Фасада

Фасадни облицовки от камък

26.07.2022
Светлана Влайкова
1538

Изграждането на фасадната облицовка е един от най-важните елементи в процеса на строителството. Тя има завършващи, изолационни и естетически функции.

Защо да изберем вентилируема фасада?

25.01.2022
Екатерина Бонева
1777

Нейните качества по отношение на енергоефективност – защита от резките атмосферни условия, ефективно проветряване, естетика, качествени материали и технологии са обективен критерии за степента на комфорт на обитателите. 

Премахване на графити от фасадата

27.01.2020
Екатерина Бонева
2869

Проучванията сочат, че всяка година феноменът нанася сериозни икономически щети и борбата с него изисква влагане на особено голям бюджет, който излиза от джоба на данъкоплатеца.

Външната изолация на сгради със система сайдинг е тенденция в строителството през последните години. Предимствата на този тип изолация са, че е вентилируема фасада за разлика от конвенционалната топлоизолационна система, винилът не се деформира при рязка смяна на температурата и не ръждясва.

От прозирни фасади до дантели от метал

01.06.2018
арх. Анета Трифонова
3391

Поради силната си специфика, перфорираните метални фасади се обособяват в особена разновидност, подпомогната от технологията и лазерното изрязване.

Защитни покрития за фасади

01.04.2018
Явор Йорданов
3691

Самопочистващи се мазилки, материали, предпазващи от графити и утаяването на сол.

Методи за почистване на фасади

28.02.2018
Екатерина Бонева
4302

Освен за поддържане на красивия външен вид на сградата, почистването е от важно значение за предпазване на конструктивните материали от корозия, вследствие на замърсяването.

Красивите одежди на дома

31.01.2018
Явор Йорданов
2768

Паралелно с развитието на традиционните технологии и материали в сектора обличане на фасади успешно навлязоха и алтернативни техни аналози.

За да бъде завършен и красив един дом, фасадата е от изключително значение.

Фасадните обшивки и облицовки представляват своеобразен щит на сградата срещу атмосферни влияния и нейният естетически завършек.

Фасадата е лицето на едно здание пред света – отражение на културата и стиловете от различни епохи.

Често те не застрашават сигурността на конструкцията, но в някои случаи могат да бъдат опасни за общата устойчивост на сградата.

Баумит е разработила няколко лесни и изгодни начина, които да позволят на всяка фасада бързо да възвърне предишния си блясък.

Каменни облицовки за къщи

15.08.2015
Румяна Бонева
8326

Използван предимно за декорация на къщи и сгради, естественият камък излъчва изтънченост и придава изискан вид, лукс и топлота.

Как да изберете цвета на фасадата на къщата

14.09.2014
Антоанета Салфидж
18967

Видът на фасадата е от изключително значение за възприемането на дома и стопаните му като цяло

Зелени стени и фасади

14.08.2013
инж. Полина Петкова
1403

Терминът „зелени стени“ обхваща всякакъв вид растителни стени. Все пак, има три основни категории системи, които стоят зад този термин: зелени фасади, живи стени и подпорни живи стени.

Закони Нормативна база Коментари