Хранилка за птици като ограда

Ще я направите лесно и сами
14.10.2013
Антоанета Салфидж
479
къща, градина, двор, ограда, къщичка за птици
Декоративна ограда, удобна за птиците, а и атрактивен декор за градината.
Източник: www.handmadeidea.com.ua

Храненето на птиците през зимата е не само приятно, но е и полезно занимание. И в най-студените дни те ще се чувстват като у дома си във вашата градина, а през топлите сезони ще ви се отблагодарят с методичното унищожаване на градинските вредители.


Ето една идея как хранилката и поилката за птици може да се отличи и да е лесно разпознаваема за птиците. Направете декоративна ограда, удобна за пернатите, която в същото време да е и атрактивен декор за градината.


  • Дървените дъски за оградата може да са с различни ширини – така даже са по-интересни. С помощта на трион отрежете върха на дъските под различен ъгъл, до формата на покрив.
  • Направете дупките за птиците на различна височина. Всички неравности обработете с шкурка. Точно под голямата дупка пробийте с бормашина отвор за клин – това ще е стъпалото за птичките.
  • От малки летви оформете покрив за всяка дъска на стобора. Покривите закрепете с пирони.
  • Боядисайте оградата в ярки цветове. Оставете да изсъхне.
  • Подредете готовите дъски за оградата по реда, който сметнете за най-добър. Укрепете ги в задната им част по цялата дължина с две дълги летви. За да бъде разстоянието между дъските равно, използвайте дървени трупчета за разделител.
  • Готовата ограда вкопайте в земята.

Хранилката – ограда, която сте направили сами, със сигурност ще се хареса не само на птичките, но и на вашите гости.

+2
Автор: Антоанета Салфидж
Закони Нормативна база Коментари