Ремонтът през зимата, или защо е възможно?

Много дейности можете да направите, важното е да спазвате някои важни правила.
31.01.2018
Константин Димов
3243
ремонт на дома, зимни ремонти, ремонт на закрито
За много хора ремонтът през зимата звучи стряскащо.
Източник: www.schmitz-velbert.com

Да измажат стените и да променят облика на стаите си през зимата за много хора звучи стряскащо и плащещо, но няма място за страх, казват експертите, цитирани от специализираното издание casando.de.


През по-студения период от годината се забелязва едно нежелание за ремонти на жилищата, а също и в бизнес сферата. Част от общите предразсъдъци са, че има по-голямо натоварване на миризми и мръсотия, по-високи разходи поради зимните обстоятелства и по-лошо изсушаване на стаите. Няма такова нещо, твърдят специалисти и от сайта purpurrot.at.


Така и така времето не позволява да прекарвате много време навън, под открито небе, затова е добре да използвате този „тъмен” период от годината, за да приведете дома си във вида, в който желаете. От друга страна, ще се учудите колко много дейности през зимата могат да се свършат. Така че, ако желаете идеите си за ремонт на жилището можете да ги разпределите равномерно през цялата година. И през лятото да се наслаждавате на слънцето и отпуската, вместо да се затворите вкъщи и да реновирате стаите.


Ремонти на закрито: няма никакъв проблем
Колко по-студено, толкова по-бавно съхнат боите и тапетите. Обаче, ако редовно проветрявате стаите и ги отоплявате нормално, тогава това няма да е проблем. Наистина, ремонтът трае малко по-дълго, обаче цветовете и тапетите съхнат по-равномерно. Точно по тази причина отваряйте по няколко пъти дневно прозорците за около 15 мин. Това е достатъчно, за да излезне влажния въздух и да нахлуе свежия въздух. Поддържайте температура от около 20С, така ще гарантирате добър климат в стаите и ще подсигурите едно равномерно съхнене на стените. 


Още съвети
Естествено, през зимата можете не само да пребоядисате стените на стаите, но и да измажете допълнително, ако се налага – рамки на врати, панели или пък перилата на стълбищата.


Една нова подова настилка също не е проблем, важно е да съхранявате новия си дървен под (включително ламинат, PVC настилка) минимум 48 часа преди полагането в стаите, където ще се полага. Подовата настилка трябва да се климатизира преди да я положите. Особено критични са промените в температурата и влажността.


Обърнете внимание: ако има разлика в климата на стаята, когато го полагате и температурата, която установявате след това, то при новия под може да се стигне до образуването на неравности и фуги.


Също и по-големи проекти като изолация, или разширяване на вътрешни стаи може да се извършат. Тогава се налага да съблюдавате добрата комбинация между проветряване и отопление на стаите. Най-добре е да се консултирате със специалист при по-големи преустройствени планове. Имайте предвид, че поради по-слабото търсене през студените месеци някои специалисти имат други, по-добри цени и може да се възползвате от това


Обаче работа на открито като: смяна на прозорци, работа по фасада и др. трябва да се извършат между пролетта и есента, тъй като често студ, скреж и слана могат да възпрепятстват правилното изпълнение на задачите.


Ако трябва да обобщим: преимуществата на зимния ремонт е, че самите фирми имат повече време и не са толкова натоварени и могат да ви обърнат повече  внимание, а вие няма да усетите разлика от летния ремонт- промените вкъщи ще бъдат направени, и то лесно, а не по-трудно.

Автор: Константин Димов
Закони Нормативна база Коментари