Визионерски прозоречни технологии

В разработките на нови ПВЦ прозоречни системи и технологии VЕКА далеч надхвърля рамките на статуквото, като се придържа неотклонно към иновативното начало и качество на продуктите.
14.04.2014
ВЕКА България
731
softline 82, vЕКА, softline 70 mb, artline 82, ПВЦ прозоречни систе
SOFTLINE 70 MB е нова, мултифункционална прозоречна система, даваща на производителите възможност да демонстрират креативност и вариативност
Източник: ВЕКА България

В разработките на нови ПВЦ прозоречни системи и технологии VЕКА далеч надхвърля рамките на статуквото, като се придържа неотклонно към иновативното начало и качество на продуктите.  На панаира fensterbau/ frontale 2014 в Нюрнберг фирмата презентира нова технология за оформяне на повърхността и две нови енергийноефективни системи.

За да поддържа лидерските си позиции на пазара на ПВЦ профилните системи,  VЕКА инвестира много в изследователска и развойна дейност.  Инженери и техници работят постоянно за оптимизация на съществуващите системи и върху технологии и решения, свързани с бъдещите предизвикателства на пазара. С тази цел бе създадена през миналата година фирма VЕКА Technologie Service (VTS), полагайки основите на интензивна интердисциплинарна развойна дейност.

Иновативни решения за оформяне на повърхността

Една от важните области от дейността на фирма VTS е технология за нова повърхност на ПВЦ прозорци. Заедно с авторитетни изследователски институти младият и амбициозен тим работи по нови декори и дизайни и изследва проблематиката за силите и въздействията върху повърхността на един прозорец през целия му жизнен цикъл. Модерното оборудване на фирмата говори за вниманието, което VЕКА отделя на изследователската работа. В професионално оборудваната лаборатория могат да се симулират максимално близко до реалните условия сценарии по UV- облъчване и бури. Оценката на резултатите се извършва по завишени критерии.
На панаира в Нюрнберг 2014 бе демонстриран резултатът от интензивната развойна дейност. Под името VЕКА Spectral бяха изложени експонати, отличаващи се с висока устойчивост на надраскване и триене, неподатливи на замърсяване и ежедневни натоварвания от всякакъв характер, с великолепен вид и приятни на допир.

SOFTLINE 70 MB – мултифункционална и многоообразна система

Системата SOFTLINE 70 MB  (Multi - Box) е друго изражение на мисълта за бъдещето.  Докато през изминалите години на първо място в развойната дейност се поставяше подобряването на изолационните качества, с тази система се постига и много повече функционалност. Във фокус са аспекти като рекуперация на топлина, мениджмънт на светлината, проветряване, защита от насекоми и автоматика. Освен това новата система се базира на до голяма степен съществуващи компоненти. Резултатите получиха своето признание в Нюрнберг.  Изградена на принципа на двукатната дограма / широчина 170 мм/ външното крило може да бъде сгъваемо, като клапа или да се изнася успоредно напред.  Кострукцията, както и широкото пространство между външното и вътрешното крило позволяват достатъчно пространство за допълнителни функции – интегриране на проветрители, слънцезащитни елементи и др. Приложението на тази система с коефицент на топлопреминаване Uw = 0,521 W/m2K e преди всичко в сгради с оптимирана енергийна ефективност.

ARTLINE 82 – скрито крило дава оптика за самостоятелно стъкло

С новата система  ARTLINE 82 VЕКА показа съвременен дизайн от ново поколение. Системата с широчина от 82 мм и скрито в касата крило отговаря идеално на претенциите на модерната архитектура. Понеже касата закрива изцяло крилото, с ARTLINE 82 могат да се произвеждат прозорци с минимален профилен ръб и огромен дял на остъкляването.  Касата може след монтаж да бъде напълно закрита от изолацията. Видимата част на рамката се редуцира до абсолютен минимум.  Прозорецът изглежда отвън като безрамкова витрина. Заедно с това се постигат стойности на изолация доста над средните.
С помощта само на наличните конвенционални стъкллодържатели може да се реагира гъвкаво на изискванията за остъкляване.


И при коструирането на тази система VЕКА отдели голямо внимание на съвместимвостта с другите налични системи.  Много профили от базовата система  SOFTLINE 82 – стъклодържатели, уширители и съчетаващи профили, могат да се използват при асамблирането на тези прозорци и помагат на производителите да оптимират склада си. Новата система се предлага само в бяло. Цветен образ може да се придаде с използването на съответните алуминеви капачки.

    

Закони Нормативна база Коментари