Последна покана за записване за A’Design Award

Конкурсът A’Design Award приема последните записвания за тазгодишните награди, а крайният срок е 28 февруари.
21.02.2023
Вяра Петкова
518
конкурс, конкурс за дизайн, A’Design Award, конкурс A’Design

Конкурсът A’Design Award приема последните записвания за тазгодишните награди, а крайният срок е 28 февруари. Това, което може да загуби всеки един потенциален кандидат е малко свободно време, в което да подготви своя уникален проект за представянето му на световната сцена на дизайна. А какво може да спечели? Тук списъкът е наистина много дълъг. От престижната статуетка, уникалният по своята същност сертификат и логото, с което да се открои и да утвърди бизнесът си, всеки печеливш кандидат ще се радва на огромната медийна популярност, пряк контакт с потенциални клиенти от цял свят и разбира се бляскава гала вечер. Ако това звучи примамливо за тези от вас, които още се колебаят, може лесно и бързо да изпратите своята кандидатура на този линк.

 

Част от категориите, в които участниците могат да опитат своя късмет са: Добър индустриален дизайн, Добър архитектурен дизайн, Добър продуктов дизайн, Добър комуникационен дизайн, Добър дизайн на услуги и Добър моден дизайн. Освен тях разбира се има още много възможности, така че всяка един добър дизайн да намери своето подходящо място в конкурса. За тях може да научите повече на следния линк.


Международното и независимо жури, което грижливо ще разгледа всеки един проект, се състои и от световни известни имена в дизайна и водещи професионалисти в тази сфера. Между членовете му ще намерим професори от най-престижните университети за дизайн в световен мащаб, основатели на успели архитектурни и дизайнерски студия, медийни партньори, тясно специализирани в откриването и промоцирането на нови и значими проекти, като и учени, които експертно да оценят всяко едно видимо и невидимо качество на добрият дизайн. Така излъчените печеливши участници, ще бъдат наградени подобаващо и ще получат своят нов старт в бизнес развитието на своята професионална кариера. Ако вече успахме да събудим любопитството ви, може да намерите цялата информация за конкурса тук.
Както вече споменахме, едно от най-бляскавите събития в света на дизайна е гала вечерта на награждаването, която всяка година се провежда в частна вила в град Комо (Италия) и за която, всеки един печеливш участник получава специална покана. Освен неповторимото преживяване и експлозията от емоции, съпътстващи събитието, личният контакт с дизайнери и архитекти от цял свят със сигурност е едно от най-големите преимущества, за всеки един присъстващ. Това разбира се, е само началото от една дълга поредица от преимущества.

Конкурсът издава ежегодно своето портфолио с победители, в което се отразява всеки един от наградените проекти и до което имат достъп хиляди хора по света. Освен в него, конкурсът подготвя специална изложба на победителите, която всяка година се състои в различна точка на света и на която публиката може от първо лице да се докосне до всяка една печеливша идея. Следват професионални ПР услуги и мащабна реклама, вписване в световната класация на дизайнерите, която конкурсът поддържа и обновява ежегодно. Статиите, които се подготвят специално за всеки един печеливш проект, биват превеждани на повече от 20 езика, така че всеки един потенциален клиент или просто любите на добрият дизайн да може да вникне в детайлите на представената творба.
 Самият конкурс представя на сайта си победителите от всички предходни години, така че веднъж стигнали до почетната стълбица, те да останат винаги на видно място. Интересно и от изключително значение е присъединяването към IDNN (International Design News Network) и DXGN (Design Exchange) – мрежи състоящи се от стотици блогове и онлайн списания, които активно черпят информация от конкурса. Ексклузивно интервю се провежда ежегодно с всеки един от победителите, в което той може лично да представи и опише проекта си, по най-добрия за него начин. Незаменима част от пътя към успеха, а и след него е обратната връзка с журито на конкурса, която е предпоставка за усъвършенстване на всеки един труд.

 

Списание „Още за къщата“ ще има честта да публикува списък с печелившите проекти на 1ви май, така че лесно и удобно да научите дали сте сред първите, които да се радват на тези и още много преимущества, които A’Design Award ще ви донесе. 


Както сами разбирате, целта на конкурса далеч не е просто награждаването на участниците, събрали най-много точки с проектите си. A’Design Аward иска да открие и лансира нови таланти и да изпрати международно послание за това, какъв трябва да бъде добрият дизайн. Той действа като проводник на добрите идеи и дава възможност на всеки, който е избрал за свое призвание творчеството, да получи гласност и подходяща публика. 
 

 
Ето и доза вдъхновение от проектите спечелили най-много точки в предходните издания на конкурса: 
 


 
МЕБЕЛИ И ДЕКОРАЦИЯ ЗА ДОМА 

Object Splash Proof Partition на Акира Накагоми
Проектът е провокиран от пандемичната ситуация през изминалите две години. Целта на разделителя е да внесе цвят и положителни емоции и да се представя повече като произведение на изкуството и по-малко като бариера между хората. 
 

  
Object Splash Proof Partition на Акира Накагоми. Източник: A’Design Award


Multifunctional Mirror на Пинг ан Ксю
Многофункционалното огледало е създадено за да реши проблемът с малките пространства за обличане и съдържа в себе си голямо огледало, малко огледало за обувки, закачалка за дрехи и място за съхранение на малки продукти. 
 

  
Multifunctional Mirror на Пинг ан Ксю. Източник: A’Design Award


Hug Armchair на Ромуло Темиг
Вдъхновението за този проект идва от усещането за прегръдка, когато седнем на класическия тип фотьойл. Тази ексцентрична мебел е създадена да носи на този който я използва усещане за единение и топла прегръдка. 
 

  
Hug Armchair на Ромуло Темиг. Източник: A’Design Award


Relstation Privacy Chair на Митра Мохеби
Природата винаги е била източник на свежи идеи, вдъхновяващи света на дизайна. Столът е вдъхновен от твърдата и същевременно подвижна черупка на мокрицата, която я защитава от външния свят. 
 

  
Relstation Privacy Chair на Митра Мохеби. Източник: A’Design Award


 Abrete y Cierrate Cabinet на Федерико Вароне
Скринът е вдъхновен от гирляндите, празничната декорация, символите на обич и привързаност и как те взаимодействат по между си. Именно за това външната обвивка на скрина се променя в зависимост от гледната точка, средата и начина по който панелите биват отваряни.
 

  
Abrete y Cierrate Cabinet на Федерико Вароне. Източник: A’Design Award


АРХИТЕКТУРА, СГРАДИ И СТРУКТУРЕН ДИЗАЙН

Xi'an Qujiang Art Center Exhibition Hall на Шауша Уанг
Изходната точка на проекта е връзката между сградата и средата в която е поставена. Освен множеството преки и косвени връзки с екстериора, архитектите са заложили огромна стъклена фасада, която още повече да размие границите между интериор и екстериор. 
 

  
Xi'an Qujiang Art Center Exhibition Hall на Шауша Уанг. Източник: A’Design Award


Haus Am See Residential House на Carlos Zwick Architekten BDA 
Еднофамилната къща е изградена в по-голямата си част върху специални подпорни греди, така че да запази максимално корените на вековните дървета на мястото. По този начин се получава модерната форма на сградата и невероятната повдигната тераса с изглед към езерото. 
 

  
Haus Am See Residential House на Carlos Zwick Architekten BDA. Източник: A’Design Award


Dahua Park City Exhibition by Shanghai Puspace Architectural Design Co
Дизайнът на проекта е вдъхновен отново от невероятния пейзаж, който я заобикаля. Проектът е част от цялостната реконструкция на района около езерото и така освен индивидуалните изисквания на сградата, тя трябва да се съобразена с концепцията на урбанистичния проект на мястото. 
 

  
Dahua Park City Exhibition by Shanghai Puspace Architectural Design Co. Източник: A’Design Award


Entry Building to Sberbank Entrance to Headquarters на Evolution Design
Sberbank възлага на студиото да проектира и създаде вход към двата небостъргача, собственост на банката. Входът трябва да свързва двете сгради и да не лишава от естествена светлина най-ниските етажи на сградите. 
 

  
Entry Building to Sberbank Entrance to Headquarters на Evolution Design.  Източник: A’Design Award


The Farmhouse Residential Architecture на Богуслав Барнас
Докато проектират къщата, архитектите се съобразяват постоянно с концепцията за време и място. Създаването на вътрешен двор и сливането на сградата с околната среда за отличителните белези на този обновен чифлик.  
 

  
The Farmhouse Residential Architecture на Богуслав Барнас. Източник: A’Design Award


ИНТЕРИОРНИ ПРОСТРАНСТВА И ИЗЛОЖБЕН ДИЗАЙН

First Shiguangli Marketing Center на Shanhejinyuan
Някои хора казват, че градът е като остров, а архитектите на този проект искат да превърнат сградата в остров за книги. Там времето забавя своето темпо, сърцето започва да забава своя ритъм а сърцето плува сред река от думи. 
 

  
First Shiguangli Marketing Center на Shanhejinyuan. Източник: A’Design Award


The Animal Backbone Retail Store на Исън Дзу
Магазинът е проектиран в памет на загиналите животни, убити за удоволствие. Концепцията представлява разказ за кръговрата на живота, състоящ се от различни преходи и прозорци. 
 

  
The Animal Backbone Retail Store на Исън Дзу. Източник: A’Design Award


Fantasy Factory Retail Store by SIG Design
Идеята на пространството произхожда от съкращението FTY: F- за фабрика, T- за т-образните витрини и Y – You или по-точно клиентите. Цветовете в пространството са вдъхновени от небето и неговите променливи нюанси.
 

  
 Fantasy Factory Retail Store by SIG Design.  Източник: A’Design Award


Hilton Shenzhen World Exhibition Center Business Hotel на Янг Бангшенг
Хотелът е създаден с цел да бъде отражение на местната култура и автентична красота, както и да служи като мост за комуникации и създаване на връзки. В процесът на изследване и пресъздаване на културата на Шъндзън е взет под внимание неговият новаторски и иновативен дух. 
 

  
Hilton Shenzhen World Exhibition Center Business Hotel на Янг Бангшенг. Източник: A’Design Award


CIFI Nansha Yaoyue Bay Sales Center на 10 Degrees Design
Проектът е вдъхновен от взаимодействието между водата и всички създания свързани с нея. Аранжирането на входа преразказва движението на малки вълни, провокирани от малки водни капки, а таваните имитират взаимовръзката между плажа и морето. 
 

  
CIFI Nansha Yaoyue Bay Sales Center на 10 Degrees Design. Източник: A’Design Award


ДИЗАЙН НА ПРОДУКТИ И ПРОЕКТИ ЗА ОСВЕТЛЕНИЕ

Tara Lamp на Тара Дерейкшанфар
Лампата е вдъхновена от светлината, която излъчват светулките и спокойствието, което тя носи като връзка с безгрижното и щастливо детство. Всеки от нас има нужда от една светулка, която да озарява пътят му в нощта и по тази причина е създадена лампата Тара. 
 

  
Tara Lamp на Тара Дерейкшанфар. Източник: A’Design Award
 

Hypnoss Floor Lamp на Парам Елахи Дост
„Който кара Веспа яде ябълки“ е мотото, което е провокирало създаването на лампата. Библейският прочит на изяждането на забранената ябълка е свързан с рекламната кампания на Vespa през 70те години на миналия век, представяйки марката като провокативна и предназначена за хора, които искат да излязат от зоната си на комфорт и да не живеят по правилата, което е и основното послание на продукта. 
 

  
Hypnoss Floor Lamp на Парам Елахи Дост. Източник: A’Design Award


Wanping Theater на Tongji Architectural Design Group Co.
Проектът е вдъхновен от ветрилата в японската опера, които изразяват елегантно присъствие и темперамента на японската култура. Концепцията се чете най-ярко във фасадата на сградата, като същите принципи са запазени и в интериора.
 

  Wanping Theater на Tongji Architectural Design Group Co. Източник: A’Design Award


The Sixth Sence Floor Lamp на Алексей Данилин
Дизайнерът набляга на концепцията за шестото чувство, тъй като науката все още не е потвърдила, че съществуват само 5 сетива. Това е причината за създаването на лампа с улеснена система за контрол, която да направи използването й лесно и интуитивно. 
 

  
The Sixth Sence Floor Lamp на Алексей Данилин. Източник: A’Design Award


RTG40 Flood Lamp Architectural Lighting на Тао Чен, Нана Лей и Зиджиан Ли
Лампата е създадена за да улесни фасадното осветление на старите сгради в градовете. Благодарение на малките си размери и силното осветление, което излъчва, продуктът е лесен за монтаж върху всякакъв вид повърхности без да разрушава културното наследство от стари сгради в един град. 
 

  RTG40 Flood Lamp Architectural Lighting на Тао Чен, Нана Лей и Зиджиан Ли. Източник: A’Design Award
 

С тази невероятна колекция от вдъхновяващи проекти, се надяваме да сме предизвикали любопитството ви и да сме събудили смелостта ви да застанете до горепосочените имена. Остава само да използвате този линк и да сверите часовника си с този на световния дизайн.
 

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари