устойчивост? Ако е първото, то по-добре изберете кресла, изработени от леки материали. Така ще може лесно да ги премествате от едно място на друго. Ако обаче, държите на здравина и солидно излъчване, си струва да заложите на тежък стол с дървени, масивни крака или с въртяща се надеждна метална конструкция, чийто подвижен механизъм никога няма да Ви подведе.

Източник на снимките: www.verdeinteriori.com
 

Автор: Екатерина Бонева

Още по темата

50 нюанса БЯЛО

8.12.2021г.
2567

Новите вани

27.06.2019г.
www.homeplans.ru copyright: Lans Media Group Maтериалът е предоставен от списание “Частньй Дом”
1847
Закони Нормативна база Коментари