ФОТОКОНКУРС И НАЦИОНАЛНА ФОТОИЗЛОЖБА „ФОНТАНИТЕ В БЪЛГАРИЯ”

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” са организатори на събитието
11.01.2017
Waterbridge.info
146
waterbridge, фотоконкурс, фонтани, снимки, вода
Фотоконкурс и национална фотоизложба „Фонтаните в България”
Източник: www.waterbridge.info

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата” организират фотоконкурс и Национална фотоизложба на тема „Фонтаните в България”. Проявите са част от събитие СЕДМИЦА НА ВОДАТА 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“. 

Темата на конкурса цели да обедини фотографии на работещи фонтани на територията на България, старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове.

Петдесетте най-впечатляващи снимки в конкурса ще станат част от Националната  фотоизложба „Фонтаните в България“, която ще бъде представена от 16 до 22 март във фоайето на новата сграда на Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ).

Десет от тези 50 кадъра ще бъдат избрани след онлайн гласуване на: www.waterbridge.info  
Останалите 40 ще бъдат посочени от експертно жури.

Само пет от общо 50-е снимки ще станат безспорни победители в конкурса. Те ще бъдат обявени на церемония, която предстои да се проведе на 22 март – Световния ден на водата, отново във фоайе на УАСГ (новата сграда). А авторите на творбите ще получат специални награди. 

КАТЕГОРИИ В КОНКУРСА
-  Награда на онлайн-публиката
-  Първо място в класацията на журито
-  Второ място в класацията на журито
-  Трето място в класацията на журито
-  Награда за обществена институция

В категория „Награда за обществена институция“ могат да участват държавни, общински, културни институции или НПО организации. Категорията има и допълнително условие – снимките да са придружени с пояснителен текст, представящ положителен пример за грижа и добра практика за устойчиво управление на водните ресурси от институцията или организацията.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ

 • Част от конкурса имат право да бъдат фотографии, които са пряко свързани с темата „Фонтаните в България“. Работите могат да бъдат цветни и/или черно-бели.
 • Всеки участник заявява желанието си да се включи във фотоконкурса чрез регистрация на адрес: www.waterbridge.info/фотоконкурс с уникално потребителско име и актуална поща. След регистрацията, на посочения е-мейл ще бъде изпратена парола за управление на профила 
 • Всички участници е нужно да посочват в регистрационана форма актуални данни за обратна връзка. В случай на неточност на подадената информация или при невъзможност за контакт с автор на номинирана фотография, участникът ще бъде дисквалифициран.
 • Всеки участник има право на 3 авторски фотографии и само на 1 потребителски профил.
 • Снимките се качват в страницата на фотоконкурса, където се събират в профила Ви.
 • Всички снимки търпят одобрение преди да бъдат публично достъпни в страницата на фотоконкурса.
 • Към всяка творба трябва да има посочени: автор, заглавие и/или място, където тя е направена. Снимките могат да бъдат придружавани от кратки авторски текстове, разказващи интересни истории за обекта.
 • Всяка една от фотографиите трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50×70 см, в случай, че бъде номинирана за изложбата „Фонтаните в България”.
 • Създателите на номинираните творби задължително трябва да подпишат декларации за авторско право, с която удостоверяват авторството на снимката и преотстъпват правото й на ползване на организаторите за целите на фотоконкурса „Фонтаните в България”. (Ако снимка на участник с ненавършени 18 години бъде номинирана, декларацията за авторско право се подписва от родител или настойник.).
 • Авторите на номинираните снимки ще бъдат поканени от организаторите да  изпратят оригиналите на имейл: fotokonkurs@waterbridge.info

Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 12:00 часа на 15 февруари 2017г. 

ДИСКВАЛИФИЦИРАНЕ
Застрашени да отпаднат от конкурса са участниците предоставили:

 • Неточна информация за себе си и/или за работата си.
 • Творба и/или текстове, които не са тяхно дело.
 • Фотография, която няма оригинал с посочените по-горе технически характеристики.
 • Снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права; такива с дати, копирайт, воден знак; с обиден характер и т.н.


КЛАСИРАНЕ
Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция от 50 снимки, предвидени за Националната изложба „Фонтаните в България“. Още 40 ще станат част от експозицията след гласуване от страна на експертно жури. Имената на членовете журито – фотографи, еколози, представители на водния сектор, ще бъдат публикувани на страницата на фотоконкурса.

Докато протича фотоконкурса всички снимки-участници ще бъдат представени и на фейсбук страницата на конкурса „Фонтаните в България“, но харесванията от фейсбук ще се вземат предвид за окончателното класиране единствено в случай, че определени снимки имат равен брой гласове в страницата: www.waterbridge.info.
Всички 50 творби ще бъдат публикувани във фейсбук страниците на  БАВ и на Международен Воден Мост. След 22 март те ще станат част от пътуваща изложба, която ще посети различни градове и административни центрове в страната.

КОНТАКТИ 
за регистрация за участие във фотоконкурса: http://waterbridge.info/фотоконкурс  
за повече информация: fotokonkurs@waterbridge.info

УСПЕХ НА ВСИЧКИ АВТОРИ!

Автор: Waterbridge.info
Закони Нормативна база Коментари