Фасада

От прозирни фасади до дантели от метал

01.06.2018
арх. Анета Трифонова
455

Поради силната си специфика, перфорираните метални фасади се обособяват в особена разновидност, подпомогната от технологията и лазерното изрязване.

Защитни покрития за фасади

01.04.2018
Явор Йорданов
401

Самопочистващи се мазилки, материали, предпазващи от графити и утаяването на сол.

Методи за почистване на фасади

28.02.2018
Румяна Бонева
333

Освен за поддържане на красивия външен вид на сградата, почистването е от важно значение за предпазване на конструктивните материали от корозия, вследствие на замърсяването.

Красивите одежди на дома

31.01.2018
Явор Йорданов
325

Паралелно с развитието на традиционните технологии и материали в сектора обличане на фасади успешно навлязоха и алтернативни техни аналози.

За да бъде завършен и красив един дом, фасадата е от изключително значение.

Фасадните обшивки и облицовки представляват своеобразен щит на сградата срещу атмосферни влияния и нейният естетически завършек.

Фасадата е лицето на едно здание пред света – отражение на културата и стиловете от различни епохи.

Често те не застрашават сигурността на конструкцията, но в някои случаи могат да бъдат опасни за общата устойчивост на сградата.

Баумит е разработила няколко лесни и изгодни начина, които да позволят на всяка фасада бързо да възвърне предишния си блясък.

Каменни облицовки за къщи

15.08.2015
Румяна Бонева
592

Използван предимно за декорация на къщи и сгради, естественият камък излъчва изтънченост и придава изискан вид, лукс и топлота.

Видът на фасадата е от изключително значение за възприемането на дома и стопаните му като цяло

Зелени стени и фасади

14.08.2013
инж. Полина Петкова
141

Терминът „зелени стени“ обхваща всякакъв вид растителни стени. Все пак, има три основни категории системи, които стоят зад този термин: зелени фасади, живи стени и подпорни живи стени.

Вертиго Тауър в архитектурния календар на SCHÜCO за 2013 година ще бъде включен наред с шедьоврте от цял свят.

Фасадната система позволява пълно обновление на фасадни площи, като едновременно с това свежда прекъсването на работата в сградата до абсолютен минимум.

Фасадни решения от Schüco

15.08.2012
Алукьонигщал ЕООД
136

Най-добре съгласуваните решения, които изпълняват оптимално архитектурните и технологични изисквания към фасадите и покривните остъклявания, ще заемат централна роля.

Естественото движение на въздуха между облицовката и топлоизолацията пази стената от конденз и влага и я поддържа постоянно суха.

Закони Нормативна база Коментари