Луксозна едноетажна къща с вътрешен басейн

По желание на собствениците в сградата са предвидени дневна зона, четири спални със самостоятелни бани, веранда и зона за релакс. Къщата предлага всички удобства за висок стандарт на живот за обитателите.
18.03.2020
А-проект Архитекти: арх. Александър Димов, арх. Зорница Нинова
1848
къща, архитектурен проект къща
Източник: А-проект Архитекти: арх. Александър Димов, арх. Зорница Нинова

А-проект Архитекти, арх. Александър Димов, арх. Зорница Нинова
http://a-projectarchitects.com/


По желание на собствениците в сградата са предвидени дневна зона, четири спални със самостоятелни бани, веранда и зона за релакс.


Поради голямата денивелация на терена помещенията са проектирани на един етаж и частичен сутерен. Етажът е с П-образна планова схема, ориентирана около прикрит вътрешен двор. Подходът от улицата е от ниската част на терена. Автомобилният достъп е приравнен с пешеходния към частично вкопан сутерен, който съдържа богато входно предверие, обширен гараж, складови и технически помещения.
 


В приземното са разположени всички функционални групи на къщата. Вътрешна вита стълба от сутерена води до дневния тракт. Голямата дневна зона е разделена на две пространства с каменна камина, която създава усещане за лукс и същевременно домашен уют и топлина. В едното пространство е развит хол с мека мебел и зони за почивка. В другата част на зоната е трапезарията и кухня с барплот. Склад за продукти, достъпен от кухнята за удобство на домакините. Дневната зона е в отделно тяло на къщата, което разкрива въздействаща панорамна гледка към планинските склонове на планина Родопи.Спалните предлагат всички удобства и са разположени в  средното тяло на къщата. Родителската спалня има пряк достъп до вътрешния двор и басейна. Всяка от четирите самостоятелни спални разполага със самостоятелна баня.В зоната за релакс е разположен малък фитнес и сауна и вътрешен закрит басейн. Гледките от остъклената фасада на басейна са впечатляващи.


Равният вътрешен двор е подходящ за събирания и вечери на открито.С тази цел е предвидена  и покрита веранда с изнесена лятна кухня.Проектът за луксозната къща е създаден с внимателно изследване на различни планови конфигурации до избор на най-функционалното решение, с оглед на ослънчаване, погледи към околната среда и връзки между помещенията и отделните зони. Къщата предлага всички удобства за висок стандарт на живот за обитателите.
 

Проектът участва в конкурса "Архитектурни награди Арх Инова 2019"
 

Закони Нормативна база Коментари