Италиански конвектори KING – отопление с газ

Със серията KING производителят представя своята гама газови конвектори, явяваща се изгодна алтернатива на конвенционалното отопление.
07.11.2016
КлиВенТо
2158
отопление, топлообменник, КлиВенТо, газови конвектори, Газови конвектори ki
Газови конвектори KING
Източник: КлиВенТо, www.klivento.net

Техническото развитие в областта на отоплението доведе до търсене на нови апарати като алтернатива на традиционните отоплителни системи, с цел подобряване на сигурността, функционалността, климатичния комфорт и намаляване разходите на енергоресурси.

Газовите конвектори KING са производство на Systema Италия, чийто представител за българския пазар е КлиВенТо.

Със серията KING производителят представя своята гама газови конвектори с естествено или принудително изхвърляне на димните газове, явяваща се изгодна алтернатива на конвенционалното отопление.

Апаратът работи на газ (метан или пропан-бутан). Изгарянето става в напълно херметичен топлообменник. Необходимият въздух на горене се доставя не от помещението, а извън него през съответна тръба. В нея, коаксиално разположена е друга тръба, през която се изхвърлят навън димните газове. Поради това, че апаратите са напълно херметични, те могат да се монтират във всякакви помещения, включително спални и бани, без да е необходимо наличието на вентилационни отвори.

Конвекторите са с елегантен и рафиниран дизайн, отличаващ се с функционална закръглена естетична линия, който се предлага в двата цвята: бял и неръждаема стомана, лесно влизащи в хармония с различен тип обзавеждане. Специфичната система от фронтални отвори позволява за кратко време да се достигне висока степен на комфорт, добро топлоотдаване чрез конвекция и излъчване, гарантирайки по този начин ефикасно разпространение на топлината във всяка точка на помещението, без да се предизвиква стратификация на въздуха.

Конвекторите са безопасни, защото горивният процес е изолиран от отопляваното помещение и пламъкът се контролира от термодвойка или електронна централа, според модела, която прекъсва притока на газ при изгаряне на пламъка.

Позволява по-големи икономии на енергия в границите на 30 – 40% в сравнение с конвенционалните системи, тъй като желаната температура в помещението се достига за много по-кратко време.

Тъй като това е автономен газов конвектор, може да бъде монтиран там, където клиентът желае. Монтажът също е лесен и бърз. Достатъчно е конвекторът да се закрепи с четири винта на външна стена, на която предварително е пробит отвор за комина.

Конвекторите KING се предлагат в широка гама от модели, която със своите 34 версии задоволява всички нужди по отношение на мощност, монтаж и размери. При моделите с принудителна тяга коминът може да достигне до дължина 5 метра с възможност за задно и странично (ляво, дясно) разположение. При моделите с вентилатор може да се избира между две скорости или изключено положение с конвективен топлооблем. В моделите с принудителна тяга серийно е монтиран и съд за овлажняване.

Конвекторите KING с мощности от 2 до 5,3 kW са с чугунен топлообменник. Чугунът е най-подходящият и надежден материал за производство на топлообменници, тъй като е безшумен при работа, дава гаранция във времето (над 10 години) и позволява постигането на висок КПД.

Допълнителна информация и ценови листи можете да откриете тук и тук.
 

Автор: КлиВенТо
Закони Нормативна база Коментари