Цената на успеха

Отворена лекция на Атанас Буглов - управител на Винербергер ЕООД и Тондах България ЕООД
16.04.2016
Винербергер ЕООД
531
wienerberger, tondach, строителство, архитектура
Г-н Атанас Буглов - управител на Винербергер ЕООД и Тондах България ЕООД
Източник: Винербергер ЕООД

На 14.04.2016 г. в зала 250 на УАСГ се проведе отворена лекция на тема: „Цената на успеха“. Това бе последната лекция от цикъла „Лидерите, които строят“ организирано от Хобеликс ООД.

Лекторът Атанас Буглов – управител на Винербергер ЕООД и Тондах България ЕООД говори пред студенти и професионалисти в сферата на строителството и архитектурата. В напълно неформален и нестандартен формат представители на топ мениджмънта на водещи компании в строителния бранш имат възможността да споделят своя опит от първо лице като по този начин дадат възможност на бъдещите професионалисти и партньори на бизнеса да се докосне една идея по-близо до реалностите на сектора.

В разчупената обстановка на приятелски разговор г-н Буглов разказа на кратко злободневни, но и крайно поучителни ситуации от професионалния си живот в процеса на кариерното му израстване. От позицията на преминал през множество перипетии и трудности, управителят на концерна Винербергер сподели интригуващи и лични ситуации, чрез които е получил големите си уроци в живота и кариерата. Призна съвсем свойски, че работохолизмът съвсем не е най-правилният начин за постигане на успеха, но това е неговият начин за успех. За него страстта и истински дълбоката мотивация да работиш за и с хората от един екип, отговорността към всичко и всички са онези задължителни фактори, които водят към успеха. Донякъде със съжаление сподели, че все още не е намерил златната формула, как да направи 24 часовото денонощие поне с още 10-12 часа по-продължително, така че след 16-17 часов работен ден, да разполага с още поне толкова за семейството си и близките си.

В хода на разказите студентите се включиха с въпроси относно продуктите на компанията и тяхното използване в строителството. Разпитаха за възможностите за професионалното развитие на дипломанти и стажанти при търсенето на първата работа по специалността. Постепенно лекцията се превърна в напълно открит приятелски разговор, в който г-н Буглов сподели положителния си опит от времето, когато той е получил възможността за започване на първата си работа и обясни, че той също на свой ред би дал подобен шанс с разбирането, че опита се натрупва в реални ситуации. Изтъкна, че в подобни ситуации, доверието е най-ценното притежание на един служител и всички трябва да се стремим да оправдаваме гласуваното ни доверие във всеки един момент.

В заключение Атанас Буглов се обърна към студентите с наистина прочувствените думи: „Всеки един от нас има някакъв набор от някакви ценности, идеали и възприятия за живота. Ако искате да сте успешни, каквото и да правите, в която и да е фирма, с които и да е хора, постарайте се да не губите тези ваши лични ценности. Вероятно голяма част от тях ще се модифицират, но една част от тях ще останат завинаги и това ще е онази основа, на която ще стъпите и ако вие след 20 години професионален стаж спрете и погледнете назад, и си кажете, че за това време сте успели, но и сте запазили своите ценности, тогава това ще бъде истинският успех за вас. И това ви го пожелавам много чистосърдечно.“

Автор: Винербергер ЕООД
Закони Нормативна база Коментари