Хотел „Виктори” е акостирал това лято в Терми Ердинг

Той не е обикновен хотел, а интегрирана част на вече утвърдения водно развлекателен и спа комплекс сред баварските поля и го обогатява по особено талантлив начин, с водни площи и оригинален дизайн.
15.06.2015
арх. Анета Трифонова
525
интериор, архитектура, Терми Ердинг, СПА комплекс, СПА хотел
Хотел Виктори Терми - вътрешната лагуна с вълни.
Източник: Hоtel Victory Therme Erding; www.therme-erding.de/hotel-victory

Отриването на Hоtel Victory Therme Erding, в началото на тази година, напълно предефинира концепцията за хотел, като се стреми да осигури идеалния отдих на семействата и бизнес пътниците. В него всеки намира подходящото място за отмора или развлечения. Той не е обикновен хотел, а интегрирана част на вече утвърдения водно развлекателен и спа комплекс сред баварските поля и го обогатява по особено талантлив начин, с нови водни площи и оригинален корабен дизайн. Аква-парк „Терми Ердинг” е най-богатият на водни преживявания европейски комплекс, на основата на топъл минерален извор, който е създаден за петнадесет години близо до Мюнхен, за да предлага целогодишно водни атракции, съчетани с почивка и грижа за здравето.


Корабното крило откъм басейна. Източник: Анета Трифонова, Кореспондент на „Още за къщата”


Отворената и жизнена концепция на хотела посреща нуждите на всички целеви групи. Областите се трансформират с малко усилие, понякога с натискане на един бутон, така че бизнесменът може да намери ултрамодерен офис на свое разположение. След изморителния ден той може да продължи да работи, но един поглед към рая наоколо ще го накара да почувства пълноценната почивка, дори само за няколко часа. Вдъхновението за необикновения хотел са били легендарния флагмански кораб на адмирал Нелсън „Виктори" и венецианското палацо. Така се появяват двете му тела с общо 128 стаи, от които 102 са с корабен дизайн и 21 са потънали във венециански лукс. Получава се уникалната ситуация, според Генералния мениджър на хотела Йорг Вунд: „сякаш легендарният кораб е закотвен във Венеция”.


Панорама от високото ниво на хотел Виктори. Източник: Hоtel Victory Therme Erding; www.therme-erding.de/hotel-victory


Вътрешните части на хотела са обърнати към новите водните площи, каквато е „Лагуната с вълните” заобиколена от тропически растения и палми, откритите водни атракции с хидромасажни джетове и "Лудата река". За разширението на комплекса около хотела са засадени още 300 високи палми, които създават чудесно ваканционно настроение и са изградени 2300 кв.м водни площи. Гигантският отваряем стъклен покрив обхваща центъра на хотела, като през лятото се задвижва за няколко минути, за да разкрие небето. Обширната градина е също на разположение на гостите за дейности на открито, като продължават да се любуват на палмите. 


Фоайе със стенописи. Източник: Анета Трифонова, Кореспондент на „Още за къщата”


Общи пространства.
Хотелът ни очарова още от входа, попадайки във фоайето с височина от четири етажа, от което се вижда новата „лагуна” между огромните стенописи, пресъздаващи корабната тема с изглед от Венеция.


Коридор осветен в зелено и лилаво. Източник: Анета Трифонова, Кореспондент на „Още за къщата”


Светещите стъклени стени на коридорите променят цвета си през няколко часа в жълто, зелено и лилаво, подобно на естественото настроение през деня.


В асансьора - портрет на адмирал Нелсън. източник: Анета Трифонова, Кореспондент на „Още за къщата”


Омагьосващата атмосфера се изгражда от всеки детайл, дори от стената на асансьора, където с възможностите на мултимедията пробягват капки вода, а портретът на адмирал Нелсън понякога намига или се усмихва.


Хотелските стаи са общо 128, тематично решени в шест разновидности: корабният дизайн е характерен за 102 от тях, с площ варираща от 29-50 кв.м. Всичките стаи и "каюти" са гъвкави функционално, оборудвани са с комфортни бани с полиран бял мрамор, отделни тоалетни и вграден гардероб - за да предложат всички възможни удобства на всякакви гости, бизнес пътници и двойки, но преди всичко за семействата.Адмиралска каюта. Източник: Hоtel Victory Therme Erding; www.therme-erding.de/hotel-victory

Големите адмиралски и капитански каюти на Виктори са в крилото, ориентирано навътре към басейна. Те поемат от четири до шест човека, някои от тях са с две спални или могат де се разделят от подвижна преграда. Характерни за тях са иглолистна обшивка по стените и тавана, дървените капаци затварящи прозорците, едроразмерен дъбов паркет, както и прецизно изработените, но сдържани мебели от масивно дърво, подходящи за ръководния екипаж в класически боен кораб. Детските легла са допрени до стената досущ като моряшки койки, а второто им ниво представлява спасителна лодка обезопасена с мрежа, за да осигури незабравими моменти за обитателите. Тези каюти разполагат със собствена сауна, предпочитана през зимата.Капитанска каюта със затворени капаци. Източник: Hоtel Victory Therme Erding; www.therme-erding.de/hotel-victory


Морският ансамбъл може да се похвали и с корабен дизайн, възпроизвеждащ стила на модерните супер яхти. Такива са външно разположените към полето каюти. Прекрасно съчетаните форма, материали и цветове изграждат усещането, че се намираме в кораб от бъдещето. От плана, който очертава дъното на лодка, чиито нос е малкото балконче, се издигат стените по сложна крива от хоризонтални тъмни ленти с блестящи фуги. От стената излизат някои елементи на обзавеждането със същото покритие. Всичко останало е бяло – саморазливащата се мека настилка и опънатия таван, който отразява и увеличава двойно височината. Във входното пространство се появява стъклото – огледално или матово, заедно с едро-размерни стени от полиран бял мрамор.


  Баните в яхтена и капитанска каюти. Източник: Hоtel Victory Therme Erding; www.therme-erding.de/hotel-victory

Банята следва футористичната линия с отразяващ металик по тавана, стъклена зелена мивка и тропически душ в стъклена кабина, който се пуска с допир. Хавлиите се оставят в ъгъла, където всъщност работи сушилнята без допълнителни инструкции, особено важно качество в интензивния воден комплекс. Ефектите на обзавеждането са изненадващи – леглото, поставено под малък ъгъл спрямо ограждащите стени, се оглежда във входната врата, заедно със зелените поля. Освен визуалното дублиране на обема от тавана, като проектира двустранно и гледката корабът сякаш плува, но не във вода а по земята. Осветлението е вградено в някои елементи и освен нощните лампи могат да светят дръжките на гардероба и фугите между стенната обшивка.  Стая Серенисима във венециански стил - зелена и червена тапицерия. Източник: Hоtel Victory Therme Erding; www.therme-erding.de/hotel-victory


Палацото предлага 21 стаи във венециански стил, съчетан с модерни стилистични елементи. Те са обширни, имат гладки стени – оцветени или покрити с копринени тапети,   централно разположено осветително тяло на тавана и мека мебел, чиято тапицерия е в тъмно червено или свежо зелено. Балконът предлага през арките си гледка към водния рай и създава впечатлението, че сте в Лидо ди Венеция.  
 Ресторант Hafen. Източник: Hоtel Victory Therme Erding; www.therme-erding.de/hotel-victory


Кулинарното вдъхновение на двата ресторанта идва също от морските пътувания. Неформалният бюфет-ресторант Hafen (Пристанище) е разположен под купол, изграден от огромни борови стволове, със сепарета-лодки - затова тук може да намерите хора в почти всякакво облекло. Друга е атмосферата на нео-класическия Empire, който е далеч от детската врява. Ястията са леки - средиземноморска кухня, съчетания на храни от далечни страни и вина от цял свят. Дори във външния басейн има бар, в които се предлагат напитки и коктейли за всякакви възрасти.

Хотелът предлага, като никой друг, да слизате на закуска в шорти за къпане, да работите с лаптопа на балкона или да се потопите в разнообразния и обширен воден свят. Прекрасните гледки и релаксираща атмосфера са само на петнадесет км от летището в Мюнхен. Подобна атракция може да бъде наречена изключителна, ненадмината и се намира единствено в Терми Ердинг.

Автор: арх. Анета Трифонова
Закони Нормативна база Коментари