Шишарки, свещи и играчки за Коледа - Направете си ги сами

Коледният декор в дома и офиса може изцяло да се направи от подръчни мателиали – шишарки, борови клонки, свещи.
13.12.2012
Антоанета Салфидж
340
интериор, аксесоари, коледна декорация, шишарки, свещници
От най-едрите шишарки направете миниатюрни елхички.
Източник: Интернет

Коледният декор в дома и офиса може изцяло да се направи от подръчни мателиали – шишарки, борови клонки, свещи. С тях ще постигнете различни композиции, ще създадете играчки, гирлянди, ще направите украса за масата, прозореца, камината, ще  изработите атрактивни дрънкулки за елхата.


Ето няколко идеи, които можете лесно да реализирате и сами, при това с помощта на вашите деца.


1. Украса от шишарки
За да направите  украса от шишарки се нуждаете от много малко и при това съвсем евтини материали, сред които основните са самите шишарки и лепило. В зависимост от идеята, в употреба може да ви влезат разноцветни ленти, парцалчета, конци, тъкани, цветна хартия, станиол. Хубавото на тези майсторийки е, че дори някой от материалите да ви липсва, винаги може да го замените с някой друг. При това резултатът да е още по-впечатляващ от очакваното. Всяка шишарка, даже и да е без украса, може да въздейства като вълшебно коледно бижу. Просто я прикрепете към полилея с ленти или гердани от мъниста например. От най-едрите шишарки направете миниатюрни елхички.  За основа може да ви послужат винтовите капачки от детски пюрета. Залепете на всяка “клонка” парцалче с топче от вата в него.


2. Повече свещи за коледно настроение
Приказна обстановка и неописуема празничност ще изпълнят вашия дом по време на празничните вечери, ако подготвите интериора с много и ароматни свещи. Разнообразните свещи и свещници украсете със собствени ръце и с разнообразен декор. Така те ще създават настроение и през деня, когато не са запалени.


3. Новогодишните играчки извън елхата
Новогодишните играчки могат да се подредят не само на коледната елха, но и да се включат в интериора на цялото жилище. Шарените стъклени топки могат да се наредят по височината на стената, да украсят прозореца, да се поставят във ваза или фруктиера, да се подредят по плота на секцията или в трапезарния шкаф. 

+7
Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари