Притегателната сила на семейното огнище

Представяме Ви апартамен в Пловдив, чийто интериор е реализиран по проект на студио 3Arch Design.
30.11.2022
Вяра Петкова
4342
интериорен дизайн, интериор реализации, студио 3Arch Design
Източник: www.3archdesign.bg, Снимка: Диана Тодорова

За проекта:
Локация: гр. Пловдив, ж.к. "Отдих и култура"
Проектант: 3Arch Design
Обхват на разработката: 120 кв.м

Фотограф: Диана Тодорова

„Домът” - дума с толкова много значения, превъплъщения и прочити, е мястото към което всички се стремим. Голям или малък, луксозен или семпъл, домът е по-скоро философско понятие, чрез което описваме мястото, на което принадлежим. И независимо колко време сме прекарали в него, колко енергия и креативност сме вложили, той остава градивна част от нашата личност и мястото, което най-добре може да ни характеризира. Въпреки неизчерпаемостта на тази тема и хилядите различни видове домове, които съществуват по света и у нас, има някои устои на модерния дом, от които не можем да избягаме и които ни помагат да се чувстваме пълноценна част от обществото, в което живеем.


Снимка: Диана Тодорова

Уютен, модерен и удобен е един от последните реализирани проекти на студио 3Arch Design -  апартамент в Пловдив, разположен в квартал „Отдих и култура“, чието име между впрочем, чудесно се слива с концепцията на жилището. Апартаментът е с разгъната площ от 120кв.м. и се състои от хол с трапезария и кухня, две спали, едната от които с гардеробна, две бани и просторен коридор, който ги свързва. Всяко едно помещение има своя изразен и индивидуален характер, следвайки същевременно стилът и основната линия, в която е издържан целият интериор. Като обединителен акцент е използван дървесния декор, а към него умело са добавени най-различни елементи, така че да се „раздвижи“ и обогати цялостната визия на мястото.


Снимка: Диана Тодорова

Дневната, като основна, събирателна зона в жилището, е разработена, така че да носи максимално удобство в ежедневието. Така например кухнята е развита по три успоредни линии, така че да помести нужното оборудване, да предостави достатъчно работен плот и същевременно да изглежда достатъчно прибрана и компактна. Тя се състои от основна част с два реда горни шкафове, просторен кухненски остров и трапезарна маса, като цялата тази зона е изцяло обърната към екстериора.

Елегантна и модерна електрическа камина ELEMENT4 - www.element4.nl    Снимка: Диана Тодорова

В непосредствена близост, но визуално отделена е холната част, в която основния акцент е елегантна, модерна камина - най-яркия елемент от концепцията за дом или т.нар. семейно огнище. В синхрон с добре подбраното пространствено оформление е, разбира се, комбинацията от естествени материали и семпли цветове. Впечатление прави окаченият таван с красива дървесна обшивка, на който контрастира лазурно синя стена, която е основния хроматичен акцент в това помещение. Усещане за топлина и уют носят различните дървесни обшивки, които ще срещнем в гърба на кухненския остров и ламперията около телевизора.


Снимка: Диана Тодорова

Осветителните тела и техните изчистени, минималистични форми, елегантно допълват интериора и му придават един завършен, модерен вид. Водещо в избора им е подробното изучаване нивата на осветеност, така че всички цветове и форми да бъдат правилно подчертани.


Снимка: Диана Тодорова

Спалнята излъчва едно истинско усещане на релакс и интимност. Огромна тапицирана табла носи мекота както на допир, така и на разпространението на излишни шумове в помещението и придава екстравагантен привкус на стаята. Дървесната обшивка на окачения таван буквално потъва в огледалото до спалнята, а то от своя страна придава допълнителен обем на помещението. Накрая, но не на последно място няма как погледът ни да не се спре върху фрезованите черни врати на гардероба с геометрични форми, които чудесно се вписват в усещането за уют, което спалнята носи.


Снимка: Диана Тодорова

Две напълно различни като акценти и едновременно с това сходни по концептуални белези бани, допълват функционалната и стилова завършеност на жилището. Банята, към спалнята представлява малко помещение, което въпреки скромните си размери изглежда достатъчно просторно и модерно. Хроматично развито във вертикала, помещението е разделено от два тотално различни, но в перфектна хармония декора- земните нюанси на гранитогреса и наситения син нюанс достигащ до тавана.

 
Снимки: Диана Тодорова

Голямата баня също залага на естествени материали и нюанси, като най-естествения от тях е декоративния мъх, разположен зад умивалника като истинска, неподправена връзка с природата, в тази забързана градска среда.

Създаването на идеалното жилище не е лесна задача, дори и на пръв погледа да изглежда нещо тривиално и естествено. За да се постигне желания резултат е нужно зад всяко едно интериорно решение да стоят утвърдени професионалисти като студио 3Arch Design, които със своето иновативно мислене и персонален подход към клиента, създават не просто дом, а истинско, мечтано лично пространство, което да придава цвят на ежедневието и простор на въображението.

За 3ArchDesign
3ArchDesign е студио, което предлага иновативни решения за интериорно и архитектурно проектиране. Винаги се стремим да намерим правилната пропорция за постигане на баланс между изкуството, новите технологии и желанията на нашите клиенти. Екипът ни се състои от млади, амбициозни и всеотдайни архитекти и интериорни дизайнери, натрупали богат опит през последното десетилетие от различни по големина и мащаб проекти.

 
Снимки: Диана Тодорова

Подизпълнители и доставчици:

Мебели по поръчка и довършителни работи: DL SOLUTIONS
На този обект фирма Ди Ел Сълюшънс е изпълнител на всички ремонтни и довършителни дейности, включващи смяна на ВиК и Ел инсталации, висящи тавани, шпакловки, бои, монтаж на осветителни тела, ремонт на бани и монтаж на плочки и санитарно оборудване. Фирмата е производител и на по-голяма част от мебелите в апартамента: мебели за кухнята, рафтове и шкафове в хола, ламперия в хола и спалнята, тапицерии в спалнята и тапицираното легло, както и уникалния гардероб. Основната дейност на фирмата е цялостни строително-ремонтни услуги и производство на мебели по поръчка. За повече информация относно реализираните обекти и услуги на фирмата посетете www.dlsolutions.bg

Камина: ART PRO
За този обект фирма Art Pro е доставила и монтирала модерната електрическа камина ELEMENT4. Фирма Art Pro е вносител на електрически и холограмни камини KALFIRE, които освен визия дават топлина и уют във вашия дом.

 

Автор: Вяра Петкова
Закони Нормативна база Коментари