Актуално за диваните

Изборът на практичен модел диван със съвременен дизайн ще донесе мечтания емоционален релакс след напрегнатия работен ден.
26.11.2019
Екатерина Бонева
5602
интериор, мебели, дивани, Диван-трансформер
Източник: НИКОЛЕТТИ АД, www.justnicoletti.com

Комфортният и елегантен диван е сърцето на всяка дневна. Това е мебел, която се ползва дълго време и в момента на покупка не бива да е морално остаряла. Тенденциите в това отношение са толкова разнообразни, че всеки би могъл да избере диван според размерите на помещението и собствените си предпочитания. Изборът на практичен модел със съвременен дизайн ще донесе мечтания емоционален релакс след напрегнатия работен ден.


Източник: НИКОЛЕТТИ АД,   www.justnicoletti.com

Висока облегалка
Изключително актуални в момента са диваните с висока облегалка, които сякаш ни обгръщат в меката си прегръдка. Отлично се вписват в скандинавския дизайн и придават невероятно стилен акцент на дневната. На почит в момента са умалените варианти с дървени крачета и дамаски от текстил. Семплата им визия е симбиоза от модерно и традиционно, примесено с нотка носталгия към отминалите дни. Те са не само красиви, но и много удобни. На тях може да седите с часове, без да усещате дискомфорт, тъй като височината на облегалката е двойно колкото ширината на пространството за сядане. Това предоставя удобна позиция за главата и тялото. 

Диваните трансформери - идеални за малки пространства,      Източник: НИКОЛЕТТИ АД,   www.justnicoletti.com

Диван-трансформер
В меките обятия на този диван може не само да седите, но и да се излегнете, дори и да спите. Те са отличен избор за маломерните жилища, в които няма достатъчно място или нужда от много мебели. Трансформиращите дивани са универсална мебел, която лесно и бързо се превръща в удобна спалня или лежанка. Хит на пазара са моделите с подвижни облегалки, подлакътници и подглавници, предоставящи удивителен комфорт и пълноценна почивка за тялото по време на използване. По отношение на дизайна, преобладават изчистените, семпли модели, които пасват еднакво добре в класическия и авангарден интериор.


Артистични модулни системи    Източник: НИКОЛЕТТИ АД,   www.justnicoletti.com

Модулни системи
Обичайната представа за диван е мека мебел, изработена като монолитен блок. Напоследък са все по-актуални модулните системи, при които размерът и конструкцията, изборът на елементи и тяхната подредба се определя от личните предпочитания на купувача. Те представляват набор от готови, съвместими помежду си елементи, които могат да се комбинират съобразно нуждите и изискванията за комфорт. Предлагат се много колекции, всяка от които е уникална и предлага различна комбинация от екстри. С тях може да се сглобят както големи по дължина дивани, така и двойни или тройни диванчета и фотьойли. Това дава възможност не само за много съчетания, но и за преустройство на интериора във всеки един момент.


Тапицерия тип катинонаж - символ на лукс и превъзходство     Източник: НИКОЛЕТТИ АД,   www.justnicoletti.com


Тапицерия тип капитонаж
Още една тенденция по отношение на дизайна са диваните с тапицерия от ромбоидни форми. Те не са новост в света на меката мебел, но тяхната актуалност се запазва и до днес, като символ на лукс и превъзходство. Популярни са както дребните „мрежи“, така и тапицерията в обемисти форми, подплатени с мек материал. Тези дивани придават изискан привкус на атмосфертата във всяка дневна, допълвайки композицията от цветове и текстури.Дървена основа
Тези дивани с ретро-класическо излъчване сякаш се завръщат от миналото, разкривайки своята неподправена красота и съвършенство. Дървото винаги е било главен герой в света на мебелите и сега се запазва като ключова тенденция при изработката на дивани. Вдъхновени от бохемския стил и спомена за 70-те години, дизайнерските дивани с дървена основа и ексцентрична форма навлизат все по-настъпателно в модерния интериор. 


Диван Serina     Източник: НИКОЛЕТТИ АД,   www.justnicoletti.com

Островен диван 
Диванът е мебел, която обикновено се разполага до стената. Ако все пак разполагате с по-голяма всекидневна е удачно да помислите за „островен“ вариант, който може да се постави по средата на помещението. Специфичното при тези модели е, че нямат лице и гръб и изглеждат еднакво впечатляващо от всички страни. След време да разнообразите визията на дневната, единствено като промените неговата позиция. 


Източник: НИКОЛЕТТИ АД,   www.justnicoletti.com

Хармонични неутрални цветове
Екологичната тема продължава да властва в обзавеждането. Дизайнерите залагат на спокойните и хармонични естествени нюанси - пясъчно, бежово, слонова кост и кафяво. Освен това, меката мебел „облечена” в тези природни цветове, лесно се вписват в интериора и е много практична. По този начин, за разлика от екстравагантните модели, диванът няма да загуби своята актуалност и привлекателност след година-две и ще му се наслаждавате в продължение на дълги години.


Източник: НИКОЛЕТТИ АД,   www.justnicoletti.com

Автор: Екатерина Бонева
Закони Нормативна база Коментари