Циркулационни помпи Grundfos

Kлиентите на GRUNDFOS могат да се възползват от възможността да избират енергийно ефективни модели помпи, независимо дали желаят да подменят, подобрят или инсталират помпа за първи път в новия си дом.
15.09.2006
Грундфос България
1205
помпи, grundfos, циркулационна помпа

Kлиентите на GRUNDFOS могат да се възползват от възможността да избират енергийно ефективни модели помпи, независимо дали желаят да подменят, подобрят или инсталират помпа за първи път в новия си дом. GRUNDFOS може да удовлетвори техните желания, като им препоръча един от моделите ALPHA Pro, ALPHA+, UPS или UP Basic. Избирайки  една от тези помпи, те ще понижат значително консумацията на енергия в дома си. Циркулационните помпи, инсталирани в периода между август 2005 и февруари 2006, са осигурили енергоспестяване в размер на 354 милиона kWh на година. Това се равнява на общата годишна енергийна консумация на 78 800 домакинства.

През 2005 година бе въведена схема за класификация на енергийна ефективност на помпите. GRUNDFOS представи своята гама високо ефективни стандартни и електронно управляеми циркулационни помпи чрез “Енергиен проект”.

Енергийният клас е предназначен да информира потребителя за енергийната ефективност на даден продукт, като се използва скала от А до G.
- помпите от Клас А предлагат 60% по-ниска консумация на енергия в сравнение със стандартните модели на пазара.
- помпите от Клас В пестят енергия между 40% и 60%
- помпите от Клас С - между 20% и 40%. 
Колкото повече енергия пести помпата, толкова по-бързо се възвръщат разходите за нейното придобиване.­


Висока надежност + постоянна наличност + GRUNDFOS UP Basic

Циркулационните помпи на GRUNDFOS UP Basic са специално конструирани за отоплителни системи - централни или локални. Използват се главно за еднотръбни и двутръбни отоплителни системи, но също така са подходящи за смесителни кръгове в по-големи инсталации. Помпите са подходящи и за рециркулация на битова гореща вода. Помпите могат да бъдат свързани към превключвател по време с цел пестене на енергия. Превключвателят по време може да включва и изключва помпата, за да ограничи нейната работа до периоди, в които обикновено потребителят има нужда от гореща вода. Помпите UP Basic могат да работят с две скорости. За охлаждащи и климатични системи се използват специални версии, тип UPS-K.
Помпите от клас С, В и особено клас А осигуряват значително енергопестене в сравнение с помпите със средна консумация на енергия.
 
 


 


 


Ниска консумация на енергия + широк избор = GRUNDFOS UPS
Гамата изключителни циркулационни помпи UPS са познати навсякъде по света и са доказали своята надеждност с течение на времето. Циркулационните помпи на GRUNDFOS  UPS са специално конструирани за отоплителни системи - централни или домашни, като  имат три работни скорости. Те се използват главно за еднотръбни и двутръбни отоплителни системи, но са подходящи също и за смесителни кръгове в по-големи инсталации. При системи за подово отопление е препоръчително да се използва версия от бронз (тип  UPS-B), тъй като работната течност може често да съдържа въздух, което ще причини корозия на помпа с обикновен чугунен корпус.Помпите също така са подходящи за циркулация на битова гореща вода (тип UPS-B) и циркулация на течност в охлаждащи и климатични системи - специални версии, тип UPS-К.  Здравата конструкция и внимателно подбраните конструктивни материали дават гаранция, че помпата ще работи изправно за дълго време Моделите UP-N и UPS-B могат да се свържат към превключвател по време с цел пестене на енергия. Превключвателят по време може да включва и изключва помпата, за да ограничи нейната работа до периоди, в които обикновено потребителят има нужда от гореща вода.

 

Стандартна циркулационна помпа + контрол на скоростта =ALPHA+


Циркулационните помпи ALPHA+ са подходящи за всякакъв вид отоплителни системи, независимо дали са еднотръбни или двутръбни, с радиатори или подово отопление. Те могат да бъдат монтирани във всички отоплителни системи и ефективно заместват над 400 традиционни модела циркулационни помпи. И това е само едно от качествата, които улесняват работата с ALPHA+. Уникалният куплунг на ALPHA+  прави монтажа на помпата толкова лесен, че определението „свържи и помпай” (plug-and-pump) е напълно заслужено и позволява инсталирането  да се извърши за рекордно кратко време. Няма нужда от монтиране на диференциален вентил. Когато помпата е монтирана правилно, зеленият светлинен индикатор свети.

С ALPHA+ се осигу-рявa тишина - липсват свистенето и шумът в термостатните вентили на радиаторите. Помпата автоматично регулира дебита си и налягането в зависимост от работните условия и така елиминира шума в системата. Винаги безопасното автоматично стартиране на помпата се постига  благодарение на деблокиращо устройство. Благодарение на него замърсяването с твърди частици никога не е проблем - нито по време на монтажа, нито когато потребителят свърже помпата отново след дълъг период на бездействие. ALPHA+ комбинира възможности за автоматичен контрол на скоростта и фиксирана скорост в една помпа. Фабричните настройки са подходящи за над 80% от всички приложения, позволявайки автоматично настройване на скоростта за оптимално пестене на енергия. Циркулационната помпа ALPHA+ позволява също и поддържане на постоянно налягане.
 
Grundfos ALPHA Pro- голямата изненада


   
 
Циркулационната помпа ALPHA Pro предлага всички преимущества на модел ALPHA+ и много повече от това. ALPHA Pro понижава консумацията на енергия до ненадминато ниско ниво - до 5 W. Това ѝ осигурява енергиен клас А и позволява да се прецени по-лесно с коя помпа разходите са най-ниски.
 Дисплеят на ALPHA Pro показва не само дали помпата е монтирана правилно, но и информира (чрез LCD дисплей) колко енергия консумира помпата във всеки един момент. Taka клиентът/потребителят може да получи видимо доказателство за направените  разходи.
 
Куплунгът на помпите ALPHA – сега в помпи MAGNA

 

Новите компактни модели MAGNA са идеални за всички  приложения с малък дебит, малки и средно големи отоплителни системи, смесителни кръгове и др. Хидравличните параметри във всеки нов модел MAGNA са подобрени чрез използването на уникални триизмерни компютърни симулации и усъвършенствани хидродинамични изчисления. Новите модели от серията MAGNA са оборудвани със същия тип куплунг като моделите ALPHA+ и ALPHA Pro, което пести доста време при монтажа. Помпите от серията MAGNA самостоятелно задават правилните настройки. Функцията AUTOADAPT извършва всички изчисления, задавайки автоматично най-подходящите настройки във всеки един момент.
 

Закони Нормативна база Коментари