Творчески идеи за коледно осветление на дома

Успешно подбраното осветление може да преобрази интериора.
14.12.2014
инж.Полина Петкова
1167
интериор, осветление, led осветление, коледно осветление
Светеща клонка, която е много подходяща за допълнителна украса за трапезарията или кухнята.
Източник: www.lightsforalloccasions.com

Коледните празници са съпътствани от пищна декорация и това е разбираемо, защото този празник е веднъж в годината, и всеки иска да украси дома си по най-атрактивния и оригинален начин. С наближаването на Kоледа все повече хора искат да пренесат празничния дух в своят дом като го украсят с ярко и красиво декоративно осветление. Когато коледната украса има и светлинни ефекти, тя спомага за топлото посрещане на гостите. Успешно подбраното осветление може да преобрази интериора. Внимателно изберете мястото, където ще сложите светещите гирлянди, за да сте сигурни, че всяко допълнение прави най-голямо впечатление. 


Ето някои идеи за коледно осветление:


      Клони монтирани на стената под формата на красива коледна елха, с висящи орнаменти и прекрасни малки коледни светлини. Източник:  www.aldovega.com Ефектно осветление в голям обикновен буркан. Източник:  www.makinglemonadeblog.com

Коледно дърво -  Елхата е обичайното място за коледните светлини, но те също така могат да се използват и вместо действителна такава. Фиксирани към стената във форма на елха светлините могат да ви помогнат да се насладите на едно нетрадиционно, спестяващо пространство коледно дърво.


Центрирано - Центрирането е чудесен начин да се въведе допълнително осветление за вашата трапезария или кухнята, без да пречи на цялото пространство. За да направите семпъл този акцент, поставете квадратни свещи, различни височини, върху плосък поднос и украсете с вечнозелени клони около основата на свещите за свеж аромат във вашата трапезария. За да постигнете атрактивност и естествен вид на вашия централен елемент, съберете голи клони, увийте бели коледни лампички около тях и ги поставете върху дълъг поднос. 


Ефектно осветление в голям обикновен буркан. Източник: www.makinglemonadeblog.com


Украсете декоративните елементи - За създаване на празнична атмосфера  лампичките могат да бъдат поставени по свободен начин. Можете да ги закачите на полицата над камината, върху огледало и други предмети за бита. За да постигнете ефектно коледно осветление, украсете растенията, които стоят в ъглите на стаята ви. Това е чудесен начин да добавите допълнително осветление към вътрешния декор. За тази цел можете да прикрепите светещите гирлянди за клоните на растението. Има и различни видове коледни светлини, така че можете да експериментирате с тях чрез смесване и допълване на различна светлина. 


Коледна ваза - Това е един творчески начин да се използват малки бели коледни светлини в голям обикновен буркан или прозрачна ваза. Напълнете дъното им с морска сол, която ще играе ролята на сняг и ще направи вътре миниатюрна коледна картина. Може да поставите и снимка на семейството, клонки от вечнозелени дървета или коледни топки. За този проект използвайте мигащи бели светлинки. След като сте запълнили буркана може да го използвате като ефектно осветление и след празничните дни. 


Аранжирането на коледните лампи може да се превърне във фокусна точка. Източник: www.hapihour.org


През последните години с навлизането на светодиодното осветление, се промени много представата ни за коледното осветление, появяват се нови модерни LED осветителни тела, които освен, че са много по-ярки и красиви могат да ви спестят и доста средства от разходите за електричество, защото светодиодното осветление е до 10 пъти по - ефективно от старите коледни осветителни тела и благодарение на това можете да спестите до 80% от разходите си за електричество.  Подобно на LED осветлението, енергоспестяващите крушки използват около една четвърт от електричеството на стандартните и издържат до 12 пъти по - дълго. Технологията в тази област е много напреднала и те се предлагат в голям диапазон от форми, размери и видове монтаж. Ако всяко домакинство използва само енергоспестяващи светлинни източници, достатъчно енергия може да бъде спестена, за да се затворят няколко електроцентрали. 


Коледните светлини за украса на дома и елхата са много и разнообразни. Източник: www.beacont.com


Днес Коледните светлини за украса на дома и елхата са наистина много и разнообразни. Този голям избор ще отговори на нуждите на всеки декор. Без значение дали ще изберете  цветни коледни лампички, коледни лампи тип „мрежа”, диодни коледни лампи, коледни лампи тип „висулки”, светещ кабел, LED ленти или други - със сигурност ще получите магическа коледна атмосфера. 

Автор: инж.Полина Петкова
Закони Нормативна база Коментари