Финалът на конкурса Ideal Standard "Баня на годината 2012".

Финалните събития на конкурса Ideal Standard баня на годината 2012 ще се проведат на 3 и 4 април 2013г. в София
07.03.2013
Apeiron Communication
264
конкурс Баня на годи, идеал стандарт, Баня на годината, баня, Ахим Пол (студио art
Финалът на конкурса Ideal Standard "Баня на годината 2012"
Източник: Идеал Стандарт

Специален гост на събитията ще бъде Ахим Пол – председател на журито на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 и управляващ партньор на водещото дизайнерско студио в областта на индустриалния дизайн Artefakt

Финалните събития на конкурса Ideal Standard баня на годината 2012 ще се проведат на 3 и 4 април 2013г. в София. Деветото издание на конкурса ще завърши с програма в два дни, която включва представяне на номинираните 3D проекти на бани, презентация на водещия дизайнер Ахим Пол (студио Artefakt), дискусионен панел с участие на дизайнери, архитекти и медии, и ще завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите. По време на финалните събития под един покрив ще се съберат млади и утвърдени професионалисти дизайнери и архитекти, медии, представители на Ideal Standard и партньори на „Идеал Стандарт – Видима” АД – организатор на конкурса.

Финалните събития ще стартират на 3 април с представяне на десетте номинирани 3D проекта на бани. Техните автори ще ги защитават пред творческото жури на конкурса, под председателството на водещия дизайнер Ахим Пол (студио Artefakt).

Ахим Пол
е управляващ партньор на водещото дизайнерско студио в областта на индустриалния дизайн Artefakt. Завършил е индустриален дизайн в Университета по приложни науки в Дармщат през 1989 г. и по-късно същата година основава Artefakt заедно с Томас Фигел, с когото си партнират до ден днешен.
През последните 10 години Ахим и неговия екип работи в тясно сътрудничество с Идеал Стандарт Интернешънъл по над 90 проекта. Сред по-значимите колекции са Moments, Tonic, Daylight, Active, Senses, SimplyU, Melange, Ceraplus, Attitude, Ultraflat и Slimline.
Дизайнът на Artefakt е получил досега множество международни награди като над 70% от развитите и реализирани продуктови проекти на студиото са били наградени. Сред тях са продукти от сериите Melange, SimplyU на Ideal Standard, както и велосипеда Cranyon Speedmax CF (използван от състезатели по триатлон), офис мебелни системи на Planmoebel, опаковки за различни козметични продукти и др.

Членове на журито са:

  • арх. Албена  Владимирова-Андреева, 
  • арх. Пенка Станчева, 
  • Величко Великов (CHERGA), 
  • Владислав Василев (DIBLA), 
  • Мариана Китанова (арт-директор на сп. „Наш дом”)  
  • Лазар Лазаров - търговски директор за Клъстър България на Идеал Стандарт Интернешънъл. 

 

Представянията ще се проведат в присъствието на финалисти от предходни издания на конкурса, колеги дизайнери и архитекти, и журналисти. 

Програмата на втория ден от финалните събития включва презентация на Ахим Пол на тема “Trend World Europe” и дискусионен панел с участието на български дизайнери, архитекти и медии на тема „Как дизайнери, медии и Ideal Standard допринасят за създаване на красиво жизнено пространство”. Вечерта на 4 април ще завърши с церемония по обявяване и награждаване на победителите в деветото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012. 

Творческото жури на конкурса ще излъчи победители в двете категории -   „Идеалната баня за моето семейство” и „Моята баня – това съм Аз!”.  Авторите на проектите, спечелили приза „Ideal Standard Баня на годината 2012” ще бъдат наградени с посещение на специализираното изложението за дизайн „100% Design 2013” в Лондон и с допълнителни награди от организаторите.

Онлайн потребителите също имаха възможност да изберат своите фаворити и дадоха над 5000 гласа на официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com.  Проектите, спечелили любовта на публиката, ще бъдат обявени на 4 април, по време на официалната церемония по награждаване. Носителите на приза Ideal Standard Баня на публиката 2012 ще бъдат наградени с пропуски за всички събития на Sofia Design Week и Sofia Architecture Week през 2013г. и с допълнителни награди от организаторите

Деветото издание на конкурса се провежда под надслов “В търсене на идеалната баня...”  В конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 участват авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти.  В конкурса участват млади професионалисти в областта на интериорния дизайн и архитектурата, продуктов дизайн, пространствен дизайн, инженерен дизайн, индустриален дизайн, приложни изкуства. 

Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2012 е публикувана на официалния уебсайт www.banianagodinata.com.
За актуална информация следете FB страницата Ideal Standard Баня на годината.

Автор: Apeiron Communication
Закони Нормативна база Коментари