Иновации на СИХРЕ и Светът на мебелите

С 30% повече са участниците в международните специализирани изложения СИХРЕ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ през тази година. Спадът вече е преодолян, бизнесът се връща на нивата от 2006-2007 г.
27.10.2010
Агенция Булгарреклама
489
изложения, СИХРЕ, Светът на мебелите, международни, специализирани
Откриха изложенията СИХРЕ и Светът на мебелите
Източник: Агенция Булгарреклама

Зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов, заедно със зам. -изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по горите Красимир Каменов, Веселин Горнишки от Агенцията за насърчаване на малки и средни предприятия, Калин Симеонов, председател на УС на Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, Евелин Виденов, изпълни- телен директор на Национална асоциация ХоРеКа и Пламен Методиев, зам. -управител на Агенция Булгарреклама, официално откри двете изложения. Според г-н Костов, близо половината от добиваната у нас дървесина се използва за производство на мебели.

Изложенията се провеждат от 27 до 30 октомври 2010 година в

столичния Интер Експо Център.
248 изложители и подизложители от 22 държави показват последните новости в бранша в Интер Експо Център.Силно представена е продукцията на фирми от Италия, Германия, Испания, Полша, Великобритания, Гърция, САЩ и Холандия. Новите участници са повече от 60. Акцент са иновациите и решенията за модернизация и по-висока ефективност в сферата на хотелиерството,ресто- рантьорството и мебелната индустрия. Това показва, че бизнесът дава висока оценка на изложенията като място за контакти и създаване на нови партньор- ства.
Юбилейното 10-то издание на СИХРЕ дава решения за стилен дизайн и високатехнологичност в хотелиерската и ресторантьорската сфера. Изложителите предлагат обзавеждане както на вериги хотели и ресторанти, така и за по-малки заведения като пицарии, бистра, барове. Представени са разнообразни машини и оборудване - професионални кухненски печки, пещи за
пици и други тестени изделия, готварски конвектомати, хладилна техника, ледогенератори, домакински и професионални електроуреди,вентилатори, кафе оборудване и вендинг консумативи (СИДИКА, ВЕРА 94, ТОМЕКО, MORELLO
FURNI, ЕНКО ВЕНДИНГи др.). Допълват ги изделия от неръждаема стомана и други материали – разглобяеми модели маси, мивки, стелажи, кухненски аксе- соари и приспособления (АБ-TEРМ, ТОРГОТЕРМ, GASTRO TEAM). За първи път участва най-големият производител на професионално оборудване за кетъринг в Русия и прибалтийските страни ЧУВАШТОРГТЕХНИКА. Посетителите на СИХРЕ имат уникалната възможност да се докоснат на живо до порцелан от най-висок клас за хотели и ресторанти. РАН Дизайн – официален вносител за България на BAUSCHER, показва порцеланови артикули от 7-звездния дубайски хотел Burj Al Arab. Фирма МАРИН БАТУРОВ за първи път представя градинска мивка от маси- вен камък гнайс. Изложението предлага съвременни решения и за охрана и контрол на достъпа в реално време, електронни брави, интернет резерваци- онни и други информационни системи за хотели и ресторанти.
Обзавеждане за хотела, офиса и дома по индивидуални проекти, ма- шини и материали за производство на мека и корпусна мебел, плетени мебели от естествени и синтетични влакна, са акцентите на специа- лизираното изложение СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.
Мебели от масивна дървесина, фурнири или комбинации с ПДЧ и плоскости в класически и съвременен стил предлагат БРЯСТ, ПРЕСТИЖ МЕБЕЛ, ЛУДОГОРИЕ 91, МЕБЕЛФАБ, РИВА 21, РОДОПСКА МЕБЕЛ 2007 и др. Консорциумът ФУРЕЛА ХОТЕЛ КОНЦЕПТ разкрива как се постига висок стандарт от мебелната компо- зиция до завършеното интериорно оформление на един хотелски комплекс. В тази ниша са и офис мебелите – бюра, шкафове, столове,рецепции, преградни стени и други на СИС Експрес – официален дилър за България на гръцкия лидер за офис обзавеждане SATO. Привържениците на съчетанието тръбна, корпусна и мека мебел могат да разширят избора си с експонатите на НИКРОМ и НИКРОМ ТРЪБНА МЕБЕЛ. Те са подходящи за банки, хотели,училища. Мебелите от ПДЧ, метал, стъкло и МДФ на ТОТАЛ-М (спални комплекти, холови секции,портманта, маси и др.) печелят привърженици с високата си функци- оналност. За барове, кафенета, хотели и ресторанти, които искат да впечатлят с уют и изтънчен вкус, фирма ZAX предлага нестандартни проекти и изработка на мебели по желание на клиента. ЕВРИКА КОМЕРС също има изненада за посетителите - те могат да седнат зад бюро стил “Наполеон” или на кресло “Честърфийлд”. Различни модели офис столове излага АНТАРЕС БЪЛГАРИЯ, а ФУРНИТ показва защо е търсен доставчик на офис и кафе столове. Любителите на италианския стил могат да разберат повече за офис столовете с висока ергономичност и дълготрайност, предлагани от UNISED. Много от изложителите привличат вниманието с все по-популярните кухненски мебели от високогланцов MDF и ПДЧ материал. ГОРАЛ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ демонстрира всички предимства на iRobot - първата марка домакински почистващи роботи в света, които работят като прахосмукачки и миещи машини за всички видове настилки в дома, гради- ната или басейна.
Сред изложителите са и някои от първите български производители, сертифицирани за маркетинговия знак „Проверени български мебели” – ТЕДИВА ООД, ТОТАЛ М, БРАТЯ КОЦЕВИ ООД (Родопска мебел), НИКРОМ ТРЪБНА МЕБЕЛ АД и ЛУДОГОРИЕ 91 АД. Чрез знака Браншовата камара на дървообработ-ващата и мебелната промишленост удостоверява качество, законност на про- изводството, опазване на околната среда и наличие на социално отговорна политика в предприятията.

Съпътстващи мероприятия:

В рамките на СИХРЕ в изложбена зала 3 ще се проведе специализираното изло- жение за кафе и топли напитки КАФЕ ФЕСТИВАЛ и поредният Национален Бариста шампионат- Latte Art и Coffee In Good Spirits.
На 28 октомври от 10.00 часа, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов  откри Дискусионна кръгла маса: “ Туристическите райони в проекта на Закон за туризма”
Всеки ден за първите 30 най-ранобудни професионалисти, които посетят изложба СИХРЕ, ще има приятна изненада за "Добре дошли".
Happy Hour за всички изложители, посетители и гости на изложбата - Кметско пиво от пивоварната на бирария "При кмета" в изложбена зала 4.

Автор: Агенция Булгарреклама
Закони Нормативна база Коментари