Керамиката като строителен материал

Тондах насочва своите усилия към производството и доставката на керамични керемиди и аксесоари, които имат всички необходими качества, за да се превърнат във впечатляващия завършек на нашия дом.
15.04.2016
ТОНДАХ България ЕООД
482
къща, керамика, керемиди, покрив, tondach
Здравина, екологичност и дълготрайност- инвестиция във времето.
Източник: ТОНДАХ България; www.tondach.bg

В човешката история винаги е съществувал стремеж към търсене на сигурност, подслон и защита. Не е учудващо, че олицетворението на тези желания може да бъде открито в изграждането на сгради още от миналото, та чак до днес, когато те са възприемани и като символ на сила, възможности и авторитет. С течение на времето, в световните строителни и архитектурни тенденции са се наложили различни добри практики, типове градеж и предпочитани материали, доказали своята приложимост и издръжливост при различни условия. Един много добър пример за устояла на времето традиция са скатните покриви. Те имат неизменни качества, определили ги като широко приложими и в съвременното строителство и възприемани като символ на успешния завършек на всяка сграда, отличаваща се с функционалност, елегантна визия и сигурност.


А както знаем, обикновено правилното решение се крие в съчетаването на малки, но важни елементи, с помощта на които да се създаде голямото и истинско цяло, носещо отражението на нашите мечти. Именно това осигурява цялостната покривна система Тондах – комбинация между качество, перфектна визия, здравина и дълговечност, които могат да бъдат открити в керамичните керемиди и аксесоари, които фирмата предлага. Но защо точно керамика? Какво ни накара да се спрем на нея? Защо вече в продължение на десетилетия развиваме нашия бизнес на основата на този строителен материал? За да отговорим на тези въпроси и на още няколко, които ни интересуват, можем  да обърнем поглед назад във времето. Там се коренят много от причините и условията, които ни помагат и до днес да предлагаме строителни решения, гарантиращи комфорта и спокойствието на поколения наред.


Керамиката като строителен материал е позната още от древността, а доказателствата за това са видими в множеството културни и археологически обекти, съградени от керамични елементи, носещи ценни спомени от миналото. Стъпвайки върху традициите, наследени от отминалите времена, керамиката търпи непрекъснато развитие и усъвършенстване, като тя притежава оптимални характеристики, покриващи и не рядко диктуващи новите изисквания и стандарти в строителството.


На основата на керамиката се създават качествени строителни материали, сред които керемиди, тухли, настилки и др. Многообразието от форми, възможности и идеи, които предоставя керамиката, позволява покриването не само на най-стриктните изисквания за сигурност и дълготрайност към продукта, но и удовлетворяване на най-изтънчените предпочитания на клиентите.


Приемайки тази философия, Тондах насочва своите усилия към производството и доставката на керамични керемиди и аксесоари, които имат всички необходими качества, за да се превърнат във впечатляващия завършек на нашия дом. Суровината за направата на продуктите Тондах е глина, която се претворява в керамика чрез свързване на четирите основни елемента – земя, въздух, огън и вода.


1. Глината като изходната суровина за производството на керамичните керемиди Тондах е природен ресурс, който може да се рециклира. Естествен продукт, идващ от природата и грижещ се за нея, осигуряващ необходимите условия за производство на качествените керамични керемиди и аксесоари, които компанията предлага на пазара.
2. От своя страна, водата е незаменим елемент при създаването на нашите продукти. Символ на началото на живота и съзидателната сила. Свързвайки се с глината допринася за „раждането“ на дълговечен, сигурен и качествен продукт.
3. Третият елемент е въздуха, който е носител на енергията за живот, неговата сила е основополагаща и неотменима. Важен фактор при производството на керамичните керемиди Тондах, който има ключово значение в процеса на сушене на керемидите и подготвянето им за финалния етап на тяхното производство.
4. На последно място, но не и по важност, е огънят, който въплъщава силата на природните ресурси, създава топлина и уют, носи в себе си сила, страст и вдъхновение. Преминаването през огъня на керамичните керемиди Тондах при изпичането им ги прави здрави и устойчиви на пожар. Това е още една гаранция за сигурност и защита.


Керамиката символизира сила, издръжливост и икономичност, което до голяма степен определя нейния избор през вековете. Керамиката се отличава с устойчивост през всички етапи на производството ѝ – от извличането на суровата глина до производството и пакетирането, както и прякото ѝ строително приложение. В допълнение, керамиката е стабилна, устойчива на високи температури и не се разширява или свива. Здравина, екологичност, дълготрайност, инвестиция, която се отплаща във времето… Това са само част от предимствата на керамиката като строителен материал. Нейните преимущества в много голяма степен предопределят асоциирането ѝ със сигурността и търсенето на подслон и защита. Доверявайки се на керамиката като материал, с който да съградим своя дом или да ремонтираме неговия покрив, ние не получаваме просто тухли, керемиди и настилки. С този си избор си осигуряваме емоция, радост, топлина и споделеност, които да се съдържат във всяка една съставна част на дома ни. А както вече казахме, малките неща създават онова цяло, пазещо в себе си нашите мечти.


 

Закони Нормативна база Коментари