УАСГ и Баумит - десет години ползотворно сътрудничество

Баумит България отличи преподаватели от катедра "Строителни материали и изолации" при УАСГ за особен принос към приближаването на академичното обучение към практиката.
16.04.2014
Баумит България ЕООД
254
baumit, студенти, топлоизолации, сгради, обучения
Г-н Бъчваров връчи почетния кристален куб на Баумит на катедра "Строителни материали".
Източник: www.ka6tata.com

През 2014 г. се навършват десет години от началото на съвместно сътрудничество между "Баумит България" ЕООД и катедра "Строителни материали и изолации" при УАСГ. 

Резултатът от това сътрудничество са стотиците студентски курсови работи с материали Баумит, консултирани и оценени от преподавателите от катедрата, множество презентации, обучения, посещения на студенти и преподаватели в производствената база на Баумит България, както и отличниците-стипендианти, които допълват и внасят свеж полъх в биографията на компанията. Благодарение на катедра "Строителни материали и изолации"  ние, екипът на "Баумит България", станахме част от живота на университета.

На 16.04. 2014 г. в 222 зала на УАСГ преподаватели, студенти и част от екипа на Баумит отбелязяха тържествено тази годишнина. На десетото юбилейно  награждаване от конкурса на Баумит грамота за професионално овладени и приложени системни решения в областта на топлоизолирането на фасади с продукти “Баумит” в курсов проект по “Строителни изолации” и сума от 150 лв. получиха следните студенти от трети курс ССС:

 • Гинка Арминова,
 • Емин Махмуд 
 • Ерай Касим

За добре овладени и прилoжени системни решения Баумит в проектите с грамота и награда от 100 лв. бяха отличени:

 • Виктория Стоилова,
 • Деница Борисова,
 • Иво Димитров,
 • Мартин Ненов 
 • Тони Нончев

Кулминацията на честването бе връчването от управителя на Баумит България Николай Бъчваров на почетния кристален куб на Баумит на катедра "Строителни материали". Г- н Бъчваров благодари за перфектното взаимодействие и изтъкна, че членовете на катедрата винаги са били отворени през годините към популярзиране на новостите и амбицирани да приближат академичното обучение на студентите към изискванията на бизнеса. "Благодарение на дългогодишната съвместна работа, ние от Баумит България, ви чувстваме особено близки и ви възприемаме като членове на нашия екип.", обърна се към преподавателите г-н Бъчваров.

Доц. д-р Богомил Петров, в качеството си на ръководител на катедрата,  прие с благодарност кристалния куб и подчерта, че целта на такива конкурси е студентите да бъдат по-близо до практиката и да участват в разработването на реални проекти. "Част от тазгодишните проекти наистина са на ниво професионален проект", изтъкна доц. Петров.  

Г-н Николай Бъчваров отличи с награди за голям принос към дълголетието на конкурса:

 • доц. д-р инж. Богомил Петров, зам.-ректор и понастоящем ръководител на катедрата,
 • проф. д-р Димитър Назърски - дългогодишен ръководител на катедрата и активен участник в живота на Баумит още от самото й основаване,
 • доц. д-р инж. Росица Хайверова, чиито студенти са винаги с едни от най- качествените разработки 
 • доц. д-р инж. Стоил Милков, който през годините възпитаваше у своите студенти прецизност и чувство на перфекционизъм към топлоизолирането .
+4
Автор: Баумит България ЕООД

Още по темата

Още от автора
Закони Нормативна база Коментари