Цялостни системни решения за отопление, охлаждане, топла вода и комфортна вентилация с новото поколение термопомпи от Hoval

Hoval Belaria ® pro: термопомпата, която гледа към бъдещето
07.05.2024
Ховал ЕООД
203
hoval, термопомпа за къща, Belaria ® pro Hoval , TopTronic ® E , HovalConnect
Новата термопомпа Hoval Belaria® pro се предлага в две версии
Източник: © Hoval

Технологиите и екологията ще се допълват в много по-голяма степен през следващите години. Например фактът, че пчелите стават все по-редки, принуждава учените сериозно да обмислят алтернативни начини за опрашване на растенията. В бъдеще малки електронни версии могат да бъдат добавени към рояк пчели, където те биха могли да помагат на естествените си събратя в работата си. Hoval също търси технологични иновации и пионерски решения, които работят още по-тясно с природата. Вземете, например, новата Hoval Belaria ® pro термопомпа въздух/вода с нейния моноблок дизайн.
 

В бъдеще малки електронни версии могат да бъдат добавени към рояк пчели, където те биха могли да помогнат на своите естествени двойници с тяхната работа. Новиата Hoval Belaria® pro също търси технологични иновации, работещи още по-тясно с природата. Източник © Hoval
 

Разнообразна работа
Технологията на утрешния ден трябва да защитава природата – ето защо законовите изисквания по отношение на отоплението стават все по-строги. Новата термопомпа Belaria ® pro Hoval въздух/вода изпреварва тази технологична промяна и вече отговаря на екологичното законодателство на утрешния ден, тъй като използва естествен и екологичен хладилен агент.

 

Новата Hoval Belaria® pro се слива идеално с околната среда. Източник: © Hoval


Belaria ® pro също така е многофункционална по отношение на двете налични версии на дизайна: компактният дизайн има интегриран резервоар за битова вода и буферен резервоар. Това спестява място, тъй като не е необходим допълнителен резервоар за съхранение. Комфортният дизайн, от друга страна, впечатлява благодарение на компактното си вътрешно тяло, което може да се монтира на стената и по избор да се комбинира с резервоар за гореща вода. И двете версии се управляват от TopTronic ® E и разполагат с вградена функция за охлаждане, което означава, че термопомпите осигуряват охлаждане и приятен вътрешен климат през лятото.
 

Новата Hoval Belaria® pro се слива идеално с околната среда.
Източник: © Hoval

 

 

Комфортната и компактната версия могат да бъдат интегрирани невероятно добре в съществуваща отоплителна система. С пакета екстри HovalConnect, термопомпата може да бъде свързана към интернет и управлявана през смартфон или компютър.
Във всяко друго отношение, новата Hoval Belaria ® pro представлява перспективен избор за собствениците на имоти, в които живеят едно или две семейства. Това е идеалният вариант както за нови сгради, така и за извършване на рентабилни ремонти на по-стари сгради. „В допълнение към модерните системи за подово отопление, Belaria ® pro е в състояние да доставя топлина и на конвенционални радиатори“, казва Кевин Аленспах, продуктов мениджър за термопомпи и слънчева енергия, Hoval Group. „Когато става дума за обновяване на по-стари сгради, съществуващите радиатори могат да бъдат използвани повторно, спестявайки разходи.“


Тиха и икономична
Самата работа се извършва от външното тяло на новата термопомпа Belaria ® pro въздух/вода. И всичко това се случва почти безшумно извън сградата. Безкрайно променливата настройка на мощността спрямо търсенето, известна като модулация, също гарантира тиха работа. Трудолюбив, ефективен и тих като пчелите, докато събират прашеца си, Belaria ® pro получава чиста отоплителна енергия от въздуха. Така жителите могат да продължат да се наслаждават на спокойствието на градината и да запазят мира със съседите.


С клас на енергийна ефективност A+++, новата Belaria ® pro е и изключително икономична. Благодарение на висококачествените си компоненти и контролера TopTronic ® E, той е в състояние да оптимизира както отоплението, така и охлаждането. Тъй като е свързан с интернет, той дори взема предвид прогнозите за времето и адаптира начина си на работа към текущите данни за времето.
 

Лесен за монтаж
Както вътрешните, така и външните тела на Belaria ® pro идват готови за свързване.
Двете са свързани с линия, съдържаща битовата гореща вода, която е била загрята. Компактните размери правят транспортирането лесно. Стандартизираният контролер TopTronic® E означава, че практически всяка комбинация от продукти на Hoval може да се превърне в системи за нула време. 

Термопомпите въздух/вода Belaria ® pro могат да бъдат поръчани сега.
 


Belaria® pro (24)  осигурява тиха и устойчива работа. Източник: © Hoval


Най-доброто допълнение към термопомпата
Всички термопомпи могат да бъдат планирани в общо системно решение с комфортна жилищна вентилация. Когато се комбинират по този начин, те подобряват енергийния баланс на дома, стестяват енергия и повишават качеството на обитаване. При инсталирана комфортна вентилация с високоефективна рекуперация като Hoval HomeVent®, ефективността на термопомпата се увеличава, дори ии температури. Това е така, тъй като няма загуба на енергия от отваряне на прозорци, което спестява до 20% от енергията, използвана от термопомпата в целогодишен аспект.

Хибридни системи, включващи термопомпа въздух/вода Belaria® pro. Източник: © Hoval


Хибридни системи с газов кондензен котел и термопомпа въздух/вода
Hoval предлага също хибридни системи, включващи термопомпа въздух/вода Belaria® pro, като цялостно решение за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода в търговски и производствени сгради, логистични халета, спортни зали, офиси и други сгради, които изискват голяма мощност.

Същевременно този тип системи интегрират технически решения за възобновяема енергия с цел постинагане на ефективност, икономичност и устойчивост.


 

Новият онлайн конфигуратор за системни решения за отопление, охлаждане, топла вода и комфортна вентилация за еднофамилни къщи ви позволява денонощно да правите симулации и да генерирате оферти, които отговарят на данни за вашия дом.Той е идеален, ако търсите най-доброто системно решение за вашия нов дом или реновация.

 


Онлайн конфигуратор за системни решения за отопление, охлаждане, топла вода и комфортна вентилация за еднофамилни къщи. Източник © Hoval

 

Автор: Ховал ЕООД
Закони Нормативна база Коментари