Боксспринг леглата – новата алтернатива

Леглата с тапицерия са новата алтернатива на класическите легла. Те са предпочитан избор сред собствениците на модерни домове и такива, които търсят нестандартни идеи за обзавеждане на спалнята.
06.10.2020
Екатерина Бонева
5905
мебели, боксспринг легло, тапицирани легла
Боксспринг леглата - новата алтернатива на класическите легла.
Източник: www.como.bg

Мебелите с тапицерия навлизат повсеместно у нас, като луксозно допълнение на съвременните интериорни решения. Те следват специфични визуални и конструктивни правила и оформят нова тенденция в интериорния дизайн. Тапицираната мебел е символ на класика и комфорт, а леглата с тапицерия и боксспринг леглата се отличават с неповторима красота и оригинални дизайнерски решения.

Боксспринг леглата – новата алтернатива
Леглата с тапицерия са новата алтернатива на класическите легла. Те са предпочитан избор сред собствениците на модерни домове и такива, които търсят нестандартни идеи за обзавеждане на спалнята. Характерен елемент при тези спални системи е по-масивната рамка, на която се крепи цялата конструкция. Най-често тя се изработва от масивна дървесина или MDF, а разнообразието от облицовки за таблата и основата създава широк спектър за креативни интерпретации. Леглата с такъв дизайн се отличават с масивна конструкция и издължени или извити профили на таблите, което създава усещане за разкош на спалнята. Понякога тапицираните табли се изработват с по-големи размери дори от самото легло, превръщайки се в изключителен акцент на помещението. Повечето модели се предлагат с вградена подматрачна рамка, с оглед осигуряване на нормално проветряване и подходаща височинна основа за матрака. При този вид съвременни легла могат да се използват както двулицеви матраци, така и еднолицеви варианти без подматрачна рамка.

  
Боксспринг леглата съчетават максимална стабилност с максимална адаптивност.  Снимка 2 - Детайл на таблата, изработена от високоеластична HR пяна - устойчива и дълготрайна      Източник: www.como.bg

Предимства на боксспринг леглата
Привилегия на този вид легла е меката основа, която тапицираните табли осигуряват за главата. Те предлагат стабилна и мека поддръжка на гръбначния стълб и врата и елиминират усещането за дискомфорт. В по-голямата си част таблите се изработват от високоеластична HR пяна, която не изменя първоначалната си форма и се отличава с висока устойчивост и дълъг живот. Леглата с тапицерия мигновено преобразяват традиционния интериор, създавайки усещане за разкош и елегантност. Особено подходящи са за просторните спални и отлично се съчетават с простотата на изчистения дизайн в минимализма.


Боксспринг легло с оригинален дизайн и красиви детайли на таблата за глава и краката.     Източник: www.como.bg

Внушителната конструкция и пищната красота на подобна мебел могат с лекота да превърнат и най-обикновената спалня в изискано помещение. На пазара се предлагат тапицирани легла в най-различни варианти. Има дори кръгли легла и такива с доста футуристичен дизайн, които са предпочитани от по-тясна потребителска аудитория. Що се отнася до цветовете и дамаските, разнообразието е наистина неизчерпаемо.

 
Крака и табла - детайли     Източник: www.como.bg

Тапицираните боксспринг легла – върховен комфорт
Напредъкът в мебелната индустрия и използването на висококачествени пълнители за матраци, като мемори пяна и пенолатекс доведе до създаването на една уникална система за сън, имаща за цел да предостави върховен комфорт за тялото. Боксспринг леглата са създадени по иновативна технология и съчетават максимална стабилност с максимална адаптивност. Те са не просто легла, а цялостна система за качествен сън, която предразполага да заспиваш неусетно. Невероятният комфорт, който предлагат тези легла се дължи на многослойната им конструкция – тапицирана дървена кутия с пружини, върху която е разположен матрак с твърдост по избор и топ матрак за допълнителен комфорт.


Тапицираните боксспринг легла - върховен комфорт за тялото     Източник: www.como.bg

Целта на подобен тип масивен строеж е да създаде оптимална височина и здрава и равномерна повърхност за матрака. Пружините осигуряват надеждна поддръжка на основния матрак, при което той остава напълно неподвижен. Двойната конструкция разпределя първоначалния шоков натиск върху матрака, поемайки голяма част от неговата тежест.


Боксспринг легло с удобна ракла за съхранение    Източник: www.como.bg

Много от леглата имат допълнителни функции като моторно повдигане на зоната при главата или краката, просторни ракли, предоставящи обширно място за съхранение и избор на множество дамаски и табли за глава. Освен че са невероятно удобни и красиви, боксспринг леглата притежават и друго ценно предимство – при някои модели има възможност за съвместяване на два отделни матрака в едно и също легло. Това решава проблема с различните предпочитания за твърдост на матрака и елиминира опасността да се събуждате от въртенето или ставането на спящия до вас.


Големите тапицирани табли са грабващ вниманието акцент     Източник: www.como.bg

Боксспринг леглата – предпочитаният избор
Боксспринг леглата съчетават усещането за уют с простор и мекота, осигурявайки постигането на  висок комфорт в най-личното пространство на дома - спалнята. Това ги прави подходящи спрямо изискванията на интериора и особеностите на помещението. Предимствата на този вид легла в конструктивно и естетично отношение са многобройни, поради което те са предпочитан избор за обзавеждане не само в частни домове, но също и в хотели и къщи за гости.

 

Автор: Екатерина Бонева
Закони Нормативна база Коментари