Пресвизита Grundfos 2012

От 13 до 16 юни 2012 г. компанията Grundfos проведе пресвизита в гр. Бйерингбро, Дания.
14.07.2012
Още за Къщата
644
инсталации, дом, строителство, помпи, grundfos
Журналистите пред сградата на Грундфос.
Източник: Грундфос

От 13 до 16 юни 2012 г. компанията Grundfos проведе пресвизита в гр. Бйеринбро, Дания. На срещата присъстваха гости журналисти от България (сред гостите беше Ваня Божинова -  сп. "Още за къщата" и "The Building"),  Сърбия, Босна, Херцеговина, Словения  и Хърватска, както и представители на Grundfos, България. Компанията представи новите перспективи за развитие и подробно разказа за отговорната си работа в посока енергийна ефективност.  


В Grundfos център на Прес сесия ръководството на Групата подробно разказа за миналото и бъдещето на компанията, за целите, които са си поставили и решенията, които предлагат. Гостите се срещнаха с ръководството на Групата Grundfos, запознаха се с историята и бизнес философията на Grundfos. При посещението на фабриката за индустриални помпи на специална презентация гостите бяха запознати с иновативните решения при помпите с марката Grundfos, насочени към глобално решаване на енергийните проблеми. 


За Grundfos 
Годишното производство на повече от 16 милиона помпи превръща Grundfos  в един от световните лидери в производството на помпи. Циркулационни помпи за отопление и климатизация , както и производството на помпи за индустрията, пречистване и дозиране са сред основните продукти на фирмата. Grundfos е най-големият производител на циркулационни помпи, като покрива около 50% от световния пазар. 


Освен това Grundfos произвежда стандартни и потопяеми двигатели, както и високотехнологична електроника за наблюдение и контрол на помпите. 


Grundfos е основана през 1945 г. от Пол Дю Йенсен. В началото компанията се нарича „Bjeringbro Foundry and Machene Factory”. През 1967 г. след няколко промени на името, компанията приема своето име Grundfos, с което е известна и днес. 


Групировката Grundfos е представлявана от повече от 80 компании по света в над 55 държави.


Повече подробности за Компанията Grundfos  и  новите им перспективи за развитие  в посока енергийна ефективност може да прочетете тук 

Автор: Още за Къщата
Закони Нормативна база Коментари