Мечтаната къща

Много стил и щипка лукс.
01.04.2018
2STUDIO
3158
интериорен дизайн, интериор на къща, 2studio, арх. ЯВОР ШУМАНОВ, Мечтаната къща
Отваряйки я попадаме в светло и просторно помещение
Източник: 2STUDIO

Кръстихме я така, защото вярваме, че въплътихме в проекта представите на собствениците за идеалния дом, в който да живее семейството.


Представяме на Вашето внимание интериорен проект за еднофамилна жилищна сграда в с.Герман. Къщата е разположена на мясо с невероятна панорама към Витоша и град София едновременно. Състои се от сутерен и два жилищни етажа. На първото ниво има стълбище, спалня за гости, баня и разбира се дневна зона. До банята е и пералното помещение. На второ ниво са трите спални – една главна и две детски. Родителската разполага със собствена баня. Детските стаи делят обща такава.


Интериорният проект обхваща цялата сграда, без сутерена. Оптимизирано е и функционалното решение. Почти всичко в интериора е индивидуално проектирано. Изключение правят меката мебел и осветителните тела. Цялата къща е решена в меки светли тонове, в съчетание на матови и гланцови повърхности.


Още с прекрачването на прага попадаме в изискано пространство, в което доминира нестандартния парапет. Мебелировката в коридора, както и в по-голямата част от къщата е решена с големи обеми, като част от ограждащите стени. Чрез обзавеждането едновременно е моделирано дългото и иначе скучно пространство и е осигурено много място за прибиране на обувки, якета, четки за обувки, ключове и други аксесоари. След като сме се насладили на гледката към парапета и сме прибрали палтото в огромния гардероб самото пространство ни насочва към дневната. Вратата е допълнително подчертана, като е решена от матово стъкло и е рамкирана с огледало. Отваряйки я попадаме в светло и просторно помещение, където погледа е привлечен от кръглата трапезарна маса, акцентирана с индивидуално проектирано кръгло осветително тяло на тавана. Дизайна на „лампата“ е в пряка връзка с парапета. От там погледа се плъзга по формата на окачения таван, маркиращ зоната за релакс. Излягайки се на дивана, когато успеем да отделим поглед от уникалната гледка виждаме отсрещната стена, която мебелировка и облицовки се сливат в една стилна композиция. На пръв поглед не се забелязва, но там има и много функции, освен естетика – телевизия, озвучение, камина, конвектор и доста място за съхранение. Чак след като сме огледали цялата стая забелязваме голямото плъзгащо матово стъкло, отделящо кухнята от дневната. Самата тя е много светла, просторна и функционална. Разполага с множество шкафове, чекмеджета, всички необходими уреди и достатъчно работен плот от технически камък.


Качвайки се на втория етаж се озоваваме в малък разпределителен коридор, без излишна помпозност. Двете детски стаи са проектирани според личните предпочитания на младите им обитатели. Всяка от тях е със силна индивидуалност, изразена с форми, цветове, материали и осветление. Дизайна на главната спалня залага отново на моделиране на пространството чрез обзавеждането и тавана. Леглото е категорично акцентирано с висока табла с фрезован мотив „шеврон“, рамкирана с декоративно огледало с матирана шарка по проект. Тоалетката е функционална и с огледалото от под до таван придава усещане за допълнително пространство.


В родителската баня се набляга на студения блясък на мрамора, омекотен с пода, решен с плочки, имитиращи паркет. Детската баня е с две мивки и голям плот, за да е комфортно на двете млади госпожици. Стените са с бели матови плочки, с акценти от релефни такива. Зоните около двете мивки са решени като мини гримьорни с по три огледала под ъгъл и индивидуално осветление.


Обърнато е и особено внимание на пералното помещение. В него са намерили място пералня и сушилня, мивка, четири вградени коша за пране, шкаф за кофа и моп, постоянна дъска за гладене и лост със закачалки за изгладените дрехи.


Осветлението във всички помещения е решено в два или повече кръга, като единия винаги е с индиректно осветление. Така обитателя има възможност да променя атмосферата според настроението си или дейностите, които извършва в момента.


Къщата предоставя всички необходими удобства за обитаване от едно съвременно семейство, като добавя много стил и щипка лукс!


2STUDIO - арх. Явор Шуманов

Автор: 2STUDIO
Закони Нормативна база Коментари