Добавете малко "чар" в градината

Няколко идеи как да превърнете градината в отражение на своя характер.
12.11.2020
Земмелрок щайн унд дизайн
5487
дворна настилка, двор и градина, Земелрок, градинско оборудване
Източник: Земмелрок щайн унд дизайн, www.semmelrock.bg

От къде да започнете?
Добавете „цвят“ в пътеките:  Как да го направите?  Например, добавете като завършек на Вашата алея кант, който контрастира с основния цвят на настилките. Изберете цвят, който е любим за Вас и ще внесе настроение в градината.

  Източник: www.semmelrock.bg

Ако предпочитате натуралната красота на природата, можете да оформите пътеките само с няколко плочки и широки фуги, които ще изпъкнат на фона на естествен чакъл, декоративни камъни или трева. Зависи само от Вас.
 

   Източник: www.semmelrock.bg

• Персонализирайте настилката, има различни начини да оставите своя „отпечатък“. Тук не коментираме многобройните възможности, които можете да намерите на пазара и буквално да оставите отпечатък върху настилката в двора от дланите си или тези на децата, можете разбира се да отбележите и стъпалата си, но нашите предложения са малко по-различни, например:

Направете акцент, очертайте зона за игра на дама или градински шах, използвайте настилките като своебразна палитра, за да декорирате терасата или верандата, площадките в двора...
 

 

 

 

Източник: www.semmelrock.bg

•  Създайте свое изкуство - използвайте свои неща от ежедневието, за да придадете очарование на своето място, например старите играчки на децата могат да се превърната във висяща украса около люлката или пясъчника в двора. Превърнете старите съдове в саксии за цъфтящи цветя или билки, които да поставите покрай пътеката или в беседката, до барбекюто, покрай парапета на терасата... всичко зависи изцяло от Вас.
 Източник: www.semmelrock.bg

• Направете от градинското оборудване декоративен елемент.  Например градинската чешма може да изглежда наистина красиво, поставете нестандартен подвигнат клоц за цъфтящите сезонни растения, за да ги отделите от тревата и да им осигурите нужната почва или декорирайте зоната за компостиране, оформете я така, че да стане част от пейзажа.

Не се страхувайте да смесвате елементи с различна функционалност. Комбинирайте структурите и цветовете така, че да добавите своя „чар“ в пространството, което Ви заобикаля. Не забравяйте, че това е Вашето кътче за игра, забавления, спокойствие или почивка, а може би всичко това ... и не само за Вас.

Още предложения за дизайн в “Идеи за градина 2021”.

Закони Нормативна база Коментари