Защитете двора от термити

На практика всичко от дърво е потенциална храна за вредителите - навеси, перголи, дървени настилки , веранди, стълби.
14.08.2013
Антоанета Салфидж
1104
двор, защита на дърво, термити, навеси и перголи, дървени настилки
Всичко от дърво е потенциална храна за вредителите - навеси, перголи, дървени настилки , веранди, стълби.
Източник: Интернет

Термитите са напаст.
Може и да не го осъзнавате, но така ще е само, докато не са ви нападнали къщата. На практика всичко от дърво е потенциална храна за вредителите -  навеси, перголи, дървени настилки , веранди, стълби. Всички те са в опасност от нападение на термити. 


Откритите конструкции като вътрешните дворове са в още по-голяма опасност, защото те са по-лесни за достъп. 


Ето няколко стъпки, които можете да предприемете, за да защитите дома си от гладните насекоми:


  • Не трупайте дървесина и хартия в двора. 
  • Дървата за огрев, дървеният материал и дървените предмети като каси или палети са вкусна цел за термитите. Дървото никога не трябва да има контакт със земята, защото термитите пълзят на земята. Хартията включително хартиените торби и вестници може също да привлекат термитите.
  • Покрийте всички дървени предмети.  Ако съхранявате дървото в двора, за по-сигурно го покрийте с пластмаса, приберете го в барака или в запечатан контейнер или  го подредете върху бетонна плоча. 
  • Уверете се, че ВиК канализацията е далече от  дървените конструкции. Важна е дъждовната вода да не се оттича през склада с дървения материал. Термитите обичат влагата, затова се уверете, че дворът ви е сух.
  • Запечатайте всички пукнатини. Когато монтирате веранди или перголи, изграждайте  бетонен под, така термитите няма да имат достъп до дървото. Уверете се, че в бетона няма пукнатини, през които да се промъкват злосторниците.  
  • Пясъчни бариери. Сложете огради от пясък около дървения под, декинга и други уязвими плоскости. Термитите правят  тунел под земята, но не и в пясъка. 
  • Защитни спрейове. Пръскайте редовно дървото с  химикали срещу вредители, особено след силен дъжд. Силният дъжд ще отмие спрея и дървесината отново ще е застрашена.  Три сухо време пръскайте дървото през няколко месеца. 
  • При нападение от термити потърсете помощта на  професионални унищожители. Можете да се възползвате от услугите им и за проверка на терена. Не забравяйте, че плащането на професионалист ще е много по-малко от купуването на нова веранда, декинг или пергола.

    Термитите могат да унищожат всяка дървена конструкция, така че винаги да бъде нащрек  и вземете мерки за защита на вашата собственост. 
Закони Нормативна база Коментари