Преобрази дома си и дай простор за ново начало

Незаменим помощник в преобразяването на дома и озаряването на стаите са покривните прозорци. Те вдъхват живот на мрачния таван, подчертават уникалния стил на дома и създават модерна и елегантна визия.
14.05.2020
Велукс България ЕООД
2928
покривни прозорци, щори velux, покривни прозорци VELUX
Мансарда в София, в която е приложена иновативната система VELUX ACTIVE
Източник: ВЕЛУКС България ЕООД, www.velux.bg

Със затоплянето на времето и раззеленяването на дърветата природата се пробужда и се подготвя за ново начало. Промяната носи така дългоочакваната свежест, хармония и спокойствие, които се усещат навсякъде около нас. Наред с обновлението на природата е време да помислим и за преобразяване на нашите домове. Всяка малка промяна или ремонт съживява помещенията и внася уют, приветливост и жизнено.

За да бъде източник на вдъхновение и естетическа наслада, а не просто едно обитаемо пространство, жилището трябва да бъде изпълнено с голямо количество естествена светлина и чист въздух. Незаменим помощник в преобразяването на дома и озаряването на стаите са покривните прозорци. Те вдъхват живот на мрачния таван, подчертават уникалния стил на дома и създават модерна и елегантна визия.

Сега е моментът да отворите широко дома си за нови начинания и здравословна промяна. Нуждаете се единствено от приключенски дух и силно желание да творите. Чудите се откъде да започнете? Ами, разбира се, от покривните прозорци!


Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

Сияйна светлина, която нежно обгръща помещенията

Несъмнено след всеки ремонт или преустройство на дома се създава невероятна атмосфера, чувство на радост и наслада. С трансформацията на дома помещенията придобиват по-уютен и приветлив вид, което е от изключително значение, тъй като в тях семейството прекарва голяма част от времето си. Много важно условие, за да се постигне истински комфорт, е жилището да бъде добре осветено. Така дори малките промени ще придобият огромно значение, защото ще бъдат обляни от естествена светлина.

 
Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

Покривните прозорци улесняват пътя на слънчевите лъчи до просторните помещения. Те напълно се вписват в интериора и могат да се изберат в унисон с обзавеждането на стаите. Наличието на покривни прозорци във всяко помещение прави дома по-светъл и просторен и осигурява една здравословна среда за обитателите на мансардното жилище. Известно е, че ако през деня организмът е изложен на достатъчно слънчева светлина, качеството на съня се подобрява. По този причина спалните помещения и детските стаи се нуждаят от повече слънчеви лъчи и свеж въздух. Монтирането на групи от по два покривни прозореца с вертикални елементи, разположени на две съседни стени, позволява още по-голяма осветеност и увеличава качеството на стайния въздух. Така докато релаксирате в часовете за почивка едновременно ще се любувате и на романтичната гледка, която се открива от прозорците на спалнята. В резултат, усещане за уют ще се засили, а комфортната среда ще повлияе положително и на вашето настроението.


Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

Полъх на свеж въздух

Колкото и старателно да почистваме всяко помещение, прахови частици се задържат във въздуха и това създава условия за разпространение на различни микроорганизми. В допълнение с всички ежедневни дейности, които овлажняват въздуха у дома, помещенията могат да се превърнат в една не толкова здравословна среда. Редовното проветряване на стаите значително намалява тези рискове, но през деня е трудно да се следи дали прозорците във всички помещения са отворени.

VELUX предлага иновативен начин за постигане на здравословен вътрешен климат и създава приятна атмосфера чрез интелигентното решение VELUX ACTIVЕ, което регулира климата и притока на светлина в помещенията. Сензорно-базирана система непрекъснато следи температурата, влажността и нивата на CO2 и в зависимост от стойностите им в помещенията. Системата автоматично управлява покривните прозорци, щорите и сенниците и проветрява помещенията денонощно. Към нея са вградени вентилационни клапи, които осигуряват непрекъснат поток от свеж въздух, дори когато прозорците са затворени. По този начин се извършва вентилация през целия ден, независимо дали вие сте си у дома, а когато се приберете домът ви очаква свеж и проветрен.


Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

За максимално удобство и пълен контрол дори от разстояние VELUX ACTIVЕ се управлява чрез гласови команди на телефона. Още едно забележително е, че системата сама реагира на променящите се метеорологични условия. През пролетта и началото на лятото много често настъпват силни бури и дъждове. Ако прозорците в жилището са отворени, рисковете от наводнения или изтичане на вода в помещенията са големи. VELUX ACTIVЕ има решение и за този проблем, тъй като разполага със специални сензори за дъжд, които автоматично затварят прозорците още при първите капки. Така домът винаги остава защитен независимо от променливото време навън.

Интелигентните решения на VELUX ACTIVЕ могат да преобразят дома ви в по-здравословно и по-модерно кътче, а за вас остава повече време да му се наслаждавате. Също като тази прекрасната мансарда в квартал Бели брези, чиито собственици просто я обожават. Да живееш в нея е наистина чудесно - ежедневно изобилие от светлина, свежест, чист въздух и усещане за свобода без гледката на презастроената градска среда. Това е дом пълен с хармония и пространство за щастливи емоции.


Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

Перфектен баланс между светлина и топлина

Поддържането на постоянна температура в помещенията е изключително важно за здравето и комфорта на всяко семейство. Често в стремежа си да осигурим най-добри условия и идеалната температура у дома, сме принудени да плащаме високи сметки за електроенергия, особено през зимните месеци. За да ограничим консумацията й, можем да използваме природни ресурси в своя полза. А най-добрата инвестиция за всяко жилище е максималното използване на слънчеви лъчи за допълнително отопление. Техният пряк път към всеки дом са покривните прозорци, защото благодарение на тях естествената светлина озарява дома ви и помага за поддържане на равномерна температура в стаите, независимо от тяхното изложение.


Модерна градска мансарда в София,      Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

През пролетта и лятото, когато у дома трябва да е прохладно и приятно, щорите VELUX са отлично решение, с което да контролирате количеството дневна светлина и слънчево греене. За предпазване на мансардата от прекалено нагряване през горещите дни, може да се комбинират вътрешни щори с външни сенници. Така жарките лъчи ще спират преди да достигнат до прозореца, а комфортната температура в стаята ще се запази дори в най-топлите и дни. Именно такова решение е изпълнено и в тази модерна градска мансарда, която предлага на своите собственици комфортна температура и прохладни помещения. За да се създаде още по-хармонично усещана и завършен интериор на дома, щорите са подбрани според обзавеждането и цветовете в стаите. Сенниците са изработени от прозрачна мрежа, която спират топлината, но пропускат светлината чудната гледка към Витоша и храм-паметника Александър Невски, който се открива от техния мансарден етаж.


Източник: Велукс България ЕООД, www.velux.bg

Има редица вдъхновяващи примери за преобразяване на мансардни жилища, от които можете да почерпите креативни идеи. Независимо дали се намирате в голям град, живописно малко селище или в подножието на планината, вие се нуждаете от уют, спокойствие и хармония. Те са пряко зависими от количеството естествена светлина, чистият въздух и здравословна вътрешна среда, които трябва да присъстват във всеки щастлив дом. С монтирането на покривни прозорци ще се доближите до свободата, слънцето и небето, като си осигурите пълноценна почивка. Отворете място за нови емоции и помислите за преустройство на своето жилище

 

Закони Нормативна база Коментари