Спалнята – удобство без компромиси

Спалнята е едно от най-съкровенните кътчета във всеки дом. Мястото за почивка и естествено възстановяване след всеки един изморителен ден.
15.01.2008
Весела Маркова
505
спалня, мебели за спалня

Спалнята е едно от най-съкровенните кътчета във всеки дом. Мястото за почивка и естествено възстановяване след всеки един изморителен ден. Създайте подходящите условия, за да бъде почивката ви наистина пълноценна.

Леглото:
От това къде ще отпочива тялото ви през нощта зависи цялостното състояние и кондиция на организма, през последващия ден. Освен сообразените размери от голямо значение са височината на леглото, неговото разполагане в стаята, стабилната конструкция и подматрачна рамка и вида матрак.
Гардеробът: За спалнята гардеробът е почти толкова важен, колкото и самото легло. Добре пресметнатата необходима площ в гардероба гарантира подредена спалня, без особени усилия.


 
Източник: www.mmobili.com


Скринът: Незаменим за бельото и дрехите, които ползваме всеки ден. За предпочитане е скринът да има повече чекмеджета като брой, пред по-малко, но с голям обем.

Книгите: Рафтовете за книги са изключително полезни в спалнята. Така любимите ви автори ще са съвсем близо до вас.

Електронните устройства:
По правило не е препоръчително да сте заобиколени от електронни устройства, особено по време на сън. Ако не може да се лишите от някои от тях добре е поне да ги отдалечите максимално от главата.

Осветлението:
Правилното осветление създава атмосферата. Избягвайте луминисцентните осветителни тела тъй като тяхната светлина е доста агресивна и натрапчива.


Лампите при нощните шкафчета са важен елемент при планирането на спалнята. Те се съобразяват с височината на леглото.


Освен настолни тези лампи могат да бъдат стенни или висящи от тавана.


Завоалирано скрито осветление много често се предпочита в спалнята.


Добре се вместват и подови осветителни тела, аплици, вътре-гардеробно осветление, подвижно осветление за тоалетката, регулиращо се осветление

Автор: Весела Маркова
Закони Нормативна база Коментари