Здравословни душове и по-чисти тоалетни

Новите разработки душове помагат да се борим с глобалната промяна на климата посредством ефективни глави на душа и аератори за водата.
10.06.2009
Мая Янева
483
тоалетна, душове, зелена баня, водоспестяващи душове
Източник: сп. "Още за Къщата"

Душове, обогатени с витамини
За необходимата дневна доза витамин С просто влезте под душа. Богатите на антиоксиданти и витамини продукти се афишира във всички видове продукти, предназначени за грижа за кожата и сега вие можете да ги получавате посредством вземане на душ. Специална приставка за душ съдържа фармацевтична разработка с витамин С във филтъра на душа, който по естествен и безобиден за околната среда начин отстранява хлора от водата. Всяка една капсула може да действа за повече от 2600 л вода. Фирмата производител на този душ Sonaki твърди, че всекидневното ползване на душа прави кожата по-мека и косата по-блестяща и мека.

 
Източник: Ideal Standard

Душ за цялото тяло
Нови разработки на водещи фирми за дизайн на арматура за баня комбинират душ за глава и тяло в един корпус, лесен за инсталиране. Всяка от двете части има 21 различни разпръсквателя. Рамото е проектирано, така че да може да се извива надолу и нагоре и се върти на 360 градуса.

По-чисти тоалетни седалки
Нови разработки на тоалетни седалки улесняват доскоро трудното почистване на тоалетните седалки, поради невъзможността да се достигне до някои части. Седалките могат да се отместват с едно просто завъртане на панта и повдигане, за да се отстрани седалката от тоалетната чиния. След като се почисти тоалетната седалка, тя може да се върне така лесно, както е била откачена. Фирмата производител предлага тази иновация в различни варианти и различни материали – пластмаса и дърво.


Източник: Ideal Standard

Изберете подходящата тоалетна за вашата баня
Размерът, теглото и функциите играят важна роля при избора на тоалетна за новата визия на вашата баня. Тези характеристики ще помогнат да намерите правилната за вашето семейство. Има ли много какво да се мисли, когато избирате тоалетна за реконструкцията в банята. За голяма изненада отговорът на този въпрос е положителен. Когато избирате шкаф, размерът височината и начинът, по който ще функционира играят съществена роля при вашето решение.

Перфектната форма
Има хиляди тоалетни на пазара, чиито размери са стандартни, които поставени от стената до центъра на отвора на канала, значително ще стеснят пространството. Стандартните тоалетни са с определени размери и ако не са подходящи за вашия случай, ще се наложи да избирате от по-тясната гама нестандартни, които се предлагат на пазара.

Повечето хора намират за по-удобни правоъгълните тоалетни, но в малка тоалетна продълговатите биха осигурили повече пространство. Височината на тоалетната е също от значение - вече се предлагат и по-високи тоалетни, които са по-удобни за високи хора – казва Сузи Уилифорд, Вицепрезидент на Националната асоциация за кухни и бани и Управител на Луксозни продукти в Kiva Kitchen & Bath, Хюстън, Щата Тексас. По-високите тоалетни са неделима част от универсалния дизайн, който прави банята достъпна, независимо от мобилността, защото на тях може да се сяда лесно и да се става лесно.


Какъв да е стила
Има няколко основни типа, които се предлагат на пазара. Единият е от две части, в който казанчето и тоалетната чиния са отделни, и този вид е по-евтин. Другият е моно-блок, където казанчето и тоалетната чиния са свързани и може да са по-скъпи от традиционния вид. Те са по-лесни за почистване. Вградените тоалетни казанчета определено внасят шик в стила на банята и чистенето им е много леко. Но за да поставите вградено казанче е необходимо да разполагате с достатъчна дебелина на стената, където ще се вгражда казанчето и това не винаги е възможно. Освен това, при повреда е необходимо да се разбива стената.
 
Технология на промиване
Когато сте се спрели на размер, форма и стил, поинтересувайте се от ефективността на промиване на тоалетната. „Можете да имате най-красивата тоалетна в целия свят, но тя да не промива добре, това е неестетично.”- казва Уилфорд. Преди 1994г. стандартната тоалетна използваше около 15 л вода за едно промиване. Новите тоалетни използват около 7 л на промиване. Производителите представят своите ефективни тоалетни, които работят ефективно с малко вода, тъй като използват силата на струята и гравитацията.

Но както е със всеки продукт едни модели функционират по-добре от други. За да намерите тоалетна с ефективна технология за промиване посетете шоурум и се консултирайте с продавача. Ако сте собственик на къща, който се интересува от това как да спестява повече вода и да намаляват месечните сметки за потребление на вода, изберете тоалетна с двоен режим на промиване. Тези модели обикновено са с бутон на повърхността на казанчето и имат двоен режим на работа. Натискането на единия бутон освобождава по-малко вода, а на другия повече. За живота на една тоалетна едно четиричленно семейство може да спести от сметки за вода до 3 500лв.

Бидето
Бидето е със сходен дизайн на тоалетната, но се изполва за лична хигиена. Като мебел за банята е по-характерно за Европа. Макс Айсли, собственик на Кухни Hampton, казва че по-малко от 20% от неговите клиенти избират да поставят биде при ремонт на банята си, най-вече защото го смятат за модно и вдига цената на банята при продажба на жилището. Бидето може да е полезно за хора, които имат проблеми с подвижността и им е трудно да ползват вана или да стоят под душа прави.

Разбира се, ако нямате достатъчно място за биде в банята, към тоалетната може да се добави приставка за биде. Други модернизации предлагат затварящи се тоалетни чинии, които осигуряват затварянето им веднага след употреба, като предотвратяват неволното хлопване на капака. Топлите тоалетни седалки са друга възможност, която може да си осигурим без да натоварваме бюджета на банята. „Никое от тези неща не са необходими, просто те правят живота малко по-хубав.”- казва Уилфорд.
 

Източник: Ideal Standard 

 

 

 

Ефективни водоспестяващи душове
Новите разработки душове помагат да се борим с глобалната промяна на климата посредством ефективни глави на душа и аератори за водата. Те са лесни за инсталиране, осигуряват чудесно качество на водната струя, ползват по-малко вода и енергия, спестяват пари, тъй като се намаляват сметките ви за вода и енергия, намаляват емисиите на вредни газове от дома. Инсталирането на ефективни глави на душа намалява потреблението на вода и енергия, без да жертвате за сметка на това вашия комфорт. Вие не само ще намалите своите месечни сметки, но ще помогнете за борбата с промените на климата в световен план. Средното потребление на вода на едно четири членно семейство е около 1 500 л на ден. С употребата на водоспестяващи глави на душа и аератори за душа и за вашата мивка в банята, семейството ви ще намали потреблението на вода с 20%

 

Автор: Мая Янева
Закони Нормативна база Коментари