Фотоизложбата „РЕКИТЕ В БЪЛГАРИЯ“ отваря врати

За първи път ще се представят 50 -те номинации от жури и публика с фотографии от цялата страна
13.03.2016
http://waterbridge.info/
586
Аз обичам водата, фотоконкурс, http://waterbridge.i, Антоанета Салфидж, реките на България
"Пролетно огледало" река Осъм и мостът при село Българене
Източник: Елена Стефанова

За първи път ще се представят 50-те номинации от жури и публика с фотографии от цялата страна.
Предстои официална церемония по награждаването на 5-те най-добри на 22 март – световен ден на водата


От 16 март 2015 г. фотоизложбата „Реките в България“ може да се разгледа  в Национален музей „Земята и хората“, София. Експозицията за първи път представя избраните 50 фотографии от цялата страна, заявили участие в едноименния национален фотоконкурс. Номинациите бяха определени от онлайн-публиката и независимо жури в състав: инж. Иван Иванов – председател на журито, председател на Българска асоциация по водите(БАВ), Г-жа Йова Апостолова - началник отдел „Връзки с обществеността и Протокол“, Министерство на Околната среда и Водите (МОСВ), Владимир Стратиев, eксперт във водния сектор, фотограф, Георги Величков, фотограф, един от създателите на www.photo-forum.net,  Евгени Динев, фотограф (www.evgenidinev.com).


Само 5 от включените във фотоизложбата снимки ще получат отличия. А кои ще са те, ще стане известно на 22 март – световен ден на водата на тържествена церемония в Музея. Организатори на проявата са Българска асоциация по водите (БАВ), най-голямата неправителствена организация във водния сектор и сдружение „Аз обичам водата“. Наградният фонд на конкурса се осигурява от Министерство на околната среда и водите (МОСВ) и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), партньор на инициативата. Фотоконкурсът и изложбата са част от „Седмица на водата“ – 16-22 март, която през 2016 се осъществява за четвърта поредна година по проект „Международен воден мост”. Инициативата е наситена с редица тематични прояви за различни възрасти.


От 17 до 22 март в национален музей „Земята и хората“ се организира Детски образователен център за водата с работилници и лаборатории, творчески ателиета, информационни инсталации, театрална постановка с героите на „Софийска вода“ Капчо и Капчица, акции Н2Обичам с измерване процента на хидратация на тялото си със специален уред, и др. Участниците в тях по занимателен начин ще обогатят познанията си за водата като жизненоважен и безценен природен ресурс. Участието в ателиетата е напълно безплатно като с приоритет са посетителите с предварителна електронна заявка на сайта: www.waterbridge.info/програма/детски образователен център


На 19 и 20 март, през целия воден уикенд, в киносалона на МУЗЕЯ ще има ВОДНО КИНО – с кинопрожекции и открити дискусии, представящи славното миналото, печалното настояще и неясното бъдеще на българските минерални бани, организиран от граждански комитет "Термално-Нормално" за събуждане на минералните бани на София.


На 21 март музеят „Земята и хората“ ще бъде домакин на Кръгла маса, на която експерти ще обсъдят „Ролята на водните операторите в  Плановете за управление на речните басейни (ПУРБ) и Плановете за управление на риска от наводнения (ПУРН)“. Форумът ще се излъчва онлайн на сайтовете  www.waterbridge.info и bwa-bg.com.  


На 22 март – световен ден на водата празникът ще завърши с официална церемония по награждаването във фотоконкурс „Реките в България“


Пълната програма на  Седмицата на водата както и онлайн-излъчванията следете на сайта  www.waterbridge.info.


Партньори на събитието са Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Копирен център „Мания Принт“, дружество „Софийска вода“, компаниите „Девин“, „ЮРОКОМ2000, „ПАЙПЛАЙФ България“, Grundfos, DB Sediments. 


Медийни партньори са: БНР, БТА, БУЛАКВА, Ел Медиа, „Eкология&Инфраструктура” „България без граници“.        


За повече информация: 
0879 20 55 66 - инж. Иван Иванов, координатор Кръгла маса
0878 88 69 77 - Антоанета Салфидж, координатор Детски образователен център и кинопрожекциите във Водно кино            

+3
Автор: http://waterbridge.info/
Закони Нормативна база Коментари