Динамична ъглова геометрия

Еднофамилната къща е разположена в централната част на имота, а в останалата незастроена част е обособен богато озеленен двор.
16.06.2007
Aрх. Рaймондо Флакомио
561
къща, архитектура, проект на къща

Архитектура: 
Проектант: арх. Раймондо Флакомио
Застроена площ: 172.20 м2
Разгъната застрое
на площ( общо):585.20 м2
сутерен 172.20 м2
партерно ниво 206.00 м2
първо ниво 207.00 м2

 


Еднофамилната къща е разположена в централната част на имота, а в останалата незастроена част е обособен богато озеленен двор. Пешеходният подход е от запад откъм улицата. До къщата се достига по алея с усилена настилка, която пред входа завършва с площадка. Проектиран е и автомобилен подход към гаражите, откъдето има достъп до входа на сградата по стъпала. В предната част на двора в непосредствена близост до гаража е осигурено място за паркиране на открито.
 

 

Сградата ще бъде развита на три основни нива – сутерен, партер и първи етаж. Главният подход на сградата и гаражите са разположени на запад, а страничният за сутерена - от север. В сутерена са предвидени котелно помещение, гараж, складове за градински мебели и техника, килери за хранителни продукти, перално помещение, санитарен възел, помещение за рекреация и коридори. Партерно ниво е задигнато от терена на 15 см.
 


Входното пространство осъществява връзка между отделните помещения – на север: гардеробно помещение с отделение за обувки, спалня за гости със самостоятелен санитарен възел и килер; на изток е разположена дневната с широка тераса на нивото на терена и богато остъкление, разкриващо озеленения вътрешен двор. В дневната са обособени три къта: кът медиа, кът камина и кът за хранене. На юг са разположени стълбата, открита към входното преддверие, санитарен възел и кухня. До кухнята има достъп от входното преддверие и от дневната.


 

Закони Нормативна база Коментари