Маршрути по света

Oбявен за паметник на ислямската архитектура, той е включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, заедно с два свързани обекта - Albaicín (или Albayzín) и градините Generalife.

На Амалфийското крайбрежие са разположени живописните градчета Позитано, Соренто, Капри, Амалфи, които представляват пъстра „въртележка“ от красива природа, пастелни сгради, исторически забележителности, лимони и аромат на морски деликатеси.

Сейшелите отдавна са мечтана дестинация за мнозина от нас, която е и доста достъпна и гостоприемна към посетителите си през последните години.

Изненада или не, една от най-известните парти дестинации е всъщност и добре запазен музей на световното историческо наследство (под опеката на Юнеско от 1999г.).

Родос през зимата

06.02.2023
Светлана Желева, Десислав Паяков
696

Да посетите Родос през зимата е ново и много приятно откритие.

Кения е страна, която омагьосва всекиго, защото е едновременно позната и неразгадана. Едно е сигурно – посещението ѝ е истинско приключение.

На Скандинавския полуостров се намират северните държави Швеция, Финландия, Дания и Норвегия.

Перу - древното, мистично бижу на Южна Америка.

Норвегия e магнетична страна, която ще ви зашемети с уникални природни феномени - невероятните фиорди, дългото и скалисто крайбрежие и магическото северно сияние.

За туристите Япония е притегателна, въпреки езиковата бариера. Удобствата, които страната създава привличат ежегодно хиляди посетители и я превръщат в предпочитана дестинация.

Дом на травматична, но богата история, зашеметяваща природа и някои от най-гостоприемните и изискани хора на континента, Колумбия е естествена притегателна дестинация за пътуващите в Южна Америка.

Да започнем обиколката си по пътя на кафето и латино екзотиката, като опознаем магията на Еквадор и островите Галапагос – първият защитен световен обект на ЮНЕСКО.

Прага е златна не само заради славната си история и живописна архитектура, но и заради непреходния спомен, който ще остави в сърцето ви.

Ако веднъж сте посетили Узбекистан, бъдете сигурни, че ще искате да се върнете тук отново.

Изгодните предложения не са никак малко през 2022, които дават възможност да се отправим на едно вълнуващо пътуване със самолет или с круиз.

Кубинските пури и ром, огненото латино и екзотичните плажове привличат туристи целогодишно.

Закони Нормативна база Коментари