"ПРЕСЪЗДАДЕНИ ДЕТАЙЛИ"

На 14.04.2011 г. в Съюза на Архитектите в България в София, на ул. Кракра 11, бе открита официално първата самостоятелна фото-изложба на младия талантлив фотограф – Димитър Добрев
19.04.2011
Още за Къщата
451
Изложба, фото-изложба, Димитър Добрев, фотограф, Съюза на Архитектите
Димитър Добрев
Източник: Димитър Добрев

На 14.04.2011 г. в Съюза на Архитектите в България в София, на ул. Кракра 11, бе открита официално първата самостоятелна фото-изложба на младия талантлив фотограф – Димитър Добрев, озаглавена “Пресъздадени детайли”.

Димитър Добрев е роден в гр. Силистра, България на 29.12.1990 г. Сега, 20 години по-късно, той е страстен фотограф и студент по архитектура  в Architectural Association (AA) в Лондон. Бъдещият архитект се интересува  от преосмислянето на обществения живот чрез архитектурни и фотографски експерименти.  Димитър Добрев участва с лични проекти и снимки на годишната изложба на Архитектурната Асоциация през 2010 г. Същата година печели АА камера клуб –награда за фотографиите си от Индия.

Председателят на САБ арх. Георги Бакалов лично откри изложбата и приветства автора, като  изрази задоволството си от факта, че млади хора като Димитър Добрев прославят страната си с творческите си изяви.

Първата си самостоятелна изложба на Димитър Добрев, озаглавена “Пресъздадени детайли”,  не случайно е организирана в Съюза на архитектите в България. Представени са портрети и снимки, заснети по време на пътешествия по света, свързани с преки учебни ангажименти и проекти на Димитър Добрев, който е втора година студент по архитектура в АА -Лондон.

От пустинните дюни на Емирствата, през Инстанбул и неотразимата красота на Италия, до Индия, тази уникална колекция от фотоси документира спектър от контрасти между скритата красота на архитектурната среда и неяснотата на обществения живот. Димитър Добрев упорито търси и открива чрез своя обектив противоречията и хармонията между хора, природа и сгради. Неочаквана  и приятна изненада е факта, че още на откриването бяха закупени някои от фотосите –  биеналето във Венеция, пейзаж от  Трентино, музея на Джон Соан в Лондон, музея по океанография на Калатрава в Испания и други.

Изложбата ще бъде отворена за посещения всеки ден до 29 април 2011 г. Входът е свободен.

+2
Автор: Още за Къщата
Закони Нормативна база Коментари