Международна фондация We Are Water с кампанията #NoWalking4W

Инвестициите в повторно използване на водата могат да донесат 90% икономия на енергия и 70% икономия на вода.
20.03.2017
Рока България
339
#nowalking4water, we are water, roca, Ден на водата
Споделете снимката си в социалните мрежи с хаштаг #NoWalking4Water.
Източник: Рока България
  • Международна фондация We Are Water провежда кампанията #NoWalking4Water, с цел да повиши осведомеността на обществото за това, че милиони жени и деца ежедневно са заети с часове за да осигурят вода за семействата си.
  • "Защо разхищаваме водата?" (Why waste water?) е мотото, избрано от ООН за Световния ден на водата 2017.
  • Фондацията провежда инициативи за дебат по темата за използването на отпадни води и повторното използване на водите.


 
"Защо разхищаваме водата?" (Why waste water?). Това мото избра ООН за Световния ден на водата 2017 г., 22 март. Целта е да се обсъждат възможностите да се възползваме максимално от отпадните води, какви са предизвикателствата с които трябва да се справим и как да намалим потреблението на вода.

1,8 милиарда души по света използват замърсени с фекалии водни източници. 663 милиона души все още нямат достъп до питейна вода. Днес, повече от 80% от отпадните води се заустват в реки и морета без да се обработват и пречистват. В този контекст, ООН насочва вниманието към възможностите, които дават отпадните води.

Третирането на отпадни води и повторната им употреба, без съмнение, е основно предизвикателство за в бъдеще. Според ООН, възможно е да се постигне 90 % икономия на енергия и 70% икономия на водна, като се инвестира във възстановяването и повторното използване на водата. 

#NoWalking4Water, акция на всички нас        
Фондация We Are Water провежда, за втора поредна година, кампанията #NoWalking4Water. Целта е да покаже как милиони жени и момичета (деца) са заети с часове в ежедневното осигуряване на вода. Кампанията обединява граждани и публични личности от различни сфери - спорт, изкуства, наука, комуникации, бизнес. Кампанията прави проблема видим чрез образа на бидон за вода, 20-литров, подобен на този, използван от милиони хора в районите с труден достъп до вода. 

Как да се включите?
Посетeте интернет страницата www.nowalking4water.org/. Изтеглете файл с изображение на бидона, символ на кампанията. Направeте си снимка с него (можете да го разпечатате, да го покажете на монитор или екрана на телефона си). Споделете снимката си в социалните мрежи с хаштаг #NoWalking4Water.
Вашата подкрепа на кампанията ще направи проблема видим за повече хора по света.
Ако се намирате в Испания, между 14-ти и 23-ти март, можете да посетите едно от местата в Барселона и Мадрид, където фондацията е поставила специални пана и да се снимате пред тях. 

Кръгла маса в Roca Barcelona Gallery
Фондация We Are Water организира, на 22 март, кръгла маса на тема Повторно използване на водата. Готови ли сме?. Експерти по води, околна среда и комуникации ще дискутират предизвикателствата и възможностите, които отпадните води поставят в бъдеще.

Дейностите по повод Световния ден на водата, организирани от международна фондация We Are Water включват различни събития и кръгли маси в много страни, в които фондацията е представена, сред които Португалия, Обединеното кралство и Полша. 
Повече информация за отпадните води и повторното използване на вода:http://www.wearewater.org/es/news-reports_254446?news_tag=280044 

Фондация We Are Water има две основни цели. Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света.
www.wearewater.org

Автор: Рока България
Закони Нормативна база Коментари