Четвърто издание на филмовия фестивал We Art Water

Още месец време за участие в четвъртото издание на международния конкурс за кратки филмови форми We Art Water
05.03.2018
We Are Water Foundation в България
179
roca, we are water, Фондация, филмов фестивал, конкурс
Четвърто издание на филмовия фестивал We Art Water
Източник: Рока България

Четвъртото издание на филмовия фестивал We Art Water, организиран от Фондация We Are Water, стартира в края на 2018 г. с представяне на журито на събитие в рамките на 65-ия международен филмов фестивал в Сан Себастиан. С успеха на предходните три издания, We Art Water Film Festival се утвърди като еталон за разпространяване на информация в световен мащаб и повишаване осведомеността на населението по проблемите на водите и канализацията чрез филмовото изкуство.

Регистрацията и подаването на конкурсните творби приключва на 3 април 2018 г. В конкурса може да участва всеки с авторска творба до 3 минути, отговаряща на условията на We Art Water Film Festival. Няма такса за участие. Регистрацията е по интернет, на официалната страница на конкурса www.weartwaterfestival.org.

Наградният фонд на четвъртото издание на международния конкурс за късометражно кино We Art Water Film Festival е 10 000 евро. Конкурсните категории са три: микро-фантастика, микро-документалистика и микро-анимация. Участниците във всяка категория се състезават за награда от 3 000 евро. Победителите се определят от международно жури. Всички конкурсни творби участват за награда от 1 000 евро за Най-популярен късометражен филм, която се определя от публиката чрез онлайн гласуване.

Традиционно, знаменитости от филмовата индустрия са част от журито.
То е в състав:

  • Леонор Уотлинг, актриса и певец; 
  • Урсула Корберо, актриса; 
  • Пабло Риверо, актьор; 
  • Ирене Есколар, актриса, носител на награда Гоя за Най-добър женски актьорски дебют
  • Кончита Касановас, филмов критик в Испанското национално радио; 
  • Ивон Блейк, президент на Испанската академия за кинематографично изкуство и наука, моделиер и носител на четири награди Гоя и една Оскар за най-добър костюм; и
  • Росана Томас, продуцент в Лос Анджелис са известните лица от филмовата индустрия. 


Към тях се присъединяват

  • Серхио и Хавиер Торес, готвачи с една звезда Мишлен;
  • представители на институции, ангажирани с международно сътрудничество, в лицето на Карлос Хименес, представител в Испания на Регионалния информационен център при Обединените нации (UNRIC); 
  • Ксавиер Торас, директор на Фондация We Are Water.

Цялата информация и условията на международния конкурс за късометражно кино We Art Water са публикувани на официалния уебсайт www.weartwaterfestival.org.

Международна фондация We Are WaterФондация We Are Water има две основни цели. Първата е да повишава осведомеността и да насърчава дебат сред обществеността и организациите за необходимостта от създаване на нова култура на водата, за да се постигне справедливо развитие и устойчивото управление на световните водни ресурси. Втората цел е да се извърши цял набор от действия, които да се противопоставят на негативните ефекти от липсата на адекватни водни ресурси. Областите на дейността на фондацията включват участие в проекти за инфраструктура, образование, здравеопазване и научни изследвания, съсредоточени в най-нуждаещите се райони в света. Досега Фондацията е осъществила 30 проекта в 18 държави, като помага на над 430 000 души. 

Автор: We Are Water Foundation в България
Закони Нормативна база Коментари