Посрещнете Новата 2014-а със снежнобял интериор

Стилистиката да е прозрачна и чуплива, с намигване за снежни поля и заскрежени предмети.
14.12.2013
Антоанета Салфидж
601
интериор, аксесоари, коледна украса, декорации, Новогодишен интериор
Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ
Източник: интернет

Нагиздете елхата с белоснежни и сребърни играчки, ледени висулки, сърца и снежинки. Разпръснете навсякъде бели предмети, сякаш следи от сняг – бели свещи, искрящи топки, заснежени елхови клонки, шишарки и всевъзможни фигурки на обитатели на полюсите – пингвини, бели мечки, северен елен. Замечтани ангелчета със светли лица ще направят коледната ви колекция още по- нежна и умиротворяваща.


На масата подредете чистобяла посуда. Асамблирайте я със семпли бели и сребърни кърпички, поставете свещници напомнящи ледени късове или бели топки сняг. Салатиерите и фруктиерите може също да са от кристал, но непрозрачен,  с ефект на заскрежено стъкло. 


Нека всичко наоколо да блести, все едно са искрици от сняг. Подобен новогодишен интериор ще създаде усещане за нежност, лекота, спокойствие и вълшебство. В подобно обкръжение почитателите на зимата нито за миг няма да загубят усещането за вълшебство.


Присъствието на повече бяло в дома ще внесе в новата година  покой и безметежност, ще я зареди с чиста енергия, ще повдигне духа. Бялото – символ на чистотата и обновлението, е идеалният фон, ако искате да започнете годината на чисто!


Според китайския календар 2014 е година на Синия дървен кон. Източните астролози изказват различни мнения по повод водещия за годината цвят. Някоито твърдят, че това е зеленото, защото символ на зодиакалния талисман е дървото. Според  други Синият дървен кон ще се чувства най-добре в синя обстановка, доколкото този цвят, особено чистите му и плътни нюанси, стимулират мисълта, придават задълбоченост и възвишеност на обстановката. Повечето зодиакални тълкуватели обаче са еднодушни, че годишните вибрации със сигурност могат да се хармонизират с бяло и по- точно снежното, загадъчно-хладно, искрящо и хрущящо като скреж. Именно чистотата на бялото, която невидимо съдържа всички останали цветове, е идеален фон за ново начало, за постигане на съкровените мечти, дори и най-невероятните. 


Конят е символ на семейните ценности  и се очаква той да помогне за укрепавнето на семейните отношения. Възможно е точно тази година да срещнете своята сърдечна половинка и доста бързо да сключите брак, да промените местожителството си, да се преместите в по-голям дом или да получавате неочаквана подкрепа от приятели, роднини и колеги. Като цяло промените в живота към добро тази година ще са обозрими и напълно възможни. Източните мъдреци обаче  напомнят, че животното – покровител  може да донесе успехи само на тези, които го посрещнат подобаващо. 


Новогодишният интериор да е премерен и спокоен
Конят е спокойно и степно животно, което се плаши от ярки цветове.  За предпочитане е да го посрещнете със семпъл, изчистен декор, без пищен блясък и крещящи съчетания. Използвайте на воля бялото, но това, което напомня за безкрайната покрита със сняг степ, за заскрежените клони на дърветата и прозрачната кора на заледеното езеро. Не пропускайте да включите синьото и зеленото и то в най-сочните им и плътни оттенъци. 


Дървените играчки за елхата, изработените лично от вас и вашите деца украси от естествени материали задължително ще направят добро впечатление на благородното животно, което цени оригинала и креативността. Според поверието именно в Новогодишната нощ малката дървена висулка или пък старата метална подкова ще се превърнат в амулет със свещена сила. Ако решите да включите подковите в празничния декор, то е добре да знаете, че на Изток е прието да се поставят в дома само четен брой подкови като най-голямата се закача над входната врата. 


Сред аксесоарите за новогодишната украса  може да включите композиции от живи цветя, икебана, елхови клонки. Зелената композиция поставете в центъра на стаята или на ниска масичка, но на видно място до стената. Според източното поверие добър новогодишен акцент са свещите и пеещите звънчета. Свещите сплотяват любовните отношения, даравят жар и здраве на обитателите на дома. 


Конят обича естествените материи и натуралните материали. Всичко, направено от вълна, памук, разкрасено с бродерии и шевици има място в коледния декор. Изключително подходяща за случая ще е и популярната стилистика на алпийските планински къщи или пък стила кънтри, където всеки елемент е автентичен, оригинален и създаден от натурални материали.


Подходящ декоративен елемент за новогодишния интериор е композицията от стъклени бутилки и, разбира се, аксесоарите от сено. На Изток сеното се превързва с червен конец или панделка, която символизира юздата на коня. Популярна украса за Нова година са стъклените купи и вази, аранжирани с играчки, шишарки и елхови клонки. В годината на Коня композицията в стъклениците може да направите от любимите лакомства на животното-тотем, а именно – разноцветни ябълки и моркови.


И не забравяйте – Конят много обича семейните „ясли”.  Сигурният начин за добро и запомнящо се посрещане на пазителя на 2014-та година е, като подготвите празничната украса заедно с всички членове на фамалията. 

+9
Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари