Фасада - бои, мазилки, облицовки

Продължение на статията "Дърво с характер или... Как да подчертаем естествения Облик на външните пространства? "

Премиум мазилките и боите с марка Баумит предлагат по-дълга защита срещу замърсяване, осигуряват самопочистване на повърхността, запазват цвета на фасадата дълготраен, красив и жизнен.

Фасадни облицовки от камък

26.07.2022
Светлана Влайкова
3865

Изграждането на фасадната облицовка е един от най-важните елементи в процеса на строителството. Тя има завършващи, изолационни и естетически функции.

Защо да изберем вентилируема фасада?

25.01.2022
Екатерина Бонева
2773

Нейните качества по отношение на енергоефективност – защита от резките атмосферни условия, ефективно проветряване, естетика, качествени материали и технологии са обективен критерии за степента на комфорт на обитателите. 

Баумит мобилно приложение с добавена реалност

01.07.2021
Баумит България ЕООД
1037

Високите технологии в строителството никога не са били по-разбираеми!

Как да проектирате здравословни и безопасни сгради?

18.01.2021
дипл. инж. Ернесто Нориега Стефанов
5116

Задачата на архитекта е да направи проект за изпълнима сграда или среда, която трябва да е трайна, икономически, естетически и функционално издържана.

Как да ограничим влагата и солите по фасадата

16.10.2020
Баумит България ЕООД
2053

В тази статия ще ви запознаем с две хастарни мaзилки, които са сходни помежду си и притежават функцията да ограничат въздействието на влагата и солите по фасадата.

Един грунд – много приложения

01.04.2020
Баумит България ЕООД
2601

Свойства и предназначение на Баумит Грунд.

Тази система включва в състава си продукти, които защитават фасадните стени от влиянието на водите и солите, като влияят върху способността за придвижването им.

Премахване на графити от фасадата

27.01.2020
Екатерина Бонева
3682

Проучванията сочат, че всяка година феноменът нанася сериозни икономически щети и борбата с него изисква влагане на особено голям бюджет, който излиза от джоба на данъкоплатеца.

Външната изолация на сгради със система сайдинг е тенденция в строителството през последните години. Предимствата на този тип изолация са, че е вентилируема фасада за разлика от конвенционалната топлоизолационна система, винилът не се деформира при рязка смяна на температурата и не ръждясва.

БАУМИТ NHL – варови продукти за възстановяване на исторически сгради. Без наличие на цимент, без хидрофобни добавки, без допълнителни органични свързващи дисперсии

Модата в цветовете: Днес & утре

01.05.2019
Баумит България ЕООД
3698

Изборът на фасадни мазилки и бои определя в голяма степен устойчивостта на атмосферни въздействия на сградата, разходите за поддръжка и не на последно място и жилищния комфорт на обитателите за много години напред.

Баумит СтарТоп представлява ново поколение силиконова мазилка. Хидрофобиращ перлен ефект. Хидрофилна коралова структура. Бързосъхнеща повърхност.

От прозирни фасади до дантели от метал

01.06.2018
арх. Анета Трифонова
4106

Поради силната си специфика, перфорираните метални фасади се обособяват в особена разновидност, подпомогната от технологията и лазерното изрязване.

Защитни покрития за фасади

01.04.2018
Явор Йорданов
4607

Самопочистващи се мазилки, материали, предпазващи от графити и утаяването на сол.

Закони Нормативна база Коментари