Архитектурен филмов фестивал "Идеалният град"

На 8-9 август площадното пространство пред подлеза към Операта в Бургас ще бъде съживено от архитектурен филмов фестивал "Идеалният град". Организатори на събитието са КАБ РК Бургас и САБ Бургас
04.08.2014
http://hamalogika.com/bg/home
361
"Идеалният град", http://hamalogika.co, http://hamalogika.co, архитектурен филмов
В тази динамична среда архитектурата трябва да отговори на нови търсения и проблеми
Източник: http://hamalogika.com/bg/home

На 8-9 август площадното пространство пред подлеза към Операта в Бургас ще бъде съживено архитектурен филмов фестивал "Идеалният град".. Организатори на събитието са КАБ РК Бургас и САБ Бургас със съдействието на ONE ARCHITECTURE WEEK, Община Бургас, Хамалогика, Виж! Бургас и Дарик Радио.
"Идеалният град" се концентрира не толкова върху темата за утопията, колкото върху това да изследва естествения стремеж към подобряване на средата на живот. Все по-често наблюдаваме как традиционните решения не работят, а човечеството търси нови категории и ценности. В тази динамична среда архитектурата трябва да отговори на нови търсения и проблеми.
Могат ли архитекти и граждани да погледнат на проблемите от различен ъгъл. Търсим ли все още идеали в света около себе си или сме свикнали с приземени стойности, скоростни и непълноценни решения? Организаторите предлагат заедно да потърсим отговорите на подобни въпроси в два дни на вдъхновение, експерименти и възможности за срещи и обмяна на идеи.
ПРОГРАМА:
8 август, петък
18.00 ч. Хамалополи – игра с града
20.30 ч. Откриване и представяне на партньорите от ONE ARCHITECTURE WEEK
21.00 ч. Прожекция на филма „Око над Прага“ - чешки пълнометражен филм, разглеждащ архитектурния проект за Национална библиотека в Прага, получил силен отзвук в обществото.
22.30 ч. Прожекция на късометражни филми от поредицата E2 Design на PBS - иновации в областта на устойчивата архитектура; примери за нетрадиционни решения на архитектурни, екологични и социални проблеми в различни градове по света.
9 август, събота
18.30 ч. Детска работилница „Идеалният град“ - дискусия; изработване на избрани елементи от градската среда – (сгради, дървета, паркове и др.) и разполагане в предварително подготвен „терен“ на град, разделен на квартали с определени географски особености.
21.00 ч. Прожекция на късометражни филми от поредицата E2 Design на PBS - иновации в областта на устойчивата архитектура; примери за нетрадиционни решения на архитектурни, екологични и социални проблеми в различни градове по света.
8-15 август
Изложба на архитектурни проекти :
- Архимория 2013
- Проектите, участвали в архитектурните конкурси за нова Художествена галерия и преустройство на Културния дом на НХК на пл.Тройката в Бургас
 Актуална информация за събитието може да намерите тук

Автор: http://hamalogika.com/bg/home
Закони Нормативна база Коментари