Покривът - За креативна архитектура.

Възможностите, които предоставят покривните плочи от фиброцимент в архитектурно-строително отношение ги правят предпочитан материал.
11.04.2012
Андрей Проданов, ТЕРАМАТ ЕООД
944
керемиди, покрив, фасади, плочи, фиброцимент
Покривните плочи от фиброцимент имат много предимства.
Източник: ТЕРАМАТ ЕООД

Взетите решения днес, определят света в утрешния ден. Затова е много важно каква архитектура, какви материали и какви технологии ще оставим на децата си.

Модерен материал
Възможностите, които предоставят покривните плочи от фиброцимент в архитектурно-строително отношение ги правят предпочитан материал. Понякога тези плочи са единствения възможения материал за реализация. Покривът изпълнен с плочи от фиброцимент е не само традиционната ни представа за дом или успешен завършек на започнатия градеж, но той е и естетически издържан и надежден архитектурно-строителен елемент.

Комбинацията от синтетични влакна, вода, цимент и минерали определят този материал като един от най-екологичните и универсални продукти.
Предлага се във формата на плочи и декоративни панели.

Покривните плочи от фиброцимент имат много предимства - цена, качество и дълготрайност, с възможност за адаптация към всяка архитектура, форма и наклон, запазвайки перфектния завършек на сградата. Този материал е съвременен, модерен и екологичен. Запазва техническите си свойства за дълъг период от време. Плочите удовлеторяват напълно изискванията за естетика и оригиналност на архитектурната пластика, дори при покривни наклони от 11 до 90 градуса,

Те са екологични, надеждни, сигурни и дълготрайни. Имат универсално приложение и лесен монтаж, който спестява време. Предоставят неограничени възможности за разнобразие на покривната повърхност и визия.

Инвестиция в бъдещето
Покривът е една дълготрайна инвестиция. Функционалността е запазаена марка на плочите от фиброцимент. Те комбинират сила и сигурност, стил и дълготрайност, устойчивост и естетика. Това ги прави идеален материал на бъдещето, който перфектно се съчетава с природата. Покривите и фасадите реализирани с фиброцимент се сливат с природата. Те са рентабилни и екологични.

Този материал много бързо се превърна в популярна и универсална алтернатива на каменните шисти в България. В страни като Франция, Испания, Великобритания и Бенелюкс този материал се използва отдавна. Предимството на фиброциментът е, че предлага едновременно съвременни и гъвкави варианти за визия, за създаване на невероятни покриви от бъдещето. Икономически рентабилни и  енергийно-ефективни, те предоставят свобода в проектирането на сгради от младите и модерни архитекти.

Архитектурна естетика
Плочите от фиброцимент предлагат, както съвременни така и различни възможности за дизайн. Използват се от много архитекти, за създаване на невероятни покриви и фасади. Това е първоначалният избор за много архитекти, тъй като фиброциментът е естетически красив и разходите за неговото инсталиране го правят икономически изгоден покривен материал.

Повърхността на плочите бива гладка или релефна. Те изглеждат едновремнно елегантни и традиционни, а тяхната универсалност е високо ценена от специалистите. Плочите могат да бъдат произведени в различни форми, с които има възможност за неограничен набор от визуални ефекти, които би било невъзможно да се получат с други материали.

Архитектът има възможност да избере цвета който желае, размера, който му допада и формата, която иска, за да осъществи покрива на мечтите си. Силни, гъвкави и красиви, плочите от фиброцимент придават невероятна добавена стойност на къщата. Това е материал за креативно бъдеще.

Предимства на плочите от фиброцимент
30 годишна фабрична гаранция на продукта.

Плочите са съставени от високо технологични фибри и минерали и са продукт от най висок клас. Производството им е напълно автоматизирано. Качеството на вложените материали и съвременната технология на производство им осигуряват здравина и дълготрайност.

Екологичен материал
Материалът е екологичен и с висока енергийна ефективност.
Разнообразие на  форми, размери, цветове

Плочите могат да бъдат  гладки или релефни.
Предлагат се в в  шест цвята -


  • черно,
  • сиво,
  • червено,
  • теракота,
  • сиво-цинк,
  • сиво- облачно 
  • сиво-зеленикаво

Материалът има положителното свойство да променя меко цвета си според светлината.

За разлика от други покривни материали, фиброциментът е нечуплив, има непроменлива дължина, широчина и дебелина.  Размерите са стабилни и нямат нужда от допълнителна обработка, което позволява бърз и прецизен монтаж. Това създава изключителна икономия на време.

Материалът е лек и устойчив
Плочите от фиброцимент са с дебелина от 4 мм и са леки, но въпреки това са подходящи за климатичните условия както през зимата така и през лятото. Въпреки своето леко тегло, плочите от фиброцимент са много здрави и нечупливи което позволява бърза и лесна работа по полагането им. Фирата,при монтажа е минимална. Материалът е водонепропусклив, негорим и ,не се пука.

Ако търсите красота, естетика, дълготрайност и сигурност, плочите от фиброцимент са Вашето решение!

 

Закони Нормативна база Коментари