Стоманени системи JANSEN за врати и прозорци.

Профилните системи Jansen са изключително подходящи за обекти с особено натоварен ежедневен трафик.
13.12.2012
АлуКьонигЩал ЕООД
1361
профилни системи jan, дограма, врати и прозорци, АЛУКЬОНИГЩАЛ, jansen janisol arte
JANSEN– Economy: врати. Опростена геометрия на профила.
Източник: АлуКьонигЩал ЕООД

Природата ни служи за образец. Така например познатите ни статични свойства на костите и растителните стебла са характерни и за стоманените профили. Малките видими ширини на профилите осигуряват повече светлина и творческа свобода.
Стоманата е изключително здрав и устойчив на механични увреждания материал. Ето защо профилните системи Jansen са изключително подходящи за обекти с особено натоварен ежедневен трафик: промишлени и индустриални сгради, училища и болници, спортни и развлекателни центрове, административни и обществени сгради. С около 210 kN / mm2 стоманата притежава най-високия модул на еластичност в сравнение с всички останали, масово приложими в строителството, материали. Специфичните характеристики на тази суровина разкриват интересни възможности в сферата на статичното оразмеряване, пожарозащитата, противовзломните конструкции и звукоизолацията. Богатата продуктова гама на Jansen включва също топлоизолирани стоманени системи и профили за врати, портали, прозорци и фасади. Предварителната цехова заготовка на елементите гарантира лесен, бърз и икономичен монтаж. Към обширния сортимент профили на разположение е и пълна окомплектовка на необходимия обков и помощни средства за изработка. На проектанти, архитекти и производители освен техническа документация ние предоставяме софтуер за проектиране "Janisoft", както и специализирана консултация на всеки един работен етап. 

Неизолирани системи за врати и прозорци от стомана и неръждаема стомана
JANSEN – Economy: врати
Опростена геометрия и стройно тяло на профила, максимална стабилност - това са характерните белези на тази профилна серия. Резултат: рационална изработка и икономичен монтаж. Едно- и двукрилни врати с подвижни и / или неотваряеми горни и странични остъклени части - конструкциите, изпълнени с Jansen Economy 50 и Economy 60 предлагат креативен потенциал. 
Системите за врати Jansen Economy 50 и Economy 60 впечатляват с конструкцията си на каса и крило в една равнина, вътрешни и външни непрекъснати фуги, както и с двойното си уплътнение. В областта на прага по желание може да се постави автоматично падащо уплътнение.

JANSEN – Economy: прозорци
С монтажна дълбочина от само 50 мм (респ. 58,5 мм) за профила на крилото, системата Jansen-Economy 50 се използва и за производство на прозоречни крила. Наред с изпитания системен обков за всички видове отваряния към системата са включени и атрактивни дръжки за прозорци от алуминий и неръждаема стомана. Jansen Economy 50 има средно уплътнение в областта на фалца и едно вътрешно.

Топлоизолирани системи за врати и прозорци от стомана и неръждаема стомана
JANSEN – Janisol: врати
Профилната серия за врати е подходяща за еднокрили и двукрили врати. Те отговарят на всички естетически и конструктивни изисквания. Благодарение на висококачествената изолация и механично подбитата връзка на външната и вътрешната капачка с изолатор се постига висока здравина, въпреки строителната дълбочина само от 60 mm. Също така е лесно изпълнимо и статическо подсилване.
Вътрешно подсилените изолатори са устойчиви на топлина. Поради това профилите могат без особени предпазни мерки да бъдат заварени. Цветовите възможности практически са безгранични, възможно е прахово боядисване, лакиране с термична обработка или мокро лакиране. Системите са съвместими с пожарозащитните и противодимните системи за врати Jansen. Това гарантира еднакъв външен вид при диференцирани изисквания.

JANSEN – Janisol: прозорци
Устойчивите срещу усукване, заварени профили правят възможни голямо форматните прозорци  при тънки видими профили. Единични позиции или малки количества могат икономически изгодно да бъдат произведени, например дъгообразни прозорци, статично усилени или естетично адаптирани посредством обичайните стоманени профили. Заради това системите Janisol намират голямо приложение не само в новото строителство, а също така и при санирането на съществуващи сгради. Съвместимият със системите и лесен за вграждане асортимент от обков повишава възможностите. Възможни са следните видовете отваряне: по вертикална ос, по вертикална и хоризонтална ос, по хоризонтална ос, по средна ос, врати с паралелно изнасяне, плъзгане и отваряне по хоризонтална ос (PASK), както и неотваряеми стъклени витрини и комбинацията им. 

Високотехнологичните прозоречни системи отговарят на изискванията за пожаро- и противодимна защита на CE според DIN EN 12101-2.

JANSEN –  Janisol Arte
Jansen Janisol Arte е първата стоманена система за индустриално остъкляване, която е особено тънка и въпреки това термично прекъсната. С това предлага на архитекти и инвеститори атрактивна алтернатива за изграждане върху съществуващи сгради. С изключително стройната профилна система може да се запази стила на старите индустриални остъкления от стомана. Термично прекъснатият мост осигурява спазването на изискванията за топлоизолация. С камера на профила от само 10 mm топлоизолираните профили Janisol Arte са първия избор за индустриални обекти за реновиране. Това ново поколение профили дава възможност да се изградят големи остъклени растерни пространства с характерната за миналия век визия на фабрики и индустриални сгради. С тесните стоманени профили могат да се изпълняват прозорци с големина до 800 mm на 1600 mm като еднокрил и двукрил вариант, с отваряне навън, навътре, по долна или по горна ос.

Предимства:
● прозорци, отварящи се навън и навътре
● с отваряне пo вертикална ос, хоризонтална долна ос, по хоризонтална горна ос, отваряне тип клапа, прозорец  с летящ делител
● Видими широчини: каса 25 mm, делител 40 mm
● Изключително успешно наподобяване стила на старите-индустриални остъкления

Автор: АлуКьонигЩал ЕООД
Закони Нормативна база Коментари