Традиционната среща на Клуб на дизайнера

Традиционната среща на Клуб на дизайнера в предколедна атмосфера – 16.12. 2015 г., ресторант Nuovo
26.12.2015
www.ka6tata.com
783
АИДБ, Клуб на дизайнера, markan design studi
Присъстващите тази вечер около 30 човека се запознаха с работата на Markan Design Studio
Източник: АИДБ

Клуб на дизайнера е част от активностите на Асоциация на интериорните дизайнери в България. Според традицията, всяка трета сряда на месеца асоциацията кани дизайнери, медии и инвеститори в софийския ресторант Nuovo. В края на годината, срещата съвпада с топлата атмосфера на приближаващата Коледа, което я прави особено одухотворена. Винаги се представя по едно дизайнерско студио и инвеститор, за да се популяризира добрия опит в неформална атмосфера, както и да се създават делови партньорства. По този начин участниците, включващи дизайнери, преса и инвеститори се опознават в неформална обстановка.   

Присъстващите тази вечер около 30 човека се запознаха с работата на Markan Design Studio чрез презентацията на арх. Деян Барански. Макар и сформиран като отделно звено от сравнително скоро, екипът работи заедно от по-дълго време в рамките на проектантско-инвестиционна фирма. Освен архитектурното проектиране и интериорния дизайн, дейността му се разширява и в проекти свързани с транспорта в градска среда. 

Представеният бар-ресторанст Сlock в София е сравнително малък, но добре изяснява подхода на студиото. Според младите творци, изграждането на архитектурен и интериорен дизайн не са изолирани явления, а по-скоро отделни страни от създаването на цялостен продукт. Както сподели с нас архитект Барански „на основата на предварителен маркетинг за конкретния обект, студиото е създало всички пространствени и визуални предпоставки за прохождането на нов бранд носещ това име. От помещенията и повърхностите до последния щрих, листа с  менюто, е проведена идеята да се създаде нов съвременен организъм, концентриран върху добрата кухня сред ненатрапчива атмосфера. Архитектурно-строителните намеси разширяват залата и кухненския тракт, за да се обезпечи добрата организация и  готвене на високо ниво. Интериорното оформление е основано, по-скоро, на усещане за бързото ни ежедневие, отколкото на традиционната градска къща от миналото - тухлените стени са разкрити с мярка, допускат се метални мрежи в мебелировката, повърхностите са произведени технологично, детайлът е минимализиран. Така се създава усещането за лофт от 21 в., където посетителят разпределя вниманието си върху кухнята и своите контакти. Заведението набира популярност като любимо място за хранене или фирмени/лични тържества.        

Присъстващите дизайнери получиха възможност да кандидатстват за участие с техни интериори в каталога на ОРГАХИМ. Поканени бяха да отправят свои презентации и към потенциални клиенти, които търсят своя дизайнер за мащабно ваканционно крайморско селище и апартамент в София. С осъществяването на тези контакти, работата на Клуб на дизайнера продължава и след срещата. 

 

арх. Анета Трифонова

Автор: www.ka6tata.com
Закони Нормативна база Коментари