Кахлените камини – естетика и ефективност

Освен че осигуряват естетическа наслада, тяхната облицовка е гаранция за отлично акумулиране на топлина
13.11.2010
Мая Янева
637
вентилация, камини, кахлени плочи, чугун, nordica-extraflam
Кахлените камини – естетика и ефективност
Източник: Флекс систем ООД

Камините и горивните камери за вграждане с корпус от кахлени плочи са с красива визия. Освен че осигуряват естетическа наслада, тяхната облицовка е гаранция за отлично акумулиране на топлина, която впоследствие се излъчва в околното пространство продължително и равномерно. Кахлените плочи са ръчна изработка, а дългият цикъл на производство (две седмици) в съчетание с нова производствена  технология осигуряват продукти с най-високо качество. Резултатът е, че всяка кахлена плоча е красива, уникална и неповторима, защото всяка от тях има различен белег под формата на фини драскотини, прашинки или оттенъци.

Горивните камери за вграждане са с приятен линеен дизайн, конструкцията им е изцяло от чугун, имат стандартна механична вентилация и лесно се инсталират във вече съществуващи камини.

Продуктите на Nordica-Extraflame са с качество „Произведено в Италия” и са със сертификат СЕ за опазване на околната среда, който отговаря на най-строгите европейски норми за вредни емисии. Фирмата е лидер в сферата на отоплението с повече от 30 години опит в изработката на качествени продукти и търсенето на нови решения за специфичните нужди на пазара. Продуктите са в широка гама с класическа и модерна линия, с особено внимание към детайла и високо качество.


Вниманието към опазването на околната среда е накарало Nordica-Extraflame да инвестира в проучването и производството на продукти, които работят с дърва - камините и горивните камери на дърва имат висок коефициент на полезно действие,  нисък разход на гориво и използват за гориво възобновяем енергиен източник.

Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари