Луксозният минимализъм

Представяме Ви интериор на апартамент в жилищен комплекс Green Place, Пловдив, реализиран от студио за интериорен дизайн Studioto.
25.08.2021
Вяра Петкова
4458
жилищен интериор, интериор реализации, жилищен комплекс Green Place
Източник: www.studioto.com

Студиото -  интериорен дизайн, изпълнение и авторски надзор.
Фотограф - Мария Желева

Интериорният дизайн у нас претърпя значителна еволюция в последните десет години. Драстично се увеличиха хората, които се обръщат към специалист в тази сфера за направата на собственото си жилище, заведение или офис, а това доведе до генерирането на все по-нови, разнообразни и персонализирани решения. Водени от стремежа винаги да отговарят на динамично променящата се обстановка, специалистите от Studioto реализираха поредния си зашеметяващ интериор, в който се чете индивидуалния им почерк, загатва характера на своите собственици и изненадва с цялостна, естетически издържана и луксозна визия.


Поглед към дневната зона     Снимка: Мария Желева

Апартаментът се намира в Пловдив, в луксозния комплекс Green Place и представлява логично продължение на лъскавата обстановка на мястото. Разположено на площ от 130 кв.м., жилището е снабдено с просторни помещения, отговарящи на всички изисквания и нужди на клиента. В него преобладава предимно минималистична обстановка, „раздвижена“ от добре подбрани лъскави акценти, отразени чрез умелото съчетание на материали и текстури. Разнообразието от цветове е сведено до минимум, като дизайнерите са заложили на класически и устойчиви на времето и тенденциите нюанси, така че интериорът винаги да бъде актуален и същевременно индивидуален. Бяло, графит, дърво и черно са основните, върху които стъпва цветовото решение на проекта, като те се разполагат върху различни текстури, така че да създадат необходимото разнообразие и визуален комфорт. Смела и интересна е употребата на златни финиши в мебелировката и окачения таван, така че да донесе добавена стойност в усещането за лукс и изящество.

Дневна зона е елегантна и просторна    Снимка: Мария Желева

Апартаментът „започва“ с малко по размери, но за сметка на това визуално просторно антре, благодарение на голямото огледало, позиционирано на стената срещу входната врата и скритото осветление зад него. Удобната тапицирана пейка и почти незабележимия гардероб на срещулежащата стена правят това малко пространство функционално и практично.


 

Антрето е функционално и практично     Снимка: Мария Желева

Ядрото на жилището, а именно дневната, се разполага на площ от 40 кв.м. и представлява едно просторно помещение, в което са поместени кухня с кухненски остров, голяма трапезна маса и холна част с мека мебел, практично отделени една от друга.

В кухнята преобладава белият лак върху МДФ повърхности, който „отваря“ тази част на стаята и отразява насоченото осветление около нея. Тя представлява съвкупност от високи колони и кухненски шкафове на два реда, като впечатление прави графитения финиш на първия ред горни шкафове, придавайки допълнителна дълбочина на кухнята. Елегантен и удобен със своите завидни размери, кухненският остров функционално я разширява, като предлага част с високи седящи места - тип бар и помещава котлоните, над които е поставен красив, дизайнерски абсорбатор.


Модерната кухня с кухненския остров     Снимка: Мария Желева

Трапезарната част е ясно обособена както от масата и пространството около нея, така и чрез формата на окачения таван, в който буквално „потъват“ хоризонталните линии със златен финиш и създават усещането за допълнителна височина на стаята в тази част.

По срещуположния край на дневната преминава висока до тавана секция с  вратички от бял лак, върху които се редуват хоризонтални фуги и вертикални профили със златен финиш, кореспондиращи си с въпросния таван. Силуетът на тази мебел е прекъснат от видимата стена, на която се позиционира телевизора, създавайки отново игра на дълбочини, благодарение на графитената мазилка по нея. Мястото на самия телевизор е подбрано така, че той да бъде видим от всяка точка на помещението, без да има нужда от допълнителни екрани. Особено интересно е присъствието на италианския диван на Divanidea, модел Morbidone, който визуално кореспондира на цялостната концепция на помещението, със своите хоризонтални и вертикални шевове, символ на винаги авангардния и иновативен подход на марката.
 


Спалнята - луксозна и комфортна     Снимка: Мария Желева

Пренасяйки се в спалнята, прави впечатление че това помещение по нищо не отстъпва на лукса и комфорта, който носи основната част на апартамента. Посреща ни просторно легло, завършено с тапицирана табла до тавана, „насечена“ отново от хоризонтални и вертикални профили в златисто. Над нея е оформен окачения таван, раздвижен в няколко нива -  отново елегантен и изпълнен със светлина, благодарение на съвкупността от обеми с различна дълбочина и финиш, скрито осветление и полилей в центъра. TV шкафът срещу леглото е „отказал“ да бъде скучен и предсказуем, чрез въвеждането на металния финиш на челата на някои от чекмеджетата. Мога смело да кажа, че спалнята е снабдена и с мечтаната за всяка една дама гардеробна. Дискретна врата в единия ѝ край, води към огромно, светло и изтънчено помещение, разположено по цялата дължина на стаята и наподобяващо скъп магазин за дрехи.

 
Гардеробната - мечтата на всяка жена     Снимка: Мария Желева

Решена изцяло в бяло и осветена от изобилие от скрито осветление в рафтовете и проектори по тавана, гардеробната събира в себе си всичко необходимо – от място за съхранение на дрехите, до удобно настаняване върху тапицираната пейка в единия ѝ край и място за „проверка“ пред голямото огледало в средата. Мястото е проектирано така, че да има достатъчно пространство за преминаване, без да се създава дискомфорт и същевременно без да лишава спалнята в дълбочина от нужното ѝ пространство.


Модерно оборудвания домашен офис     Снимка: Мария Желева

Апартаментът разполага с домашен офис, който в днешно време става все по-необходима част от всяко едно жилище. Тук той не е просто бюро, което да бъде вместено някъде в апартамента, а напротив - достойно място за срещи, както онлайн така и на живо, снабдено с всичко необходимо за един офис, а именно – просторно бюро и раздвижени над него в хоризонтала конзолни шкафове, мека мебел, масички за кафе и всичко това отново в комбинацията графит, дърво и лак.

 Баня, решена в неутралните тонове на сивото     Снимка: Мария Желева

Двете бани следват тематично същата концепция, приложена в апартамента - неутралните тонове на сивото, омекотени от дървени акценти и огромни огледала, така че изглеждат още по-просторни и удобни. В тях няма нито един излишен елемент, освен разбира се времето, което човек би отделил за да се отдаде на пълен релакс, за който обстановката предразполага.

 Втората баня, решена в сиво и дървени акценти      Снимка: Мария Желева

Детската стая е един малък оазис, тъй като тук потребностите, а и тези, които ще я използват са различни. Част от нея е решена в сини пастелни тонове, а за бъде по-интересно пространството, двете детски легла са с различна височина, така че да се отвори допълнително пространство за занимания. Бюрата и частта за съхранение са прибрани по дължината на срещуположната стена, така че да не отнемат от така необходимото място за игра. Стаята е снабдена и с голям гардероб, отново лак, който спокойно може да събере всички необходими тоалети на малките си обитатели. 
 


Детската стая е един малък оазис     Снимка: Мария Желева

Реализирания проект на Studioto е доказателство за безспорния талант на авторите му и способността им да подхождат индивидуално и иновативно към своите клиенти, за да създадат мечтания дом, концепцията за който не е просто визия и скъпи мебели - това е философията, според която всяка една личност е решила да живее и която най-добре бива отразена в личното ѝ пространство.

Подизпълнители:

Обзавеждане по поръчка - Примавера студио ЕООД, гр. Сливен, тел. 0876669946, e-mail: grozdiohordelov@gmail.com

Примавера студио е изпълнило цялостното обзавеждане с мебели на този прекрасен апартамент, освен това е доставило маси и столове, както и всички електроуреди за оборудване на кухнята и баните.
Примавера студио притежава фабрика за производство на мебели като същевременно е вносител на много реномирани марки мебели. Това позволява на компанията да осъществява както производство на мебели по поръчка, така и внос на мебели, електроуреди, матраци, осветителни тела, текстил и много други, и да реализира професионално цялостни интериорни проекти, съобразно с изискванията на клиентите си.


Италианският диван създава лукс и изисканост в днената зона     Снимка: Мария Желева

Мека мебел - Divanidea
Модулният италиански диван, модел Morbidone, е доставен от Divanidea.

Подови настилки - Паркетен свят
В апартамента са заложени ламинирани паркети от Колекцията ламинати на Quickstepp - Impressive. Те притежават изключително реалистичен дизайн на повърхността, като пресъздават красивия изглед на истинското дърво. Този ефект се засилва дори още повече с невероятната текстура, която улавя натуралната структура на дървото. Може да разгледате моделите Дъб Класик бежов и Дъб Класик натурал.

 


Спалнята     Снимка: Мария Желева

За Студиото

Студиото е създадено през 2009 г. от Делян Найденов. Дейността ни обхваща цялостната реализация на интериорите - от предварителното визуализиране на идеите, до изпълнението на всеки детайл от обзавеждането.
Екипът ни е съставен от хора, притежаващи практически опит, умения и професионализъм в областта на интериорния и продуктов дизайн. При разработването на всеки интериорен проект ние използваме индивидуален подход. Целта ни е в зависимост от пространството да създадем интериор, който да бъде функционален, естетически и хармоничен. Стремим се всеки интериор да бъде на първо място уютен, да има характерно излъчаване, следващо личността и начина на живот на клиента. В процеса на изграждане на интериора се стараем да опознаем хората за които е предназначен, затова е важно общуването и съвместната ни работа с тях, до намирането на точната концепция.
Ние поставяме под въпрос традиционните решения, търсим нови и по-добри. Харесваме простите форми и изчистените линии, които създават функционалност и ергономичност. Приоритет за нас са качественият продукт и професионалното обслужване.


 
Детската стая     Снимка: Мария Желева
 

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари