Цветна маса „В очакване на Сан Ремо” oт Лоредана Чирелли

За списание www.ka6tata.com Лоредана Чирели ще предлага лесни, бързи и атрактивни идеи за декорация на празничната маса според повода.
14.02.2015
Антоанета Салфидж
268
интериор, декорация, Лоредана Чирелли, аранжиране на маса, цветя на масата
Лоредана Чирелли е практикувала своята професия в различни страни от света
Източник: Лоредана Чирелли- личен архив

Лоредана е:


  • Сватбен агент, довереното лице, което поема цялата отговорност за планирането и администрирането на сватбената церемония;
  • Дизайнер на всекидневната
  • Консултант при реорганизанията на обзавеждането в дневната зона на дома;
  • Интериорен дизайнер – специалист по цялостен интериор и декорация на дома, офиса, вилата, хотела;
  • Дизайнер на  храна – това професионално амплоа е израз на съюза между манталитета на интериорния дизайнер и личната страст на Лоредана към готвенето. За нея това е отношение на ума, дори, когато приготвя обикновени неща, тя влага естетиката на дизайнер. „Работата ми с храна е резултат от един проект, породен от опита ми и любовта,с която проготвям храна и извършвам дейности с ръцете си.” разказва интересната ни авторка.

Лоредана Чирели е още: организатор на събития, интериорен консултант на хосписи и луксозни хотели. От няколко месеца тя живее в България и стартира абсолютно нова за страната услуга “Готвач вкъщи”, която е подробно представенана нейния личен блог www.italiandelicacies.blogspot.com.


За списание www.ka6tata.com Лоредана Чирели ще предлага лесни, бързи и атрактивни идеи за декорация на празничната маса според повода.


Цветна маса „В очакване на Сан Ремо”
Аз съм от Италия, затова позволете ми да ви предложа декорация, комплимент към любимия ми град Сан Ремо. В началото на пролетта, когато всички градини и балкони са изпълнени с цвета, в него се провежда прочутият конкурс за италианска песен. Нека тази маса, наречена от мен „В очакване на Сан Рено”, поне за малко ви потопи в емоционалната атмосфера на четирите конкурсни вечери.


Бялата копринена покривка със сребърна нишка се аранжира с много цветя – хортензия, лютичета и особено божури. Краищата на покривката  са обрамчени от венци от копринени рози.
Прилагането на цветята се извършва с горещо лепило, което позволява след празника украсата бързо да се развали, без да се захаби покривката. Възможно е някъде, по ваша преценка, цветята да се подсилят с конец.


За сервировката избрах квадратни керамични чинии в два цвята. Към тях добавих чаши с цветно рисувано стъкло с цветни мотиви.
Аранжировката подчертах с много божури в различни цветове, за да се получи по-силна асоциация с града на цветята Сан Ремо.
Тази техника за декорация е вдъхновена от италианския барок и е изключително лесна и бърза. Може да се използва за различни други събития и специални церемонии.
Най-добре е, ако е съчетана с великолепно италианско меню. (Вашият Домашен готвач ще Ви го приготви - www.italiandelicacies.blogspot.com)

+6
Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари